Lækre hverdagsopskrifter

Skinkestang

Skinkestang – Opskrift på butterdejsstang med skinke
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en nem, luksus skinkestang med butterdej, skinke, champignon, rød peber og flødeost. Butterdej med skinke smager skønt.

Ingrediensliste

 • 250 g. skinkestrimler
 • 200 g. champignon
 • 1 løg
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 0,5 bundt purløg
 • 300 g. hvidløgsflødeost
 • 1 pk. butterdej
 • 1 æg
 • sesamfrø

Fremgangsmåde

 1. Skræl løg og skær i små tern. Tag også butterdejspladerne ud af fryseren, så de kan tø op.
 2. Skyl champignon og skær i skiver.
 3. Lidt olie varmes op på en pande. Herefter tilsættes løg og champignon. Lad det stege 4-5 min. Tag det af varmen og hæld det over i en si, så evt. væske kan dryppe af. Lad det køle af.
 4. Hak purløg fint og skær rød peber i små tern. Bland herefter flødeost, skinketern, purløg og peberfrugt sammen i en skål. Tilsæt også de afkølede champignoner og løg. Rør det hele godt sammen.
 5. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 6. På et stykke bagepapir placeres de 6 butterdejsplader (se billederne længere nede i indlægget). Lad pladerne overlappe hinanden og brug fingrene til at trykke pladerne sammen.
 7. Fordel fyldet på midten af butterdejspladerne.
 8. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen.
 9. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side.
 10. Fold enderne ind under dejen.
 11. Pensel med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
 12. Bag skinkestangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 40-45 min. Den skal være gyldenbrun på toppen.
 13. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af.

Bedøm denne ret

Opskrift på skinkestang

Her får du vores bedste opskrift på en nem, luksus skinkestang med butterdej. Vi vil faktisk vove at påstå, at det er verdens bedste skinkestang! Intet mindre. En lækker skinkestang med butterdej, champignon, peberfrugt, purløg og flødeost.

LÆS OGSÅ: Frisk hønsesalat med ananas

Butterdejsplader til skinkestang

Butterdejsstang med skinke

Den bedste skinkestang med butterdejsplader, flødeost og selvfølgelig masser af skinke. Det er nok en ret, som de fleste kender og på et tidspunkt i deres liv har smagt. Men det gør den ikke mindre god, tværtimod. Vi elsker skinkestang og den er altid at finde til årets julefrokost eller påskefrokost med familien. Det er sådan en lækker ret, som både kan serveres til frokost eller aftensmad og den er derfor super ideel at servere på en buffet til en stor fest eller konfirmation. Vi har også lavet en opskrift på butterdejsstang med kylling, hvis du er mere til kylling end skinke. Den er med kylling og bacon og er altså også super nem og lækker.

Butterdejsplader til skinkestang

Butterdej med skinke

Man kan selv bestemme om man køber butterdejsplader fra frost eller køber sådan en færdigrulle, som man kan købe i Rema1000, Bilka og Føtex. Vi synes dog dem fra frost smager bedst, da de er mere smøragtige og får flere “lag”, end dem man køber ferske.

Butterdejsplader med fyld til skinkestang

Man kan selv vælge om man vil lave de her snit, som vi har lavet på ovenstående billede. Det er blot for udseendets skyld. Man kan også sagtens bare folde siderne ind over hinanden. Det er den nemme metode. Men vi synes den bliver så flot, når man fletter den sammen. Du kan se hvordan den ser ud, når den bliver flettet nedenunder.

Butterdejsstang med skinke

Tilbehør til skinkestang

Hvis du mangler ideer til tilbehør til skinkestang, så er mulighederne også mange. Du kan lave en lækker salat til eller nogle bagte kartofler. Dette kunne være en sommersalat med bær eller en god tomatsalat med løg og persille. Men det er uden tvivl en god idé at servere salat til din skinkestang, da den godt kan være “tung” i det uden noget frisk ved siden af.

LÆS OGSÅ: Bruschetta med rødløg og tomat

Butterdej med skinke

Hjælp, min skinkestang er ubagt i bunden?

Den kan godt have en tendens til at være lettere “ubagt” i bunden. Men det er simpelthen fordi, at den ikke får muligheden for at hæve op pga. fyldet. Vi har fået lidt tips fra læsere, som siger, at det hjælper hvis man drysser rasp på, inden man putter fyldet på. Det skulle tage noget af fugten. Det er dog ikke noget vi har prøvet selv.

Skinkestang med butterdej

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej Lise

   Det har vi desværre ikke prøvet. Du kan fryse den, imens den er ubagt og så bage den direkte fra frost 🙂

   Knus

  1. Hej Elisa,

   Så ville vi blot bytte laks ud med skinke. Laksen skal nok blive “færdig”, når den bliver bagt 🙂

   Knus

 1. Hvilken flødeost bruger I? De hvidløgsost jeg kan finde er der alle persille i og det er vel ikke godt hvis man skal genopvarme den, jeg tænker at hvis der nu er noget tilbage og man gerne vil gemme det til dagen efter 🙂

  1. Hej Kristina,

   Vi bruger den fra Philadelphia. Hvis du er bekymret for at genopvarme pga. persille, så kan du lave din egen hvidløgsflødeost ved at blande alm. flødeost med 2-3 hakkede fed hvidløg 🙂

   Kh

 2. Hej😊
  Er det et problem at fryse dem ned (ubagte), selvom butterdejen jo har været tøet op?
  Eller vil det være bedre at opbevare dem i køleskabet til dagen efter og derefter bage dem.
  Mvh Mie

  1. Hej Mie,

   Så ville jeg lave fyldet klar og så først forme dem på selve dagen. Vi anbefaler ikke at forme og så fryse ned igen. Og hvis du lader dem være i køleskabet ubagte, så kan de godt blive meget våde (men det kan godt lade sig gøre).

   Kh

  1. Hej Sara,

   Det står under ingredienslisten. 1 løg og det er bare et helt almindeligt hvidt løg 🙂

   Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag