Indisk linsegryde Indisk linsegryde Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den nemmeste opskrift på indisk linsegryde, som mætter og tager maks 30 minutter at lave. Gryden passer bare sig selv og vupti, så er der altså lækker og cremet linsegryde. Ingrediensliste 1 stk. løg 2 fed hvidløg 1 tsk. garam masala 1 tsk. paprika 0,5 tsk. karry 0,5 tsk. chiliflager 2 stk. kartoffel 2 stk. gulerod 200 g. hakkede tomater på dåse 1 dl. røde linser 2 dl. vand 165 ml. kokosmælk 50 g. creme fraiche Fremgangsmåde Skræl og snit grøntsager i fine små tern. Opvarm en gryde med lidt olie eller smør. Kom løg, hvidløg, kartoffeltern og gulerodstern i gryden. Lad det svitse et par minutter til løg og grøntsager bliver bløde. Tilsæt krydderier og rør rundt, så de får lov til at blive svitset en smule af. Tilsæt nu tørrede røde linser, vand, hakkede tomater fra dåse og kokosmælk. Lad retten simre ved lav varme i ca. 15-20 minutter, så den tykner. Smag til med salt og peber. Server med creme fraiche på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på indisk linsegryde Det her er vores redningsret. Indisk linsegryde laver vi altid når frokosten skal gå stærkt. Retten er virkelig smagfuld og så tager den ingen tid at lave – og vigtigst af alt så er retten virkelig fleksibel. Du kan nemlig tilsætte lige præcis de grøntsager du selv synes eller de rester du har i køleskabet. Du kan bruge alt lige fra kartofler, rød peber, bladselleri, pastinakker, porrer, forårsløg, gulerødder, jordskokker osv. Retten er med røde linser og det gør, at den mætter rigtig meget på en god måde. Derfor er det ikke så tosset at have resterne med på madpakke. Den minder lidt om Indisk dahl men der er i denne linseret tilføjet grøntsager, så der er mere fyld i. Indisk gryderet med grøntsager Den her lækre linseret er lavet primært på grøntsager og linser. Det er derfor også en ganske sund omgang aftensmad, som samtidig mætter rigtig godt. Du kan bruge præcis de grøntsager du har. Det er også det, som vi elsker ved denne ret. Det er en god ret til at få tømt ud i grøntsagsskuffen sidst på ugen. Vi går nemlig ind for at man så vidt muligt skal undgå madspild og her er den ret her altså genial. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Jeg følger ihærdigt med på mummum.dk. Flere af opskrifterne vender jeg tilbage til, så her kommer min forespørgsel: er det muligt at lave siden, så vi/jeg selv evt. via login, kan sætter nogle retter på `mine farvoritter.`? Så behøver jeg ikke printe opskrifterne ud, for at de ikke går i glemmebogen. Andre opskrifter ville jeg sætte under `mine farvoritter`, fordi jeg har planer om at afprøve dem. I har den skønneste hjemmeside, tak for god inspiration. Svar
Hej Lene, Skønt at høre! 🙂 Og lige præcis det du efterspørger arbejder vi på at kunne tilbyde her i 2020! Kh Svar
Man skal være realistisk med alt tilberedelse. Det tager ca. 30 – 40 minutter når man skal gøre klar. Angående tiden til madlavningen, når man starter med at tilsætte diverse ting i gryden indtil det er færdig er længere end angivet. Igen tager det ca. det dobbelte. Maden smager ellers meget godt! Svar