Hjemmebagt franskbrød
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
1 time og 45 minutterSamlet tid
2 timerBeskrivelse
En nem opskrift på hjemmebagt franskbrød i form. Der er ikke noget bedre end nybagt brød til morgen, så hvorfor ikke kaste dig over denne nemme opskrift. Vi lover, at der ikke findes en bedre start på dagen.
Ingrediensliste
- 25 g. gær
- 0,5 dl. vand
- 2,5 dl. mælk
- 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
- 1,5 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 500 g. hvedemel
- 1 stk. æg
Fremgangsmåde
- Lun mælken. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt lunkent mælk, olie, salt, sukker og lidt hvedemel af gangen.
- Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen.
- Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet.
- Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade eller i en bageform. Vi brugte en rugbrødsform på 25×11 cm. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i 20 min.
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Rids brødet med en skarp kniv og pensel det med et sammenpisket æg.
- Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter.
Opskrift på hjemmebagt franskbrød
En simpel og god opskrift på et hjemmebagt franskbrød i form. Det er super nemt at bage et hjemmelavet franskbrød, da det er mindre tidskrævende end at bage boller eksempelvis. Vi elsker at servere et lunt brød til enten morgenmad eller frokost, hvis det skal være lidt ekstra lækkert.
Franskbrød er i vores optik undervurderet bagværk. Man bager ofte boller og kager, men det er sjældent at man bager franskbrød. Og det er jo en skam, for det er jo bare så godt.
LÆS OGSÅ: Spinatboller – hulkboller
Bag et luftigt franskbrød
Det er faktisk slet ikke svært at bage et luftigt, hjemmelavet franskbrød. Sørg for at lade dejen hæve godt og gerne et godt lunt sted. Vi bager franskbrødet i en form, men du kan også sagtens blot forme det og så bage det på en bageplade. Vi kan bare godt lide det udtryk, som det får, ved at blive bagt i en form.
Sådan et luftigt franskbrød er super lækkert på frokostbordet eller morgenbordet. Vi laver det ofte til påskefrokosten og serverer det med en hjemmelavet hønsesalat. Det smager virkelig super lækkert og plejer altid at falde i god jord hos gæster.
Kan jeg koldhæve dejen?
Jep, du kan sagtens koldhæve dejen. Brug 15 g. gær i stedet og lad dejen hæve i køleskabet natten over. Så følger du ellers bare fremgangsmåden efter hævning. Ved koldhævning får smagen også lov til at udvikle sig mere, end hvis man blot lader det hæve normalt, så der er også fordele ved at koldhæve dejen.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Så lækkert et gammeldags franskbrød. Følg nøjagtig opskrifter og det hele spiller bare 👌🏻😃
Skønt at høre, Heidi! 🙂
Hejsa, kan man erstatte noget af hvedemelet med en lidt grovere melsort? Så brødet bliver lidt mindre lyst. 🤞🏼😄
Hejsa,
Det kan du sagtens 🙂
Kh
Kan man bruge sødmælk? 🙂
Hej,
Sagtens 🙂
Kh
Kan man lave dejen om aftenen og lade den stå og hæve på bordet natten over?
Vh Mette
Hej Mette
Det har vi ikke prøvet. Men vi vil tro, at du godt kan, hvis du bruger 8-10 g. gær i stedet for 🙂
Kh
Hvor stor form bager I det i?
Hej Kirsten,
Vi laver det i en form på 25×11 cm 🙂
Kh
Hej Jeg har kun fået “plads” til halvdelen af melet, lyder det ikke mærkeligt? Tit tager jeg på slump, men i dag har jeg været med præcis med at måle op.
Hej Inge-Lise,
Og du brugte 3 dl. væske i alt (2,5 dl. mælk og 0,5 dl. vand)? Det lyder meget mærkeligt ja 🙂
Kh
Skal der ikke æg i dejen er det kun til at pensle.sidst kom jeg æg i det var ok
Hilsen Ulla
Hej Ulla,
Du kan sagtens putte i dejen, men vi pensler kun med æg 🙂
KH