Lagkagebunde

Opskrift til bunde Opskrift til 3 bunde

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede luftige lagkagebunde. De er perfekte til en traditionel lagkage, valnøddelagkage eller bananlagkage.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æg
  • 190 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 80 g. hvedemel
  • 50 g. kartoffelmel

Fremgangsmåde

  1. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
  2. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
  3. Vej hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver af i en skål.
  4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  6. Beklæd en springform (Ø21 cm) med bagepapir.
  7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  8. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
  10. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 3 bunde.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på hjemmelavede lyse lagkagebunde

Her får du en super nem og god opskrift på hjemmelavede lyse lagkagebunde. De er super luftige og er perfekte til en hjemmelavet lagkage. De består af få ingredienser og er nemme at lave. De er altså lige en tand bedre end dem man køber færdiglavede. Vi kan bland andet anbefale denne valnøddelagkage med hjemmelavede bunde. 

Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavede. Man skal blot huske nogle få ting, så kan det ikke gå galt:

Pisk æg og sukker godt. Det er super vigtigt, at æg og sukker bliver pisket godt, så man får pisket en masse luft ind i blandingen. Dette er tricket bag luftige lagkagebunde. For at det kan piskes godt, så er det også vigtigt, at dine æg har stuetemperatur. Hvis du glemmer at tage dem ud i god tid, så kan æggene lægges i varmt vand i 10 minutter.

pisk æg og sukker

Vend mel og bagepulver forsigtigt i. Husk også at si det igennem en trådsi. Det er super vigtigt, at vende mel, kartoffelmel og bagepulver forsigtigt i. Hvis man pisker det i, så slår man alt det luft ud, som man lige har pisket ind i æg og sukker. Vi plejer at bruge en dejskraber til at vende det forsigtigt i. Brug laaange træk og husk også at trække ind mod midten, så der ikke danner sig lommer af mel.

sigt mel i

lagkagebunde dej

Sådan her ser dejen ud, når mel og bagepulver er vendt i. Det skal være en luftig og lækker dej, som er helt ensartet. Herefter hældes den i en form. Vi plejer at “fore” springformen med bagepapir. Så undgår man, at dejen hænger fast i kanter osv. Du kan også smøre formen godt eller bruge sådan en bagespray.

lagkagebunde inden bagning

lagkagebunde

Lagkagebunde med kartoffelmel

Vi har lavet disse lagkagebunde med hvedemel og kartoffelmel. Kartoffelmelet gør bundene super luftige og lækre. Hvis du ikke har det, så kan det også godt erstattes af almindelig hvedemel. Men de bedste lagkagebunde laves med kartoffelmel og hvedemel.

lagkagebunde færdigbagt

Del dine lagkagebunde

Når kagen er færdigbagt og kølet af, så deles den i 3 bunde. Du kan også vælge blot at dele den i 2, hvis du vil have tykkere bunde. Du kan også sagtens bage bundene dagen før – og husk også, at en lagkage meget gerne skal lægges sammen dagen inden, så den kan trække masser af smag og fugt.

lagkagebunde skåret ud

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Nu har jeg bagt dem, og de har efterhånden fået 30 min i alm ovn på 200 grader. Når jeg tager den ud så blævrer den, men den begynder at blive mørk på toppen.. Forstår ikke helt hvorfor. Tog den ud for 5 min siden og nu er den faldet helt sammen …

  2. Hej

    Super lækre bunde – de er testet og godkendt. Hvis nu man vil lave kakaobunde, har du så en ide om hvor meget mel der skal udskiftes med hvor meget kakao?

    1. Hej Mona,

      Desværre ikke. Vil umiddelbart sige, at den mængde mel du fjerner skal du erstatte med kakao. Ville nok selv prøve med 30 g. kakao.

      Kh

  3. Hej! Kan man komme finthakkende mandler i dejen, hvis man gerne vil have en bund med lidt mere bid i? Og i så fald, skal man så erstatte noget hvedemel med de hakkede mandler/mandelmel, eller skal man tilføje mandelmelet udover del almindelige mel?

    Venlig hilsen ?

    1. Hej,

      Hvis du tilføjer mandelmel, så skal du holde lidt igen med lidt af melet, da mandelmel suger 🙂 Du kan dog sagtens tilføje lidt hakkede mandler uden problemer.

      Kh

    1. Hvis jeg vil lave lagkagen i 30×35 cm og “pakke den ind” som en gave med fondant udenpå, hvor mange gange tror du, jeg skal gange lagkagebundene og fyldet op?

      Vh Lone N.

  4. Jeg har taget en 22 cm springform, og den er nu efter 25 min stadig helt blævrende blød og ikke færdig i midten.

    Men gyldenbrun på toppen.
    Er det normalt?.?

    1. Hej,

      Der kan være meget forskel på hvor kraftige ovne er. Du giver den blot lidt længere tid 🙂

      Kh

  5. Hej,
    Egner disse bunde sig til at blive frosset, hvis man nu ville være lidt på forkant og bage dem et stykke tid inden de reelt set skal samles til en lagkage?
    Vh Rikke

  6. Hej
    Kan man lave lagkagebundene en dag før, og så samle dagen efter? Evt. På køl til dagen efter?

    1. Hej,

      Det kan du sagtens. Vi ville opbevare dem i en plastikpose eller i husholdningsfilm ude ved stuetemperatur 🙂

      Kh

  7. Hej 🙂

    Har lige bagt dem i dag, og jeg synes de lugter lidt “æggede”. Er det normalt? Størstedelen af dejen er jo trods alt æg. Jeg har ikke bagt lagkagebunde før.
    Bh Nina

    1. Hej Nina,

      Ja størstedelen er jo æg, så du kan ikke undgå, at de lugter lidt af det, når de bages. Det kan dog slet ikke smages 🙂

      Kh

  8. Hej

    Jeg vil gerne have lidt smag i bundende. Kan jeg komme limesaft- og skal i denne opskrift, eller skal jeg vælge en med smør i? 🤔
    Og kan kartoffelmelet mon erstattes med hvedemel?

    Mvh Sofie

    1. Hej Sofie,

      Du kan godt tilsætte lidt limesaft og skal i opskriften. Og ja, kartoffelmel kan godt erstattes af hvedemel, men vi anbefaler virkelig at bruge det. Det gør nemlig bundene ekstra luftige 🙂

      Kh

  9. Skal æggehviderne til denne opskrift ikke piskes for sig og vendes i til sidst. Dette fremgår ikke af opskriften – men hvis ikke, vil jeg da prøve – det er da nemmere og sparer tid og opvask.

  10. Hejsa!
    Hvis man nu gerne vil lave den glutenfri kan man så godt bytte hvedemelet ud med mere kartoffelmel eller skal man supplere med noget andet?
    Mvh. Camilla.

    1. Hej Camilla,

      Det har vi desværre ikke de store erfaringer med, så tør ikke sige hvordan det bliver. Vi skal nok skrive glutenfrie lagkagebunde bag øret, så der kommer en opskrift på det på et tidspunkt 🙂

      Kh

  11. Hej. Tog den ud efter 24 min da der ik var dej på kødnålen. Den er bare faldet sammen midtpå. Hvad har jeg gjort forkert

    1. Hej Yvonne,

      Den vil falde lidt sammen, men det skal ikke kun være midtpå. Er du sikker på, at den var helt færdigbagt? <3

      Kh

  12. Hej
    Kan se i kommentarerne længere oppe at i anbefaler dobbelt portion til en springform på 26 cm, hvor meget længere vil i bage den?

  13. Hej,
    Kan man bage kagen i en bredepande? Hvis ja,hvor længe skal de så have i ovnen? Jeg vil gerne lave bundene til en tal lagkage.

  14. Her er et godt gammelt husmortip: Kan man se, at lagkagebunden ikke er helt bagt endnu, men den ikke må blive mørkere – så lægger man et stykke bagepapir/madpapir over formen. Det gør man ved brød, boller, kager og andet i ovnen, der ellers vil blive for mørkt.

  15. Hej.
    Hvordan finder man ud af, hvilke mænger af de forskellige ingredienser man skal bruge, hvis man skal bruge springform i ø26?

    1. Hej,

      Sagtens! En lagkage skal helst samles dagen før, så den kan få lov til at “trække” 🙂

      Kh

  16. Jeg har bagt bundene i en 24 cm form og de faldt helt sammen på midten.
    Kan det være fordi formen er for stor? Bare inden jeg forsøger en gang til 😆

    1. Hej Malene,

      Nej, det burde ikke være derfor. Er du sikker på, at den var færdigbagt, da du tog den ud? Der kan være stor forskel på ovne og måske den lige skulle have haft lidt længere. Brugte du en springform?

      Kh

  17. Hej

    Jeg vil gerne bruge din opskrift på lagkagebunde.

    Jeg skal lave en lagkage til 55 personer og tænker at bage hver bund for sig på en ovn bradepande.
    Jeg forsøger at regne ud, hvor stor en portion jeg skal bruge.
    Ganger jeg 9 personer med 6 bliver det 54 personer, men det vil så være 108 æg osv.
    Det virker LIDT voldsomt 😁
    Hvilken mængde vil du foreslå.

    På forhånd tak for hjælpen og skønne opskrifter.
    Kh
    Anne-Marie

    1. Hej Anne-Marie,

      Vil gange opskriften med 6, så du laver 6 lagkager. Så er det 24 æg 🙂
      Men du vil lave opskriften i bradepande?

      Kh

    1. Hej,

      Nej det er lidt for lang tid. Vi vil anbefale at lave den torsdag aften eller fredag. Men bundene kan bages på forhånd og fryses ned, hvis det er 🙂

      Kh

Skriv en kommentar