Mexibowl med pulled chicken Mexibowl med pulled chicken Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en sund og mættende mexibowl med pulled chicken, guacamole, creme fraiche, salsa og masser af grøntsager. Ingrediensliste Pulled chicken 1000 g. kyllingebryst 1,5 tsk. salt 2 tsk. peber 2,5 spsk. brun farin 2 spsk. paprika 0,5 spsk. stødt spidskommen 0,5 spsk. cayennepeber 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie Guacamole 2 stk. avocado 1 fed hvidløg 2 tsk. citronsaft salt/peber Andet 160 g. ris 4 spsk. salsa 4 spsk. creme fraiche 200 g. cherrytomater 60 g. frisk spinat 80 g. syltede rødløg 1 stk. lime Fremgangsmåde Pulled chicken (kan klargøres dagen før) Rør alle krydderierne sammen i en skål. Kom kyllingebryst i et ildfast fad. Fordel olie og krydderiblandingen udover kyllingen og gnid det godt ind. Kom staniol over fadet. Bages i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 2 timer. Herefter tages fadet ud. Fjern staniol og brug to gafler til at trække kyllingen fra hinanden. Rør kyllingen godt sammen med saften og marinaden, som ligger i selve fadet. Kom evt. staniol over igen, indtil servering, så det holder sig varmt. Kog ris efter pakkens anvisning. Lav guacamole. Skær avocadoerne over på langs og fjern stenen. Put dem over i en skål og mos med en gaffel. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og bland i. Smag til med frisk citronsaft, salt og peber. Sæt til side. Skær cherrytomater i halve. Skyl spinat. Anret dine bowls med ris, spinat, cherrytomater, pulled chicken, syltede rødløg, en klat guacamole, salsa og creme fraiche. Pynt evt. med en ærtespirer eller andet grønt. Server med en limebåd til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mexibowl med pulled chicken Mexibowl med pulled chicken, salsa, guacamole, creme fraiche og grøntsager. Bowls er noget af det bedste og vi laver det virkelig ofte! Og sådan en mexibowl plejer at falde i god jord hos de fleste. Vi har her lavet den med pulled chicken, som giver det lækreste kylling, som bliver smagfuldt og virkelig saftigt. Det er blot kyllingebryst, som marineres i en lækker krydderiblanding og så skal det ellers bare i ovnen i 2 timer og passe sig selv. Lige inden servering, så “rives” kyllingen fra hinanden og man vender det godt rundt i saften og de resterende krydderier, som har lavet en lækker sauce i bunden af fadet. Vi gør ofte kyllingen klar aftenen før, så det blot skal sættes i ovnen om eftermiddagen. Så har man god tid til at lave det resterende og vi oplever, at man undgår en del stress omkring aftensmaden på den måde. Her har vi brugt kyllingen i mexibowls, men det smager også virkelig godt i wraps, burger, salater osv. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad her Bowl med kylling og grøntsager En bowl med kylling og grøntsager smager ikke kun godt, det er også sundt og mættende. For at gøre det ekstra mættende, så kommer vi også lidt ris i. Men det kan du selvfølgelig sagtens udelade eller erstatte med brune ris for en endnu grovere version. Derudover har vi brugt spinat, tomater og syltede rødløg, men du kan bruge præcis de grøntsager, som du bedst kan lide. Det havde også smagt godt med peberfrugt, spidskål, agurk, majs eller bønner. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.