Lasagne Lasagne Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på hjemmelavet lasagne. Lasagne med grøntsager, oksekød, bechamelsauce og ost. Server evt. din lasagne med salat. Ingrediensliste Kødsauce 2 stk. løg 5 fed hvidløg 1000 g. hakket oksekød 5 stk. gulerod 5 stilke bladselleri 70 g. tomatpure 800 g. hakkede tomater på dåse 5 dl. vand 2 stk. oksebouillonterning 3 tsk. tørret basilikum 2 tsk. tørret oregano 3 tsk. paprika salt/peber Bechamelsauce 50 g. smør 6 spsk. hvedemel 8 dl. mælk 1 tsk. stødt muskatnød salt/peber 1 pk. frisk mozzarella Andet 14 stk. lasagneplader 1 pk. frisk mozzarella Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Hak løg, hvidløg, bladselleri og gulerod meget fint. Du kan evt. rive gulerødderne eller komme alle grøntsagerne i en foodprocessor. En stor gryde varmes op med fedtstof. Herefter tilsættes grøntsagerne. Lad det svitse et par minutter eller til de bliver bløde. Tilsæt nu hakket oksekød. Vend det godt rundt og lad det få farve. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, krydderier, vand og oksebouillionterninger. Rør det hele godt rundt (hvis du har et skvæt rødvin, så vil det også smage fantastisk deri). Lad nu det hele stå og simre ved svag varme i 1-2 time. Rør undervejs, så den ikke brænder fast. Nu til bechamelsaucen. Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemel, når smør er smeltet og pisk med et piskeris, så der dannes en “melbolle”. Du kan evt. tage gryden af blusset, når du gør dette. Tilsæt nu lidt mælk ad gangen samtidig med, at der piskes. Fortsæt indtil alt mælk er tilføjet. Lad det hele koge op, så saucen bliver tyk. Tilsæt smuldret, frisk mozzarella og lad det smelte i saucen. Smag til med muskatnød samt salt/peber. Sæt saucen til side. Smag din kødsauce til med salt/peber og tag den af blusset. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie. Start med at lægge et lag af kødsauce. Herefter fordeles lidt bechamelsauce oveni og afslutningsvis et lag plader. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere tilbage. Slut af med et lag bechamel og små stykker frisk mozzarella på toppen. Dæk fadet med staniol og sæt det i ovnen på midterste rille. Giv lasagnen 30 min. Fjern derefter staniol og giv lasagnen 10-20 min. mere. Tag lasagnen ud af ovnen og lad den stå og trække 10-15 min. inden den serveres. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars gryde Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på den bedste lasagne Den bedste opskrift på en lækker og hjemmelavet lasagne med grøntsager og bechamelsauce. Den her ret er en af grundene til, at vi elsker italiensk mad. Vi elsker den her hjemmelavede version, som er lavet på gode råvarer og som har fået lov til at stå og simre, så den har kunne trække en masse smag. Da vi var små, der var vi så kræsne at vi kun ville have Knorr-udgaven. Men i dag, efter vi har smagt en rigtig italiensk udgave, så er vi heldigvis gået væk fra den overbevisning og vi vil altid foretrække en hjemmelavet over en Knorr version. Der er intet som en god omgang lasagne serveret med en hurtig tomatsalat til og måske hvidløgsbrød. Det er og bliver én af vores livretter. LÆS OGSÅ: Mexicansk lasagne Hjemmelavet lasagne Det her er vores absolut bedste opskrift på en omgang hjemmelavet lasagne. Den består både af en lækker kødsauce, men også en helt fantastisk hjemmelavet bechamelsauce samt masser af ost. Det er den perfekte kombination af disse tre elementer og det smager så lækkert, når det er hjemmelavet. Hemmeligheden bag en god lasagne er, at kødsaucen får lov til at simre. Jo længere tid den får lov til at simre, jo mere smag får den lov til at udvikle. Vores kødsovs er lavet på løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og oksekød. Derudover er der kommet hakkede tomater, tomatpure og krydderier i. Man kan også komme et skvæt rødvin eller balsamico i. Det giver den lidt mere dybde. Lasagne med grøntsager Lasagne er desuden en nem måde at få sneget en masse grøntsager ind. Vi bruger allerede løg, gulerødder og bladselleri. Men du kan også komme finthakket peberfrugt, squash eller aubergine i. Hvis du gerne vil skrue lidt ned for kødet, så kan du komme lidt ekstra grøntsager i. Det er også en ret, som er god, hvis man skal have tømt grøntsagsskuffen sidst på ugen. Og hvis du synes, at det tager lang tid at hakke alle grøntsagerne, så kan du også komme dem i en foodprocessor. Det gør vi ofte og så går det altså lynhurtigt med at få lavet lasagnesovsen. Hvad kan I anbefale som tilbehør? Vi kan anbefale en lækker tomatsalat som tilbehør. Den er super enkel og nem at lave. Men samtidig så smager den bare helt forrygende! Du finder opskriften lige her. Der er intet som en simpel salat, som kan laves på under 10 minutter. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Lækker sovs- men når I skriver FRISK mozerella ost til ostesovsen er det så bøf-mozerella. Jeg brugte revet mozerella og ostesovsen blev sådan lidt gummiagtig/ikke flydende… men smagte fint i den færdige lasagne. Svar
Hvad er jeres netto-vægt på 1 pakke frisk mozarrella? Hvor stort fad anvendes til f.eks. 6 personer eller 10 personer? Svar