Kikærtebøffer

Opskrift på kikærtebøffer
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

120 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprøde kikærtebøffer. Disse vegetarbøffer er geniale i en vegetarburger. Du kan lave mange udgaver af vegetariske bøffer.

Ingrediensliste

  • 400 g. kikærter på dåse
  • 1 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1,5 tsk. salt
  • peber
  • 40 g. havregryn
  • 40 g. hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • Til stegning

  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 50 g. rasp

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg og løg fint.
  2. Varm en pande op med lidt olie. Svits hvidløg og løg til det bliver blødt.
  3. Tag det af panden og put det op i en skål. Sæt panden til side (den skal du bruge til at stege bøfferne på).
  4. Dræn kikærter. Skyl dem godt. Den vægt der er angivet er inden de er drænet.
  5. Put drænede kikærter op i en foodprocessor sammen med æg. Blend det kort (du kan også bruge en stavblender)..
  6. Tilsæt herefter hvidløg, løg og alle krydderierne.
  7. Tilsæt herefter hvedemel, havregryn og hakket persille.
  8. Kør det hele sammen i foodprocessoren, indtil du har en ensartet masse. Hvis den virker for våd, så tilsæt lidt mere mel.
  9. Lad massen hvile 5-10 minutter.
  10. Drys rasp ud på bordet. Del din “fars” i 6. Vend hver klump i rasp og form dem herefter til flade bøffer. Raspen hjælper dig med at forme dem, så de ikke klistrer så meget. Så vend dem i det undervejs, imens du former.
  11. Placer bøfferne på et stykke bagepapir.
  12. Varm panden op med olie. Den samme pande, som du brugte før.
  13. Steg bøfferne på panden. De skal have ca. 4-5 minutter på hver side. De skal være gyldne og sprøde.
  14. Lad dem dryppe af på køkkenrulle eller fedtsugende papir.
  15. Server dem i en vegetarburger, som tilbehør til salat eller blot som erstatning for en almindelig bøf.
Bedøm denne ret

Opskrift på kikærtebøffer

Her får du opskriften på de lækreste kikærtebøffer, som du kan bruge i vegetarburger, som tilbehør til salat eller blot som erstatning for en almindelig bøf. De er super lækre, sprøde og har masser af smag fra krydderier og grøntsager.

Vi har her brugt kikærtebøfferne i en vegetarburger med chilimayo, salat, syltede rødløg, tomat og avocado. Derudover har vi også lavet hjemmelavede burgerboller. Hvis du mangler en opskrift på gode, bløde burgerboller, så kan du tjekke vores opskrift lige her.

LÆS OGSÅ: Vegetarfrikadeller med søde kartofler

Opskrift på kikærtebøffer

Vegetarburger med kikærtebøffer

Sådan en vegetarburger med en kikærtebøf skal man altså ikke undervurdere. Den har masser af smag, en sprød og lækker bøf og selvfølgelig en masse andet lækkert fyld. Når man kan lave så lækker en vegetarburger, så er det slet ikke svært at skulle skære lidt ned på kødforbruget.

vegetarburger med kikærtebøffer

Vegetarbøffer opskrift

De her vegetariske bøffer er lavet med kikærter, men du kan også sagtens bruge kogte hvide bønner, kidney beans eller sorte bønner. Vi elsker blot kikærter, da de giver en god konsistens til bøfferne og så har de ikke så kraftig en smag i sig selv. Det er derfor nemt at give dem masser af smag ved hjælp af krydderier, løg, hvidløg osv.

Kikærtebøffer med spidskommen og krydderurter

Bøfferne får masser af smag fra hvidløg og løg, som lige bliver stegt på panden. Dette gør man for at de får en mere sød og karamelliseret smag. Derudover bliver der tilsat spidskommen, chili og frisk persille til farsen. Dette giver en kikærtebøf fyldt med smag, som passer perfekt til en simpel vegetarisk burger.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej
    Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve disse. Men har I forslag til hvad jeg kunne bruge i stedet for spidskommen? Jeg er ikke så vild med spidskommen 🙂

Skriv en kommentar