Hønsesalat med karry

Hønsesalat med karry opskrift
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på en hønsesalat med karry og ananas blandt andet. Vi elsker den her hønsesalat, som er god til både frokost, forret eller aftensmad. Lav den gerne dagen inden, så karrysmagen og den flotte gule farve kan få lov at trænge frem.

Ingrediensliste

 • 280 g. kyllingebryst
 • 2 tsk. karry
 • 0,5 tsk. flormelis
 • salt/peber
 • 0,25 bundt forårsløg
 • 50 g. ananas på dåse
 • 30 g. soltørrede tomater
 • 80 g. frosne ærter
 • 150 g. creme fraiche
 • 50 g. mayonnaise
 • 0,25 bundt frisk persille
 • 200 g. bacon i tern

Fremgangsmåde

 1. Kog kyllingebryst i en gryde med vand og salt. Den skal have ca. 15 minutter. Tag kylling op og lad det køle helt af.
 2. Skær kylling i tern.
 3. Skyl ærter i vand, så de kan tø op. Dræn dem godt.
 4. Hak forårsløg, soltørrede tomater og ananas i mindre stykker.
 5. Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, karry og flormelis. Smag til med salt og peber (dressingen kan sagtens laves på forhånd, så den kan få lov til at trække smag samt farve).
 6. Vend nu kyllingen, forårsløg, ærter, ananas og soltørrede tomater sammen med dressingen.
 7. Steg bacontern på en tør pande ved mellem varme til det er sprødt. Når det er færdigt, så gøres en tallerken klar med et stykke køkkenrulle. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af fedtet). Lad det køle en smule af.
 8. Top til sidst din hønsesalat med bacon og finthakket persille.
 9. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på hønsesalat med karry

Her får I opskriften på vores specielle hønsesalat med karry, som i forhold til en almindelig hønsesalat har fået et twist af karry blandt andet. Vi elsker den her hønsesalat og spiser den ofte i sandwich eller oven på en ristet rugbrød.

Den er mere spændende end en almindelig hønsesalat. Og den er faktisk også super god at servere til forret oven på en ananasring. Du ved, i sådan rigtig 80’er stil men med et twist. Hvis vi skulle vælge imellem en almindelig hønsesalat og den her, så ville vi uden tvivl vælge den her.

LÆS OGSÅ: Tarteletter – høns i asparges

Hønsesalat med karry opskrift

Kyllingesalat med karry

Det er en super lækker kyllingesalat, som er vendt i en cremet dressing. Toppet med sprød bacon, som lige er prikken over i’et, så ville denne hønsesalat altså klæde ethvert frokostbord. Du kan spise den til rugbrød, franskbrød, i en croissant eller til blinis. Mulighederne er uendelige!

Hønsesalat med karry opskrift

Kan jeg lave den på forhånd?
Jep, du kan sagtens lave den på forhånd. Når den får lov til at trække, så får den også lov til at få en flottere gul farve end hvis du serverer den med det samme. Husk at dræne tingene rigtig godt, så den ikke bliver for tynd.

Hønsesalat i croissant eller sandwich

For nylig serverede vi den i en nybagt croissant og det vakte stor begejstring ved vores familie. Du kan også servere den i en lækker sandwich. Bag evt. selv dine sandwichbrød. Vi kan anbefale den her opskrift på grove og lækre sandwichbrød

Hønsesalat med karry

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar