Hvid chokolademousse med knas og appelsin Hvid chokolademousse med knas og appelsin Opskrift til 1234567891011121314151617181920 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hvid chokolademousse med knas og frisk appelsin. En nem dessert i glas, som kan laves til gæster, til nytår, til fest osv. Ingrediensliste Chokolademousse 300 g. hvid chokolade 5 dl. piskefløde 6 stk. pasteuriseret æggeblomme 60 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker Knas 30 g. mandler 30 g. hasselnødder 2 spsk. sukker Andet 1 stk. økologisk appelsin Fremgangsmåde Chokolademousse Pisk fløde i en skål til en blød flødeskum. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker helt hvidt i en anden skål. Det tager cirka 5-7 minutter. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Pisk ved lav hastighed den smeltede chokolade i æggemassen. Vend derefter forsigtigt fløden i lidt efter lidt. Fordel massen i glas og stil dem på køl i mindst 3 timer. Kan med fordel laves dagen før. Inden servering drysses med knas og lidt fintrevet appelsinskral. Topping Smelt sukker på en pande ved middel varme. Tilsæt mandler og hasselnødder. Vend det hele godt rundt. Læg en tallerken med et stykke bagepapir klar ved siden af. Skrab nødderne over på bagepapiret. Lad dem køle helt af. Hak det fint. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hvid chokolademousse med knas og appelsin Her får du en super nem og lækker opskrift på hjemmelavet hvid chokolademousse med knas og appelsin. Den lækreste dessert lavet i små glas, så den er nem at servere. Lav desserten klar dagen før og lad den så sætte sig på køl natten over. Vi har pyntet den med knas og lidt friskrevet appelsinskral. Det er en virkelig skøn og smagfuld dessert, som kræver få ingredienser. Server din chokolademousse til nytår, til påske, til fest eller blot hvis der skal forkæles lidt ekstra i weekenden. I stedet for appelsin, så kan du også bruge citron skal, lidt frisk passionsfrugt, hindbærcoulis eller kirsebærsauce. LÆS OGSÅ: Chokolademousse Chokolademousse i glas Vi elsker at lave chokolademousse i glas, da det på den måde allerede er portionsanrettet. Desuden synes vi også, at det giver sådan et fint udseende til desserten, at den laves i glas i stedet for i én stor skål. Hvis du er vild med hvid chokolade, så er denne dessert helt sikkert lige noget for dig. Dessert med hvid chokolade Som sagt, så er denne dessert til dig, som elsker hvid chokolade. Du får en fløjlsblød mousse, hvor appelsinen og det sprøde lige er prikken over i’et. Det giver en fin balance mellem syrlighed og sødme, hvilket vi elsker i desserter. Hvis du har lyst til at lave andre desserter med hvid chokolade, så kan vi også anbefale den her blondie kage med hvid chokolade og appelsin. Der er altså bare noget med kombinationen af hvid chokolade og appelsin! Følg også med på de sociale medier Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.
Hej Lærke, Det kan du godt. Vi ville dog tilføje ekstra chokolade eller 3 blade husblas til moussen, så den bliver en smule mere fast. Så er du på den sikre side 🙂 Kh Svar