Mexicansk lasagne

Opskrift på mexicansk lasagne
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker mexicansk lasagne med bønner og cheddarost. Det er en skøn hverdagsret, som vi ofte får, når det skal gå hurtigt. Man kan også sagtens fryse resterne ned.

Ingrediensliste

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 brev tacokrydderi
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 800 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 3 dl. vand
  • 300 g. kidneybønner på dåse
  • 250 g. cheddar
  • salt/peber
  • 12 stk. lasagneplader

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg meget fint.
  2. I en stor gryde varmes lidt smør eller olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det svitse et par min, indtil det har fået farve.
  3. Tilsæt nu hakket oksekød og lad det få farve.
  4. Tilsæt brevet med tacokrydderi, majsstivelse, hakkede tomater, tomatpure, vand og smuldret bouillionterning. Lad nu det hele stå og simre ved svag varme i ca. 10-15 minutter. Tilsæt til sidst drænede kidneybønner.
  5. Smag din kødsauce til med salt og peber.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et fad med lidt smør eller olie. Vi brugte et fad på 27 x 16 cm.
  7. Fordel først et lag kødsauce i bunden. Herefter et lag af cheddarost og til sidst lasagneplader. Fortsæt sådan indtil du ikke har mere kødsauce. Slut af med cheddarost på toppen.
  8. Dæk dit fad med staniol.
  9. Bag først lasagnen i 30 minutter. Tag herefter fadet ud og tag staniol af. Sæt det tilbage i ovnen i 5-7 minutter, så det får en flot overflade.
  10. Tag lasagnen ud og lad den afkøle 5 minutter inden den serveres.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Kerrygold

Opskrift på mexicansk lasagne

Her får du opskriften på en nem omgang mexicansk lasagne med masser af cheddar, bønner og lækre krydderier. Det er en herlig hverdagsret, som vi ofte får til aftensmad, når vi har noget hakket oksekød og det samtidig bare skal være nemt og hurtigt.

Til opskriften har vi brugt den absolut bedste cheddarost, nemlig den fra Kerrygold. Når vi bruger cheddarost, så bruger vi altid det i en blok og ikke noget, som er revet på forhånd. Det smager af mere og smelter også bedre, hvilket vi er kæmpe fans af. Og når osten er så essentiel del af denne ret, så er det altså også vigtigt, at den er god!

LÆS OGSÅ: Den bedste italienske lasagne 

Opskrift på mexicansk lasagne

Sådan lægger du lasagnen sammen

Nedenfor finder du en step-by-step fremgangsmåde til hvordan vi samler lasagnen og hvor meget vi putter på af de forskellige ingredienser.

Mexicansk lasagne

 

Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

I den her opskrift har vi valgt den nemme løsning i forhold til krydderier. Derfor bruger vi tacokrydderi i et brev. Det er de der små breve, som koster omkring 5 kr. og som står sammen med de mexicanske varer. Det er nemt og så behøves man ikke at skulle ud og have fat i en masse forskellige slags krydderier.

Men man kan også sagtens lave sin egen mexicanske blanding af spidskommen, paprika, lidt cayennepeber, salt, peber, oregano, løgpulver og lidt sukker. Vi synes blot, at det er nemt blot at købe sådan et brev.

Mexicansk mad

Vi elsker mexicansk mad og laver det gerne én gang om ugen. Om det så er denne skønne mexicanske lasagne, tortillas, chili con carne eller nachos med bønnequeso. Mexicansk mad har så meget at byde på og du kan altid være sikker på, at der er masser af smag i den.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg undrer mig lidt over, at I i step 2 skriver, at grøntsagerne skal tilsættes. Hvad er det for nogle grøntsager I mener? :o)

    1. Hej Anne Cathrine,

      Det er løg og hvidløg, men vi kan godt se, at det er lidt misvisende at skrive grøntsager. Så vi har ændret det nu 🙂

      Kh

  2. God idé med den færdiglavede taco blanding. Den idé hapsede jeg. Tilmed kom jeg revne gulerødder, majs og hakkede syltede jalapenõs i. Det var gode sager. Tak for en god hjemmeside og for jeres bøger som jeg også har 🙂

Skriv en kommentar