Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Søde sager / Kager / Banankage
De bedste opskrifter på banankage. Du finder opskrifter på en nem og svampet banankage med chokolade, med chokoladeganache, som bananmuffins og meget mere. Du kan bage den i bradepande, i springform, i muffinsforme og enten med eller uden chokoade. Du finder verdens bedste banankage her.
Det korte svar er: Sådan cirka en af de absolut bedste kager du kan bage! Det er en simpel og nem kage, som består af overmodne bananer, æg, sukker, hvedemel, smør og evt. chokolade. Har du et par bananer, som er blevet brune, så er de det rene guld. Så kan de nemlig bruges i en lækker og svampet banankage.
Her har vi samlet alle vores bedste banankage opskrifter. Vi mener selv, at her finder du altså en kage med banan til enhver anledning. Der er både med og uden chokolade, med og uden glasur og meget mere. Sådan en kage er altid god, da den bare fungerer godt i alle anledninger. Det er samtidig også én af de absolut bedste måder at udnytte et par overmodne, brune bananer. Det er altså total win-win, da man får udnyttet bananerne og ikke smider dem ud.
For os er én af de helt klassiske banankager, banankagen med chokolade. En simpel, svampet og lækker banankage med stykker af chokolade i selve kagen. Det er hvad vi forbinder med en klassisk banankage og det er en af de kager, som vi har bagt aller mest igennem vores liv. Og vi har altså bagt nogle stykker. Måske du har en anden fortolkning af hvad en klassisk banankage er. Da vi var mindre, så kom vi også ofte pålægschokolade ovenpå den bagte kage med banan lige så snart den kom ud af ovnen. Så smeltede pålægschokoladen og så smurte man det ud. Måske det er en klassiker for dig. Med tiden er den med chokoladestykker i altså blevet den klassiske for os og den udgave, som vi altid bager, når der skal laves en klassisk en af slagsen.
Som sagt, så er banankage en sand klassiker i det danske køkken. Den smager godt og er nem at lave. Man behøves slet ikke at være skarp i køkkenet eller være den helt store mesterbager. Banankage opskrift findes i mange forskellige udgaver og kan lave både som små portionsanrettede bananmuffins til banankage i bradepande. I vores madunivers finder du masser af inspiration til din næste kage med banan. Vi har alt fra den klassiske banankage med chokolade til glutenfri banankage uden mel og luksus banankage med chokoladeganache. Er du på udkig efter en banankage uden sukker, så har vi også den nemmeste, sundere banankage på kun 6 ingredienser. Så kan du med god samvittighed spise et ekstra stykke.
Der kan generelt være mange grunde til hvorfor din kage falder sammen. Vi har samlet nogle af de mest hyppige årsager til, at din kage falder sammen her.
Du er ikke nøjagtig, når det kommer til at få afmålt dine ingredienser. Når man bager, så er det meget vigtigt, at det ikke bliver gjort på øjemål (medmindre at du er virkelig skarp og erfaren). Kommer man lidt for meget af det ene i eller lidt for lidt af noget andet i, så kan det altså have store konsekvenser for det færdige resultat. Så hold dig altid til opskriften.
Vi oplever, når folk skriver, at resultatet ikke er blevet som på billedet, at det er fordi de har skiftet nogle ingredienser ud. Når vi eksempelvis bruger smør i en opskrift, så bruger vi altid rigtig smør. Det vil sige smør i sådan en firkantet pakke. Dét du måske forbinder med smør er “smørbar”. Det er et blandingsprodukt og indeholder også ofte olie. Derfor bruger vi altid rigtig smør i vores opskrifter.
Vi skriver altid tidligt i opskriften, at ovnen skal tændes på x antal grader. Så har din ovn god tid til at varme op, så den står på de rigtige grader, når kagen skal bages. Ved du, at din ovn er langsom eller hurtigere til at varme op, så tænder du selvfølgelig bare ovnen, så det passer med, at den er klar, når kagen skal bages. Bages kagen i en for kold ovn, så skal kagen sandsynligvis have længere tid. Vi anbefaler dog, at du venter til at ovnen er på det rigtige antal grader.
Hvilken form eller fad bager du kagen i? Brug aldrig et ildfast fad eller et fad af porcelæn. Sådan nogle fade er gode til lasagne osv., men de fungerer altså ikke godt til kager. Det tager lang tid for varmen at trænge igennem fadet. Det vil sige, at der går lang tid fra du sætter kagen ind i ovnen til, at varmen når ind til den rå dej. Selvom du måske giver kagen samme antal minutter, som vi har gjort, så kan du altså stå med en kage, som ikke er færdigbagt. Tager du så kagen ud, så vil du ende med en kage, som sandsynligvis falder sammen, fordi den ikke er færdigbagt. Så bag altid i en rigtig bageform, springform eller hvad du ellers har og styr langt udenom porcelænsfade, når det gælder bagning.
For lige at følge op på afsnittet ovenover, så er det også vigtigt, at du lader kagen bage til den er færdig. Se altid vores tider som vejledende. Der kan være stor forskel på hvor kraftig din ovn er, hvilken størrelse form du bruger osv. Er den ikke færdig, så lad den bage videre til, at den er. Brug din sunde fornuft og tjek med en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt, som du kan stikke i kagen med. Kommer pinden op uden ubagt dej (der må gerne være tørre kagekrummer), så er kagen færdig. Er der derimod rå dej på, så skal den have lidt længere tid i ovnen.
Forestillingen om den perfekte banankage kan være forskellig fra person til person. Vi elsker eksempelvis en banankage med chokoladestykker eller bare med chokolade på toppen. Så første skridt i retning af at finde den perfekte banankage er, at finde den opskrift der passer bedst til din smag.
Når du skal i gang med tilberedningen af din nye yndlingskage, så er det vigtigt, at du har nogle godt modne (gerne overmodne) bananer. Det dur simpelthen ikke, at de er grønne. Når du skal bruge bananer i bagværk, gør det ikke noget, at dine bananer har fået et par brune pletter og er blevet godt bløde. Det giver dem masser af smag og sødme. Præcis som vi gerne vil have det i vores kage. Så når du har brune bananer derhjemme, så smid dem ikke ud. Brug dem hellere i en svampet banankage. Du kan også nemt fryse bananerne ned, pil dog lige skrællen af inden, så er de hurtigt klar til brug, når du har tid og lyst til en nybagt kage med banan.
Som med så meget andet, der er hjemmelavet, så er det bedst, når det er nybagt. Du kan dog sagtens gemme din banankage (hvis den får lov til at stå så længe). Den kan holde sig cirka 3-4 dage. Vi opbevarer den altid pakket godt ned i husholdningsfilm, i en lufttæt beholder eller plastikpose ved stuetemperatur. Sætter du den i køleskabet, så bliver den hurtigere tør. Du kan dog også sagtens fryse den ned, hvis du ikke får spist det hele. Så kan man nemlig hurtigt tage et stykke lækkert banankage op af fryseren.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.