Okonomiyaki

Okonomiyaki
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på okonomiyaki. Det er en japansk pandekage, som er lavet på spidskål, æg og bouillon. Den er så lækker!

Ingrediensliste

  • Kålpandekage

  • 130 g. hvedemel
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl. vand
  • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 300 g. spidskål
  • 1 stk. porre
  • salt
  • Okonomiyakisauce

  • 2 spsk. Worcestershire Sauce
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. østerssauce
  • 0,5 tsk. sukker
  • Andet

  • 40 g. mayonnaise
  • 10 g. sesamfrø
  • 0,25 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre okonimiyaki-saucen sammen. Rør ketchup, worchestersauce, østerssauce og sukker sammen. Smag evt. til med mere worchestersauce eller sukker, alt efter om du vil have den lidt sødere. Sæt saucen til side.
  2. Snit spidskål fint. Snit porre fint.
  3. Opløs bouillonterning i kogende vand.
  4. Pisk æg, hvedemel, færdigblandet bouillon og bagepulver sammen til du har en dej uden klumper.
  5. Vend spidskål og porre i.
  6. Varm en pande op med rigeligt olie.
  7. Når panden er varm, så fordeles halvdelen af blandingen. Fordel den ud på panden, så den ca. er 1 cm. høj.
  8. Steg kålpandekagen i ca. 3 minutter på hver side eller til den er gylden.
  9. Placer den færdige pandekage på en tallerken.
  10. Kom lidt mere olie på panden og gentag processen.
  11. Snit forårsløg fint.
  12. Fordel okonomiyaki-sauce, mayonnaise, sesamfrø og forårsløg på toppen af pandekagen.
  13. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på okonomiyaki

Okonomiyaki er en japansk madpandekage, som består af spidskål og forårsløg. Den toppes med sådan en speciel Okonomiyaki-sauce, mayonnaise, forårsløg og sesamfrø. Det er virkelig lækkert og så er det slet ikke svært at lave! Så hvis du trænger til at prøve noget nyt enten til frokost eller aftensmad, så kan vi altså varmt anbefale dig at prøve denne. Vi har lavet en hjemmelavet okonomiyaki-sauce, men i mange asiatiske supermarkeder kan den også købes færdiglavet, hvis du vil have den helt autentiske smag.

Selve pandekagen bliver som sagt lavet på spidskål og forårsløg. Derudover laves der nærmest en tyk pandekagedej, hvor forskellen ligger i, at der bruges bouillon fremfor mælk, som man jo typisk gør i Danmark. Det giver god smag til pandekagen. Pandekagen steges i rigeligt olie på panden, så den bliver en smule sprød. På toppen fordeles toppings og så har du altså en virkelig lækker japansk pandekage.

LÆS OGSÅ: Beef ramen

Okonomiyaki

Japansk pandekage

Hvis det er nemmere, så kan du også bare kalde det for en japansk madpandekage. Vil du freestyle lidt og gøre den en smule mere dansk, så kan du jo også tilføje andre toppings. Du kunne stege noget kylling, champignon eller oksekød og også toppe den med det. Det har vi set andre gøre. Men hvis det bar skal være helt simpelt og på den rigtige måde, så skal den laves sådan her. I Japan serveres den vidst også med tørret tang og fisk, men det er svært at få fat på her i Danmark.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar