Tilmeld nyhedsbrev

Lækkert og luftigt franskbrød

Lækkert og luftigt franskbrød

Lækkert og luftigt franskbrød

Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

1 time og 55 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmebagt franskbrød i form. Der er ikke noget bedre end nybagt brød til morgen, så hvorfor ikke kaste dig over denne nemme opskrift. Vi lover, at der ikke findes en bedre start på dagen.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 1/2 dl. lunkent vand
  • 2,5 dl. mælk
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

1. Lun mælken. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt lunkent mælk, olie, salt, sukker og lidt hvedemel af gangen.
2. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen.
3. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet.
4. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade eller i en bageform. Vi brugte en bageform. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i 20 min.
5. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Rids brødet med en skarp kniv og pensel det med et sammenpisket æg. Bag brøddet nederst i ovnen i 40-45 minutter.

Bedøm denne ret

En simpel og god opskrift på et lækkert og luftigt franskbrød i form. Det minder os rigtig meget om et oldemorbrød, som vi kunne købe ved vores lokale bager, da vi var børn.

Der var det fast tradition, at hver lørdag, der fik vi franskbrød fra bageren til morgenmaden. Faktisk var vi ikke så meget til rundstykker, da bageren lavede det mest fantastiske franskbrød. Vi kunne nemt køre 3 store franskbrødsmadder ned med smør og nutella. Det var en skøn tid og når vi bager det her franskbrød, så kommer vi til at tænke på den tid.

Franskbrød er i vores optik undervurderet bagværk. Man bager ofte boller og kager, men det er sjældent at man bager franskbrød. Og det er jo en skam, for det er jo bare så godt.

Skriv en kommentar