Kanelsnurrer

Kanelsnurrer
Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre kanelsnurrer med masser af kanel. Ligesom kanelsneglene, så er det en lækker kage, som kan spises både som morgenkage og eftermiddagskage. Spis dem, imens de stadig er lidt lune, så er de helt fantastiske.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 25 g. gær
  • 1 dl. vand
  • 200 g. creme fraiche
  • 100 g. smør
  • 5 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 500 g. hvedemel
  • Remonce

  • 140 g. brun farin
  • 4 tsk. stødt kanel
  • 100 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og nedkøl det ved at tilsætte creme fraiche og vand. Opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker, salt og æg og rør rundt. Lidt af gangen tilsættes mel, og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  3. Lad dejen hæve 30 minutter et lunt sted. Imens dejen hæver, så røres smør, kanel og brun farin sammen i en skål.
  4. Rul dejen ud i en rektangel. Se evt. billeder længere nede i indlægget.
  5. Smør halvdelen af dejen (den nederste halvdel) med din remonce. Fold den anden halvdel dej over.
  6. Brug et pizzahjul til at skære strimler. Se vejledningen længere nede på siden.
  7.  Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 1 time.
  8. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker. Bag dem i ovnen i cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft.
Bedøm denne ret

Opskrift på kanelsnurrer

Opskrift på nemme og svampede kanelsnurrer, som er det lækreste bagværk med kanel. De fleste har nok prøvet at bage kanelsnegle før, men hvis du har lyst og mod på at prøve en anden variation, så er disse lige noget for dig.

De ser så fine ud og nemmere at lave end almindelige kanelsnegle. Det bedste ved disse er, at desto mere uperfekte de bliver, desto bedre smager det. De bliver ikke dårligere af at komme på frost

LÆS OGSÅ: Kanelsnegle med mandelkaramel bund

Hvordan snurrer jeg dem?

Ét af de spørgsmål, som vi får rigtig meget, er hvordan man snurrer dem. Vi er sikre på, at det kan gøres på mange forskellige måder. Men det her er måden, som vi synes giver det flotteste resultat. Det er super nemt, især fordi dejen er så lækker at arbejde med.

Start med at smøre remonce på halvdelen

  1. Start med at rulle dejen ud til en aflang rektangel. Herefter skal du smøre remonce på den nederste halvdel af dejen.

Fold den ene halvdel over

2. Herefter folder du den anden halvdel indover. Pres det godt sammen. Brug evt. kagerullen til at rulle et par gange over det.

Brug en pizzaskærer til at skære kanelsnurrer ud

3. Herefter skal du have skåret dejen ud. Brug en pizzaskærer, så går det nemt og hurtigt. De skal være ca. 3-4 cm.

Skær op i hver strimmel

4. Herefter skærer du op i hver strimmel. Du skal skære næsten hele vejen igennem, men ikke helt. Lad et stykke blive i toppen, som ikke er skåret igennem.

Nu skal du snurre dine kanelsnurrer

5. Nu snurrer du de to strimler rundt om hinanden.

Kanelsnurrer

Rul din snoede kanelsnurre rundt om sig selv

6. Rul din snoede dej rundt om sig selv.

Så du til sidst får en kanelsnurre

7. Stop enden nedunder og placer dem på en bageplade.

Kanelsnurrer inden bagning

Det er nemlig slet ikke så svært at lave kanelsnurrer. Når du først har lært teknikken her, så bliver det en leg fremadrettet. Og du får de fineste og flotteste kanelsnurrer!

Kanelsnurrer  

Kan de fryses?

De kan sagtens fryses. De kan fryses inden bagning eller efter bagning. Hvis du fryser dem inden bagning, så sørg for at fryse dem inden de får lov at hæve. Når du så tager dem op, så skal de have lov til at hæve der, inden de bages.

Hvis de fryses efter bagning, så vent til, at de er kølet nogenlunde af. Put dem herefter i fryseposer og så i fryseren. Når de tages op, så plejer vi at lade dem ligge og tø op på køkkenbordet. Inden servering kan du så give dem en hurtig tur i ovnen eller på brødristeren.

Kanelsnurrer og bagværk med kanel

Hvis du ligesom os elsker bagværk og søde sager med kanel, så kan vi anbefale dig at prøve nogle af vores andre opskrifter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej mummum,

    Kan man bruge skyr i stedet for creme fraiche? Og hvis man vil lave kardemomme snurre kan man så bruge samme mængde som kanel?

    Kh,
    Iben

  2. Hvor kan de bedst opbevares henne når de er lavet? Hvis man ikke vil fryse dem alle ned..
    skal de på køl? Eller..
    mvh Stina 🙂

      1. Super god opskrift ☺️
        Kan man lave dem helt klar til efterhævning om aftenen, og så sætte dem på køl natten over, og bage dem næste morgen?

        1. Hej Camilla,

          Så vil vi anbefale at springe hævningen helt over, bruge halv mængde gær, forme dem og lade dem koldhæve natten over. Tag dem ud 1 time inden bagning og lad dem hæve ved stuetemperatur 🙂

          Kh

  3. Hej kan man godt bruge laktosefri mælk istedet for cream fraiche? Og skal man så stadig tilsætte 200g mælk så?

  4. Har lige opdaget jeres fantastiske Instragram og hjemmeside. Virkelig inspirerende og nemt at gå til! Igår lavede jeg jeres kanelkage med stor begejstring, og har en sjat kærnemælk tilovers.. 🙂 Kan man mon udskifte vand med kernemælk i kanelsnurrene?

  5. Hej, virkelig lækker opskrift! Kan man lave dejen klar aftenen før og så forme og bage snurrerne dagen efter? Er det samme mængde gær? Hvilken fremgangsmåde vil I så følge/anbefale??

    1. Hej,

      Det kan du godt, men så skal du koldhæve dejen. Brug 15 g. gær i stedet og lad dejen hæve på køl natten over. 🙂

      Kh

  6. Er de til at lave, selvom man ikke har en røremaskine? Altså kan man bare ælte dejen i hånden?

    Mange hilsner

    Mette

  7. Hej

    Har i prøvet at lave dem med glutenfri mel ?
    Min datter vil vildt gerne prøve at lave dem .
    Dbh Tanja

  8. Hej Mummum, I skriver, at man kan fryse dem ned efter de er formet men inden hævning.
    Hvor længe før bagning vil I tage dem op af fryseren?
    Hvis de skal nå at hæve en time, skal de så ikke først optøs? 🙂
    Venligst Pernille

    1. Hej Pernille,

      Så ville vi tage dem op 1 times tid inden og så blot lade dem hæve ovenpå ovnen, imens ovnen varmer op. 🙂

      Kh

  9. Hvis man i stedet bruger 15 g. gær, og koldhæver dejen om natten, skal man så fortsat lade dem efterhæve i 1 time, når de er snurret? 😊

  10. Hej,
    Virkelig en god opskrift på kanelsnurrer!
    Men.. Undrer mig over at der ikke skal salt i dejen, synes godt de kunne bruge en smule efter min smag 🙂

    1. Hej,

      Lyder som om, at gærren ikke er blevet aktiveret.

      1) Har du husket gær? Vi har før glemt det nemlig, hehe.
      2) Den når ikke at hæve ret meget første gang. De skal hæve, når de er formet. Der hæver de heller ikke eller?
      3) Kan gærret have været for gammelt?

      Kh

    1. Hej,

      Bare koldt vand, så det sænker temperaturen på det varme smør. Men ikke iskoldt vand. Bare alm. vand fra vandhanen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar