Tilmeld nyhedsbrev

Oreo cheesecake med browniebund

Oreo cheesecake med browniebund

Oreo cheesecake med browniebund

Opskrift til 10 personer (Ø26 cm springform)

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Opskrift pü den bedste cheesecake med Oreo og browniebund. Den er nem at lave og krÌver ikke store fÌrdigheder i køkkenet og hvis du aldrig har arbejdet med husblas før, sü frygt ej. Det er slet ikke sü svÌrt, som mange gür og siger.

Ingrediensliste

Browniebund

 • 3 spsk. kakao
 • 270 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 ĂŚg
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 1,5 tsk. natron
 • 2,5 dl. mĂŚlk
 • 225 g. hvedemel
 • 100 g. smør

Cheesecake

 • 1 pasteuriseret ĂŚggeblomme
 • 3 spsk. sukker
 • 1,5 tsk. vaniljesukker
 • 200 g. naturel flødeost
 • 2,5 dl. piskefløde
 • 1 spsk. citronsaft
 • 3 stk. husblas
 • 1/2 pk. Oreo

FremgangsmĂĽde

1. Browniebund: Sukker, vaniljesukker, Ìg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker. Smør smeltes.
2. Herefter tilsÌttes mÌlk, mel, kakao og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hÌldes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sÌttes til afkøling.
6.  Nu skal cheesecake-fyldet laves til kagen.
7. LÌg husblas i blød i koldt vand i en skül.
6. Pisk Ìg med sukker og vaniljesukker. TilsÌt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Rør til sidst knuste oreos i.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, sü er det nemmest at bruge en lille skül. Placer citronsaft i en skül, sammen med din drÌnede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, sü kan det ogsü gøres i en lille gryde pü komfuret. Placer citronsaft og drÌnet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, nür det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, sü du ikke har klumper. Dette gør man for at sÌnke temperaturen pü husblassen inden den hÌldes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. HÌld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. NĂĽr du har en ensartet blanding, sĂĽ hĂŚlder du den ovenpĂĽ din chokoladekagebund i springformen.
11. SÌt din kage pü køl i minimum 4-5 timer, sü den kan fü lov at sÌtte sig.
12. Inden du tager kagen ud af springformen, skĂŚr rundt langs hele kanten med en kniv. Et godt tip er at skylle kniven i varmt vand inden du skĂŚrer langs kanten.
13. Pynt med knuste oreos pĂĽ toppen og server din fine oreo-cheesecake.

Bedøm denne ret

Den bedste Oreo cheesecake med browniebund. Den perfekte sommerdessert til lune sommeraftener, men kan ogsü sagtens bruges som en vinterdessert. Vi elsker Oreos, de fine mørke kiks med creme i midten. De smager bare godt i de fleste ting, blandt andet ogsü denne islagkage med Oreo og chokoladekagebund.

LÆS OGSÅ: Daim islagkage

Oreo cheesecake med browniebund

Kan jeg lave kagen dagen før?

Ja, det er büde nemmest og bedst at lave kagen dagen før. Ostecremen skal nemlig sÌtte sig i 4-5 timer og det altsü nemt natten over. Vi elsker ogsü den her slags desserter, som skal laves dagen før. Det gør, at man ikke skal stresse sü meget pü selve dagen, hvis man eksempelvis skal have gÌster. Kagen skal bare lige løsnes fra formen og sü evt. pyntes med knust oreo og lidt friske bÌr pü toppen. Sü har du altsü en vinderdessert, som vil imponere de fleste.

Du skal heller ikke vÌre bange for at kagen smager af ost. Selvom der er flødeost i, sü er den her kombination sü god. Den er cremet og lÌkker og der er ikke en snert af ost i smagen. Flere af vores venner, som absolut ikke kan fordrage flødeost, elsker den her cheesecake.

Oreo cheesecake med browniebund

Hvordan opbevares den bedst?

Det er bedst at opbevare den i springformen, indtil den skal serveres. Sü løsner du den blot fra formen med en kniv, der er gjort varm under den varme vandhane. SkÌr forsigtigt rundt langs hele kanten. Og fjern forsigtigt formen. Sü kan du evt. lige gøre kniven varm igen og sü skrabe kanterne pÌne.

Der er ingen tvivl om, at den her Oreo cheesecake med browniebund bliver en af ürets desserter. Og vi skal nok nü at lave den mange gange i løbet af de nÌste par müneder. Der er nemlig intet sü lÌkkert som en god cheesecake pü en lun sommerdag.

Følg ogsü med pü Instagram, hvis du vil have mere inspiration til lÌkre kager og søde sager.

Skriv en kommentar