Makroner

Makroner
Opskrift til stk. Opskrift til 25 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på glutenfri makroner lavet på kun 3 ingredienser. Brug makronerne til gammeldags æblekage, lagkager og meget mere.

Ingrediensliste

 • 150 g. sukker
 • 50 g. mandler
 • 1 stk. æggehvide

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn (over- og undervarme).
 2. Kom mandlerne i en foodprocessor. Blend til mandelmel.
 3. Tilsæt sukker og æggehvide. Blend kort. Dejen skal være ret fast. Vi brugte æggehviden fra et alm. størrelse S/M æg.
 4. Kom evt. ‘dejen’ over i en sprøjtepose. Klip et lille hul.
 5. Gør en bageplade klar med bagepapir.
 6. Lav små dutter af ‘dejen’ med lidt mellemrum. Du kan også sætte dejen på med en lille ske.
 7. Bag makronerne i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 15 minutter.
 8. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle.
 9. Opbevares i en kagedåse.
Bedøm denne ret

Opskrift på makroner

Lav dine egne sprøde og lækre makroner, som du kan bruge til lagkager, gammeldags æblekage og meget mere. Det er slet ikke svært at lave, da de består af blot 3 ingredienser nemlig mandler, sukker og æggehvide. Det er samtidig heller ikke et projekt, som tager alverdens tid. Så hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med hjemmelavede makroner, så synes vi, at du skal prøve den her opskrift.

Makronerne er naturligt glutenfri, da de er lavet med mandler og ikke med almindelig hvedemel. Så hvis du prøver at styre forbi gluten, så kan du ganske roligt lave disse. Makronerne kan spises til kaffen, som de er eller så kan de bruges til andre lækre søde sager.

LÆS OGSÅ: Orange choko flakes

Makroner

Glutenfri makroner

De lækre glutenfri makroner bruger vi blandt andet til gammeldags æblekage, lagkager, desserter og meget mere. Selvom det selvfølgelig er lidt mere anstændigt at bage sine egne makroner, så er det virkelig også det værd. Det smager altså bare lige lidt bedre end dem man køber færdiglavet.

Så hvis du har lidt ekstra tid og gerne vil lave alt fra bunden til årets fødselsdagslagkage, så kan vi altså anbefale at prøve kræfter med sådan en portion. Det vil uden tvivl også imponere, hvis du fortæller gæsterne, at selv makronerne i lagkagen er hjemmelavede!

Hvis du mangler inspiration til en lækker, hjemmelavet lagkage, så har vi også en masse forskellige opskrifter på det. Du kan tjekke alle vores opskrifter ud lige her.

Makroner

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar