Islagkage med marcipan

Islagkage med marcipan
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Lav en luksuriøs, hjemmelavet islagkage med marcipan og chokolade. Hjemmelavet is er slet ikke svært at lave og så er det en nem dessert.

Ingrediensliste

  • Nøddebund

  • 3 stk. æggehvide
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Is

  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 50 g. marcipan
  • 100 g. mørk chokolade
  • Bærcoulis

  • 150 g. frosne hindbær
  • 4 spsk. sukker
  • Marcipanovertræk

  • 150 g. marcipan
  • 65 g. flormelis
  • 25 g. glukosesirup
  • Topping

  • 50 g. mørk chokolade
  • 2 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Først laves mandelbunden.
  2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  3. Pisk æggehvider helt stive med flormelis. De skal være pisket så meget, at du kan vende skålen på hovedet uden, at det ryger ud.
  4. Hak mandler fint. Vi plejer at give dem en hurtig tur i en foodprocessor eller minihakker, så de bliver helt finthakket. Du kan også bruge hasselnødder eller en blanding af flere forskellige slags nødder.
  5. Vend nødderne i din æggehvidemasse.
  6. Find en springform frem. Vi brugte en med diameter på 21 cm. For bunden med bagepapir og smør siderne med lidt smør eller margarine.
  7. Fordel dejen i formen.
  8. Bag bunden på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 min. Den skal være krakeleret på toppen.
  9. Tag din bund ud og lad den køle helt af.
  10. Nu skal isen laves. Først opkoges hindbær og sukker i en gryde, hvorefter kernerne sies fra. Stil skålen med hindbær coulis på køl.
  11. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis i ca. 5-6 minutter. Jo mere luft man får pisket ind i det, jo bedre en is får du. Massen skal skifte farve og nærmest være “hvidt” (hvis dine blommer er meget gule, så vil du aldrig kunne piske det helt hvidt).
  12. Pisk fløde til en let skum, så den danner bløde toppe.
  13. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter den afkølede hindbærcoulis i.
  14. Riv marcipan i og hak chokolade fint og tilsæt det i isen også.
  15. Inden du fordeler isen oven på din nøddebund, så kan du med fordel lige presse bunden helt ned med fingrene eller en ske.
  16. Fordel herefter isen oven på nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer, men gerne 10-12 timer.
  17. Dernæst laves marcipanovertræk. Rør marcipan sammen med flormelis og glukosesirup i en røremaskine med k-spaden. Du kan også ælte det godt sammen med hænderne. Læg det på køl.
  18. Når islagkagen er frossen rulles marcipanovertræk ud.
  19. Drys en masse flormelis på bordet og rul den ud til et rektangel, der er cirka 8 cm bredt (afhængigt af hvor høj din islagkage er) og 65 cm. langt, hvis du bruger Ø21cm springform.
  20. Kom overtrækket rundt om islagkagen.
  21. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen og brug en gaffel til at komme det over isen.
  22. Sæt på frost.
  23. Pisk fløde til skum og kom det i en sprøjtepose med tyl. Lav små toppe rundt i kanten og sæt den på frost igen eller server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på islagkage med marcipan

En lækker, hjemmelavet islagkage med marcipan. Vi elsker islagkager og har efterhånden rigtig mange opskrifter på det! Det er nemlig så nem en dessert, som kan laves klar på forhånd. Vi nyder især islagkager her om sommeren, hvor man ikke gider at bruge sommerdagene på at stå i køkkenet alt for længe. Vi vil meget hellere nyde det gode vejr og invitere gæster på besøg.

Den her islagkage med marcipan er så lækker. Den er nem at lave og så indeholder den lækre stykker af marcipan og friske bær på en sprød nøddebund. Derudover er den med marcipanovertræk i siderne og chokolade på toppen. Den plejer i hvert fald altid at falde i god jord. Især hos marcipan-elskere!

LÆS OGSÅ: Islagkage med karamel

Islagkage med marcipan Islagkage med marcipan

Hjemmelavet islagkage uden ismaskine

Alle vores islagkageopskrifter er lavet uden ismaskine. Man kan nemlig sagtens lave god, hjemmelavet is uden en ismaskine. Vi får ofte spørgsmål angående om isen så ikke krystalliserer, når den er lavet uden ismaskine og det synes vi slet ikke. Det er blot vigtigt ikke at overpiske fløden.

Pynt evt. islagkagen af med en masse friske bær eller server det ved siden af. Det synes vi er prikken over i’et på denne dessert, da det giver et frisk element. Især hvis det er sommerens søde bær som jordbær og hindbær.

Islagkage med marcipan Islagkage med marcipan

Hvor lang tid kan den holde sig?
Den kan holde sig på frys i 1-2 måneder. Sørg for ikke at opbevare den tæt på madvarer, som kan have en kraftig lugt, da den godt kan tage smag fra det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar