Islagkage med karamel og Toffifee

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet islagkage med karamel og Toffifee. Den lækreste isdessert, som er perfekt som en nem dessert du kan lave dagen før eller uger før.

Ingrediensliste

  • Islagkage

  • 4 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 80 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 180 g. Toffifee
  • Karamel

  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Mandel crunch

  • 30 g. mandler
  • 30 g. sukker

Fremgangsmåde

Islagkage

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  2. Hak Toffifee groft.
  3. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
  4. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  5. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter Toffifee i (gem lidt til pynt).
  6. Put bagepapir i bunden af en springform (Ø22).
  7. Kom isen i. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt.
  8. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).

Karamel og crunch

  1. Tag en gryde og læg dåsen med kondenseret mælk i gryden.
  2. Hæld vand på til det dækker dåsen.
  3. Bring vandet i kog og sæt låg på. Vær sikker på, at dåsen altid er helt dækket med vand.
  4. Skru ned for temperaturen og lad det blot simre i 3 timer.
  5. Imens opvarmes en pande med sukker. Lad det smelte ved middelvarme. Tilsæt herefter mandler og rør godt rundt. Læg det over på et stykke bagepapir og lad det størkne.
  6. Lad herefter dåsen med kondenseret mælk afkøle på køkkenbordet og åben den efter en times tid. Hæld den afkølede karamel over islagkagen og drys med hakkede toffifee og hakket mandelcrunch. Sæt på frost igen og lad stå til servering. Den kan holde sig god i op til 1-2 måneder på frost.
Bedøm denne ret

Opskrift på islagkage med karamel og Toffifee

Opskrift på en nem hjemmelavet islagkage med karamel og Toffifee. Den her islagkage er perfekt som en nem dessert, hvis du skal have gæster eller den blot skal stå på lidt ekstra hygge. Du kan sagtens lave den dagen før eller faktisk også uger før. Den kan nemlig holde sig i ca. 1-2 måneder på frys.

Vi laver en simpel vaniljeis, som så bliver toppet med karamel og Toffifee chokolade. Det er så lækker en kombination og så er den så nem at lave! Du kan også servere den til et stykke brownie eller et stykke chokoladekage.

LÆS OGSÅ: Daim islagkage

Islagkage med karamel og Toffifee

Hjemmelavet islagkage med karamel

Hvis du endu ikke har prøvet kræfter med en hjemmelavet islagkage, så er det på tide. Det er så nemt at lave selv og du får en cremet og lækker is. Den her is krystalliserer heller ikke, som hjemmelavet is godt kan gøre. Sørg blot for ikke at piske fløden for hårdt og husk at piske æggeblandingen rigtig godt.

Islagkage med karamel og Toffifee

Er det farligt at koge en metaldåse?

Det kan diskuteres lidt, om det er sundt at koge en dåse, når karamellen skal laves. Nogle mener at det udsender skadelige stoffer, når dåsen koges. Vi har dog gjort det mange gange – og vi er aldrig blevet syge af det.

Men vil du være på den sikre side, så kan du med fordel hælde den kondenserede mælk over i en lille gryde. Varm så mælken op under konstant omrøring. Lad gryden stå på middel varme og rør ofte i den. Forsæt indtil du har den ønskede konsistens og farve.

Følg med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

    1. Hej Sofia

      Nej det oplever vi ikke. Det er bare vigtigt at piske æg og sukker rigtig, rigtig godt 🙂
      Og så kan vi anbefale at bruge piskefløde fra Cremefine eller Amo. Så bliver isen nemlig super god!

      Knus

    2. Nåår super Tak for svar, jeg havde forstået at man skulle lave flydende karamel med sukker og blande konseret mælk. Det giver bedre mening! Tak

      1. Skal den kondenserede mælk blandes med karamelmassen efter den er kølet af på bagepapir?…
        Eller hvad gør man med den kondenserede mælk, når den er kølet af?

        1. Hej,

          Nej det skal den ikke. Den kondenserede mælk bliver til karamel, som du fordeler udover isen 🙂

          Kh

    1. Hej Rikke,

      Hvilken mælk snakker du om? Den dåse kondenseret mælk er det som bliver til karamel, når dåsen koges. Man skal ikke blande karamel og mælk på noget tidspunkt 🙂

      Kh

    1. Lækker dessert og let at lave.

      Synes ikke min karamel var til at skære i ved servering.
      Var meget hård.
      Har jeg gjort noget forkert?
      Tog isen ud af fryser ca. 20 min. før servering.
      Jeg valgte at lave karamellen i alm. gryde og stå at røre indtil ønskede farve.

      1. Hej,

        Du kan sagtens have kogt karamellen for længe, så den er blevet for hård. Hvordan var den, da du smurte den på?

        Kh

    1. Hej Stine,

      Umiddelbart ikke. Men generelt er det godt at tage isen op lidt før den skal serveres, så den kan få lov til at tø en smule op inden servering :).

      Kh

  1. Hejsa.
    Hvad gør man når den kondenserede mælk/karamel er blevet for hård til at putte på bunden. Kan den blødes op igen?

  2. Skal isen fryse helt inden karamel puttes på? Og karamellen skal også fryse med isen og tør den så op ved servering eller bliver den meget hård? Kan man putte den på istedet ved servering så den er helt blød?

    1. Hej Janne,

      Ja isen skal være frossen. Og ja, det ville være fint at komme på lige inden servering, så er den helt blød 🙂

      Kh

  3. Dejligt islagkage! 🤤

    Jeg har lavet denne to gange nu. Begge gange bliver min karamel så tyk at den bliver gelé agtig når den skal smøre ud. Er det fordi den når at blive for kold? Hvis den er lun, frygter jeg isen smelter for meget og danner krystaller.

    1. Hej Camilla,

      Inden den skal smøres på, så kan du lige piske den med en elpisker. Så skulle den gerne blive lidt tyndere i konsistensen 🙂

      Kh

  4. Hey
    Jeg har lavet den mange gange og den er så nem at lave, og smager fantastisk.
    Har ikke problemer med hår karmelden eller at isen krystallisere:-).
    Laver den altid dagen før, med pynt som vist, og tilbage i fryseren igen.
    Og putter husholdning film på og sølvpapir til sidst.
    Tager den op 15-20min før servering ,og den er nem at skære i.
    Men skal lave den til 50 inden for få dage og de skal bruges om 3 uger.
    Det vil der ikke ske noget ved vel??
    Har du prøvet at lave den før, hvor den skulle bruges først nogle uger sener??
    Og den vil stadig smage godt ik??
    Eller er der noget jeg skal vente med??
    Mvh Mette

    1. Hej,

      Jo den vil stadig smage godt. Vi har i hvert fald ikke oplevet, at den tager skade af at være i fryseren i 2-3 uger 🙂

      Kh

Skriv en kommentar