Tilmeld nyhedsbrev

Indiske kødboller

Indiske kødboller

Indiske kødboller med sauce og kogte ris 

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på indiske kødboller i en smagfuld indisk sauce. Server med kogte ris og du har hurtig og anderledes aftensmad.

Ingrediensliste

Kødboller

  • 450 g. hakket kylling
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 æg
  • 1/4 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • 1 stk. hønsebouillonterning

Indisk sauce

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tsk. tomatpure
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1 dl. vand
  • 800 ml. kokosmælk
  • 4 tsk. garam masala
  • 2 tsk. karry

Fremgangsmåde

Kødboller

  1. Løg, hvidløg og persille hakkes fint. Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt vand eller mælk.
    2. En gryde med vand og en hønseboullionterning bringes i kog.
    3. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op.
    4. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film etc. indtil de skal bruges igen.

Sauce

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter.
  3. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg.
  4. Tilsæt herefter 1 dl. vand sammen med 1 hønsebouillonterning og kokosmælk.
  5. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Tilsæt til sidst kødbollerne til saucen og rør det godt rundt.
  8. Server med kogte ris og evt. naanbrød.

Bedøm denne ret

Indiske kødboller med sauce og kogte ris

Opskrift på indiske kødboller i indisk sauce. Man kan godt kalde det den indiske version af boller i karry. En nem, simpel og smagfuld ret, hvor kødbollerne er lavet af kylling. Sovsen er lavet på indiske, varme krydderier, som bare smager helt fantastisk.

Det er nem aftensmad, som kan laves på 30 minutter. Og så indeholder den få ingredienser, hvilket vi er fan af! Vi elsker nemlig retter, som kan gøres lækre på få ingredienser.

LÆS OGSÅ: Boller i karry

Indiske kødboller

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven