Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Aftensmad / Dansk mad / Mørbradgryde
Her finder du vores bedste opskrifter på mørbradgryde. Du finder mange forskellige varianter. Mørbradgryde er en sammenkogt ret med mørbrad og blandt andet bacon, cocktailpølser, champignon, tomat og fløde. Du kan dog også lave mørbradgryde uden fløde og med kokosmælk, i en eksotisk udgave.
Her finder du vores bedste opskrifter på mørbradgryde. Så hvis du mangler en god mørbradgryde opskrift, så skal du helt sikkert tage et kig her! Det er rigtig comfort food, som bare altid smager godt. Faktisk var denne gryderet en af de første, som vi lærte at lave selv. Fordi det er faktisk en virkelig nem og simpel ret, som ikke kræver, at man er mega god i et køkken. Når først du har lært at lave en god en af slagsen, så lover vi dig, at det bliver en af dine go-to retter. Og som sagt, så har vi her samlet alle vores bedste mørbradgryde opskrifter. De kan nemlig laves i et utal af varianter og med forskellige grøntsager og baser.
Mørbradgryde kan spises med kartoffelmos, kogte kartofler, ris, blomkålsris, havreris, bulgur, quinoa eller hvad du ellers lige tænker. Vores favorit må nok være med enten kartoffelmos eller ris, da det bare er altid en sikker vinder. Skal det være mere kalorielet eller keto, så ville vi gå med blomkålris, broccoliris eller fintsnittet spidskål. Derudover er det også godt med noget syltet til. Det kunne være rødbeder, asier, syltede agurker eller syltede rødløg. Skal det være sundere, så lav også gerne en god salat til.
Når man laver en ret som mørbradgryde, hvor meget kød skal man så egentlig beregne pr. person? Når du bruger kød i gryderetter, så regn med ca. 150 g. kød pr. person, så burde du være godt dækket ind. Det er en tung ret, som ofte serveres med ris eller kartoffelmos til, så den mætter godt og derfor behøves man ikke lige så meget kød, som havde det været et almindeligt, stegt stykke kød.
Mørbradgryden er én af de gryderetter, som man hurtigt kan bikse sammen. Den behøves ikke at stå og simre flere timer på komfuret. Selvfølgelig bliver kødet mere mørt af at simre i længere tid, men vi synes ikke, at mørbradgryden behøves at simre så længe. Vi lader den ofte blot simre 20-30 minutter.
Som udgangspunkt, så anbefaler vi, at du opbevarer din mørbradgryde i køleskabet i max 3-4 dage. Hvis du ved, at du ikke får det spist inden da, så kan du også fryse resterne ned. Det er altid dejligt med rester af gryderet i fryseren. Så har du nem aftensmad en anden dag og så skal du ikke bekymre dig over holdbarheden i køleskabet.
En mørbradgryde er en af de bedste opskrifter med mørbrad, da det som sagt er sådan en rigtig comfort ret. I hvert fald hvis det er med svinemørbrad. En svinemørbrad kan nogle gange være lidt svær at finde på opskrifter med. Ofte laver man de samme ting med en svinemørbrad som at stege den på pande eller i ovn. Så skal vi lave noget med svinemørbrad, så laver vi ofte en mørbradgryde. I en svinemørbradgryde kommer mørbraden til sin ret og det er et godt stykke kød til en gryderet.
Hvis du er på udkig efter en sammenkogt ret med mørbrad, så finder du her alle vores bedste opskrifter. Der er så mange muligheder og du kan både bruge svinemørbad, oksemørbrad eller kalvemørbrad! Det smager så godt og kan spises året rundt, men det egner sig især godt som en ret på de lidt køligere dage.
Et af de spørgsmål, som vi ofte før, er om man kan lave mørbradgryden dagen før. Det kan du sagtens! Det har vi ofte gjort, hvis vi har skulle servere den for gæster eller lave en stor portion. Du følger blot opskriften. Tag gryden af varmen. Hæld den over i en stor skål og lad den køle en smule af, inden den sættes på køl. Dagen efter kommer du mørbradgryden over i en gryde og varmer op ved lav/middel varme. Voila, så har du altså nem aftensmad!
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.