Islagkage med Baileys og nøddebund Islagkage med Baileys og nøddebund Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 5 timer Samlet tid 6 timer Del Pin Print Beskrivelse En skøn opskrift på islagkage med Baileys og en saftig nøddebund. En skøn dessert for de voksne, som uden tvivl vil falde i god jord. I stedet for Baileys kan du også bruge Dooleys. Ingrediensliste Nøddebund 3 stk. æggehvide 150 g. flormelis 150 g. hasselnødder Is 4 stk. æggeblomme 75 g. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 3 dl. piskefløde 2 spsk. bagekakao 0,25 dl. Bailey's Fremgangsmåde Nøddebund Tænd ovnen på 165 grader varmluft. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber). Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op. Is Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter. Pisk piskefløde og kakaopulver til en blød flødeskum med en elpisker. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber. Vend herefter Bailey’s i. Hvis du synes, at den skal have en kraftigere smag af Baileys, så tilsætter du bare lidt mere. Fordel isen ovenpå din nøddebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over). Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering. Pynt evt. med friske bær på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Islagkage med Baileys og nøddebund opskrift Islagkage med Baileys og en saftig nøddebund. En skøn og nem hjemmelavet islagkage, som er en nem dessert. Især til her i den skønne danske og lune sommer. Pynt den med sommerens friske bær og du har en dessert-vinder! Hjemmelavet is er super nemt at lave og kan laves uden en ismaskine. Den her islagkage krystalliserer på ingen måde og er cremet og lækker. LÆS OGSÅ: Skildpadde islagkage med Toms skildpadder Baileys is Baileys is smager skønt! Og det smager endnu bedre som islagkage ovenpå denne lækre nøddebund. Nødderne giver nemlig godt modspil til isen. Og topper du med friske bær, så får du også lidt syrlighed ind, hvilket er super lækkert. Dessert med Baileys Hvis du er mere til Dooley’s, så kan du også sagtens bruge det i stedet for Bailey’s. Dooley er knap så sødt som Baileys. Men det er jo selvfølgelig en smagssag. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Der står i opskriften at man skal bruge vaniljesukker, men nede i fremgangsmetoden indgår den ikke. Gætter på den skal bruges sammen med æggeblommer og flormelisen? Svar
Hej Sussi, Bunden hæver en smule op under bagning, men meget af det er luft. Så vi plejer at presse den lidt ned igen efter 🙂 KH Svar