Hindbærlagkage Hindbærlagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på hjemmelavet hindbærlagkage. Den lækreste lagkage med hindbær, creme og hjemmelavede lagkagebunde. Ingrediensliste Lagkagebunde 4 stk. æg 190 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 1,5 tsk. bagepulver 80 g. hvedemel 50 g. kartoffelmel Hindbærkompot 450 g. frosne hindbær 50 g. sukker Creme 1 brev pulver til kagecreme 2 dl. mælk 3 dl. piskefløde Pynt 125 g. hindbær 125 g. blåbær Fremgangsmåde Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug). Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles den to gange, så du får tre bunde. Nu til kompotten. Kom frosne hindbær og sukker i en gryde. Tænd for lav/medium varme og lad det simre til hindbærrene er helt bløde. Blend det kort med en stavblender eller mos dem med en gaffel. Sæt til side og lad det køle helt af. Pisk pulver til kagecreme med mælk og fløde, så du får en tyk creme. Vi gør det lidt anderledes end selve pakken angiver, da vi synes det giver den bedste creme. Nu til samlingen af kagen. Placer bunden af kagen på et lagkagefad. Fordel hindbærkompot på bunden. Fordel herefter creme. Placer den anden bund ovenpå og fortsæt med endnu et lag. Gentag. Skyl og rens hindbær og blåbær. Pynt med dem ovenpå lagkagen. Sæt hele kagen på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hindbærlagkage Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet hindbærlagkage. Det er simpelthen en helt fantastisk lagkage med hjemmelavede lyse lagkagebunde, creme og masser af friske hindbær. Så hvis du mangler en idé til en lækker og nem fødselsdagskage, så går man aldrig galt i byen med sådan en hindbærlagkage her. Eller generelt lagkage, det er altså altid bare en sikker vinder til fødselsdage og fejringer. Bundene har vi selv bagt. Det er simple, luftige lagkagebunde, som passer perfekt til cremen og hindbærrene. Du kan dog også sagtens bruge nogle færdigkøbte lyse bunde, hvis du ikke har tid eller overskud til at bage dem selv. Og du kan selvfølgelig også skifte de lyse bunde ud med chokoladebunde eller nøddebunde. LÆS OGSÅ: Bananvafler Lagkage med hindbær Den her lagkage er lavet med både friske hindbær og en hindbærkompot. Hindbærkompotten er lavet på frosne hindbær, som bliver kogt op med lidt sukker. Du kan dog også sagtens bruge hindbærmarmelade, hvis du hellere vil det. Det gode ved komposten er dog, at den er mere syrlig i det end marmelade. Den giver derfor helt perfekt modspil til de søde bunde og den søde creme. Den helt perfekte smagskombination, hvis du spørger os. I stedet for hindbær, så kan lagkagen selvfølgelig også laves med andre bær. Den kan laves med jordbær, blåbær, brombær, ribs eller hvad du ellers tænker. Prøv også at lave en kombination af flere slags bær. Det er altså også lækkert og så er det sådan en rigtig sommerlagkage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej 🙂 Jeg har før lavet den her kage med stor succes, men denne gang faldt bundene fuldstændig sammen i midten og var svære at dele i tre. Hvad gjorde jeg mon galt? Svar
Hej! Fik du pisket æg og sukker godt? Og har du mon skiftet form, ovn eller noget andet? Altså i forhold til første gang du lavede den <3 Kh Svar
Hej med jer Jeg har nu flere gange prøvet at lave lagkager med kagecreme med jeres opskrift, men det fungerer bare slet ikke for mig. Cremen stivner så hurtigt og er umulig at smøre ud på bundene efterfølgende, og det er vel at mærke efter piskning på max 1 minut. Instruktionen siger ikke andet end at mælk og piskefløde piskes med kagepulvercreme. Desuden er cremen noget mere gul end på jeres billede. Pisker I kagecreme med mælk først og piskefløde for sig og vender det sammen efterfølgende eller? Kunne I lave en video hvordan I samler denne kage/laver kagecremen, for synes det er underligt (og ærgerligt), at jeg bliver ved med at fejle 😕 Svar
Hej Asta, Der er stor forskel på kagecreme. Vores opskrift er med den lysegule pak fra Tørsleff. Men hvis du bruger en anden kan det være der skal tilsættes lidt mere væske. Det kan du roligt gøre indtil den har den ænskede konsistens 🙂 Kh Svar
Hej Hvis kagen laves dagen inden servering, hvordan opbevares den så bedst til næste dag? Og skal man vente til at dele den i tre til dagen for servering? Vh Maja Svar
Hej Maja, Vi ville samle den med creme osv. dagen inden og så pakke ind i husholdningsfilm. Så ville vi pynte med bær osv. på dagen. En lagkage er bedst, hvis den får lov til at trække med fyld i 🙂 Kh Svar