Græskarfritter

Græskarfritter
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på græskarfritter lavet på enten hokkaido eller butternut squash. Bagt græskar i ovn med olie og krydderier.

Ingrediensliste

  • 1 stk. hokkaidogræskar
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Rens græskaret grundigt.
  2. Halver græskaret og udhul kernerne. Skær det i fritter og læg dem på en bageplade.
  3. Kom olie og salt på og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
  4. Server med frisk timian.
Bedøm denne ret

Opskrift på græskarfritter

Lav lækre græskarfritter ud af sæsonens græskar. Det er en super nem måde at udnytte de flotte, orange græskar som er i sæson nu. Vi bruger Hokkaido græskar og det smager simpelthen så skønt! Det er et godt og sundt alternativ til eksempelvis kartofler. Græskar skæres i ‘fritter’ og så vendes de med olie og lækre krydderier. Det er super nemt og kræver hverken lang tid eller mange ingredienser.

Vi serverede græskarfritterne til en omgang kyllingefrikadeller og en spidskålssalat med æbler og mormordressing. Det var virkelig en lækker efterårsmenu, som faldt i god jord hos alle mand. Vi elsker at udnytte sæsonens råvarer. Det er nemlig der råvarerne er bedst.

LÆS OGSÅ: Squashfritter

Græskarfritter

Bagt græskar

Om du kalder dem for bagt græskar eller græskarfritter kan være et fedt. Vi kalder dem blot for fritter, da vi skærer dem i de her tynde skiver. I forhold til græskar, så kan du bruge både Hokkaido og butternut squash, alt efter hvad du kan få og hvad du bedst kan lide.

Græskar har en mild, lidt sød smag. Det er derfor også en meget mild grøntsag, som ikke er alt for gennemtrængende i smagen. Brug derfor godt med krydderier til at give dem smag. Udover krydderier og olie, så vender vi dem også lige i lidt revet parmesan. Det er med til at gøre dem sprøde, hvilket vi elsker. Fritter skal altså være en smule sprøde for at man kan kalde dem for fritter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar