Franskbrød med kerner Franskbrød med kerner Opskrift til 12345678910 stk. Opskrift til 1 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmebagt franskbrød med kerner. Dette franskbrød er bagt med fuldkornsmel, hørfrø og solsikkekerner. Ingrediensliste 25 g. gær 2 dl. vand 1 dl. kærnemælk 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 1 dl. hørfrø 1 dl. solsikkekerner 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 400 g. hvedemel 100 g. grahamsmel 1 stk. æg Fremgangsmåde Lun mælken. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt lunkent kærnemælk, olie, salt, sukker, hørfrø, solsikkekerner. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med et sammenpisket æg. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter. Når du banker på det, så skal det lyde hult. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på franskbrød med kerner Her får du opskriften på et lækkert, hjemmebagt franskbrød med kerner. Selvom det er fyldt med kerner, så får du altså et luftigt og svampet franskbrød, som smager helt formidabelt med et godt lag smør på. Et hjemmebagt franskbrød skal man på ingen måde undervurdere. For det første, så er det super nemt at bage selv og for det andet, så falder det bare altid i god jord! Der er intet som en lun skive med smør og pålægschokolade. Det er simpelthen opskriften på en perfekt morgen, hvis du spørger os. Det her brød er lavet med hørfrø og solsikkekerner. Det er én af de kombinationer fra frø, som vi oftest bruger. Du kan dog sagtens bruge andre kerner som græskarkerner osv. Du kan også blot bruge en slags, hvis du er mere til det. Vi bruger ofte også bare det, som vi lige har i køkkenskabet. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores brødopskrifter Grovt franskbrød Det er slet ikke svært at bage et grovt franskbrød med fuldkorn. Mange tror måske, at det bliver tørt og kedeligt. Men vi bruger kærnemælk i vores opskrift, som gør en kæmpe forskel. Det giver dig et saftigt og lækkert brød, som på ingen måde bliver tørt. Så hvis du før kun har bagt tørre franskbrød, så er det måske på tide, at du prøver denne opskrift. Vi har desuden brugt grahamsmel og hvedemel. Du kan også bruge speltmel, rugmel eller hvad du ellers lige har. Vi bruger bare ofte grahamsmel, da vi synes det giver et godt resultat. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.