Salat med falafel og søde kartofler

Opskrift på salat med falafler og søde kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en smagfuld, vegetarisk salat med falafel og bagte søde kartofler. En mættende og sund salat, som du kan spise til aftensmad eller frokost.

Ingrediensliste

 • 10 stk. falafler
 • 2 stk. sød kartoffel
 • 20 g. forårsløg
 • 30 g. fetaost
 • 40 g. rucola
 • 1 stk. avocado
 • 0,5 stk. granatæble

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 2. Skræl søde kartofler og skær dem i tern.
 3. Læg dem på en bageplade med bagepapir og kom lidt olie og salt over.
 4. Bag dem i 25 minutter.
 5. Varm falafler efter pakkens anvisning. Hvis du har lavet falafler efter vores opskrift og frosset dem ned, så kan skal de lige varmes i ovnen i 10 minutter.
 6. Imens hakkes grøntsagerne.
 7. Hak forårsløg i skiver. Udhul granatæblet. Skær avocado i tern.
 8. Anret nu to tallerkner med rucola.
 9. Når kartoflerne er færdige køles de lige lidt ned.
 10. Tilsæt de søde kartofler på tallerknerne. Top med avocado, granatæble og knust feta. Til sidst deles de lune falafler som lægges i salaten.
Bedøm denne ret

Opskrift på salat med falafler og søde kartofler

Salat med falafel og bagte søde kartofler er en sund og mættende måltidssalat, som du kan spise til frokost eller aftensmad. Du kan lave hjemmelavede falafler eller du kan købe dem færdiglavede. Vi må indrømme, at vi også ofte tager den nemme løsning og køber færdiglavede, da man faktisk kan få ret gode købte falafler.

Hvis vi derimod laver dem selv, så plejer vi at lave en stor portion. For så kan man nemlig fryse dem ned og så er de nemme at tage op til eksempelvis en salat som denne. Så luner vi dem blot i ovnen, så de bliver varme igen. Du finder vores opskrift på hjemmelavede falafler lige her. 

Opskrift på salat med falafler og søde kartofler

Mættende og sund salat

Vi elsker en sund og mættende salat. Der er ikke noget værre end at få salat til frokost eller aftensmad og så ikke blive mæt af den. Derfor har vi tilføjet bagte søde kartofler til denne. Det giver en god mæthed og så smager bagt sød kartoffel bare virkelig skønt. Vi skærer dem i tern og bager dem i ovnen med olie og salt. Her kan du også sagtens tilføje lidt krydderier til, hvis det er. Det ville være super lækkert med lidt timian, rosmarin eller lidt spidskommen, hvis de skal have et mellemøstligt præg.

Opskrift på salat med falafler og søde kartofler

Salatbowl med falafler

Vi laver ofte de her salatbowls til aftensmad. Det gør det bare super nemt at få noget sundt, mættende og lækkert. Så hvis du mangler en god idé til sund aftensmad, så kan vi helt klart anbefale salat med falafel.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar