Indiske kødboller

Indiske kødboller
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på indiske kødboller i en smagfuld indisk sauce. Server med kogte ris og du har hurtig og anderledes aftensmad.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 450 g. hakket kyllingefars
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 stk. æg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • Indisk sauce

  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tsk. tomatpure
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1 dl. vand
  • 800 ml. kokosmælk
  • 4 tsk. garam masala
  • 2 tsk. karry
  • Andet

  • 400 g. ris

Fremgangsmåde

Kødboller

  1. Løg, hvidløg og persille hakkes fint. Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt vand eller mælk.
    2. En gryde med vand og en hønseboullionterning bringes i kog.
    3. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op.
    4. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film etc. indtil de skal bruges igen.

Sauce

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter.
  3. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg.
  4. Tilsæt herefter 1 dl. vand sammen med 1 hønsebouillonterning og kokosmælk.
  5. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse.
  8. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens.
  9. Tilsæt til sidst kødbollerne til saucen og rør det godt rundt.
  10. Server med kogte ris og evt. naanbrød.
Bedøm denne ret

Indiske kødboller med sauce og kogte ris

Opskrift på indiske kødboller i indisk sauce. Man kan godt kalde det den indiske version af boller i karry. En nem, simpel og smagfuld ret, hvor kødbollerne er lavet af kylling. Sovsen er lavet på indiske, varme krydderier, som bare smager helt fantastisk.

Det er nem aftensmad, som kan laves på 30 minutter. Og så indeholder den få ingredienser, hvilket vi er fan af! Vi elsker nemlig retter, som kan gøres lækre på få ingredienser.

LÆS OGSÅ: Boller i karry

Indiske kødboller

Boller i indisk sauce

Det her er som sagt vores udgave af en klassisk boller i karry lavet i en indisk version. Vi elsker at eksperimentere med nye retter, som tager udgangspunkt i eksisterende. Og det var netop sådan denne opstod.

Kan jeg bruge andet end kylling?
Jep, du kan også sagtens lave kødbollerne på svinekød, hvis du er mere til det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Simone,

      Det kan købes i alle store supermarkeder, Normal, Tiger, Søstrene Grene.
      Man kan også lave sit eget 🙂

      Knus

  1. Hej. Jeg har efterhånden lavet retten mange gange, men sovsen bliver altid noget tyndt pjask, ligegyldig hvor længe den får lov at simre. Hvad er det, jeg gør galt? ?

  2. Jeg syntes det ser rigtigt lækkert ud og jeg er også i gang med at lave retten. Det dufter rigtigt godt men jeg syntes at der mangler lidt chili i opskriften men ellers så ser det/ dufter rigtig godt, jeg håber det smager godt i forhold til at det dufter godt?

    1. Hej Nikita,

      Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum og i vores app. 🙂

      Vi har udregnet det ud fra den almindelige udgave.

      Kh

Skriv en kommentar