Oreo Islagkage med chokoladebund Oreo Islagkage med chokoladebund Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 5 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet islagkage med Oreos og bund af chokoladekage. Hjemmelavet is er super nemt at lave og kan sagtens laves uden en ismaskine. Det er en nem dessert, da den kan laves i god tid. Faktisk kan hjemmelavet is holde sig i op til 3 måneder i fryseren, hvilket gør det til en af de nemmeste desserter, da den blot skal tages op af fryseren og serveres. Ingrediensliste Chokoladekagebund 50 g. smør 1 stk. æg 100 g. sukker 65 g. hvedemel 0,5 tsk. bagepulver 20 g. bagekakao 1 dl. mælk Oreo-is 4 stk. æggeblomme 2 tsk. vaniljesukker 75 g. flormelis 4 dl. piskefløde 1 pk. Oreo Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Smelt smør og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt. Pisk herefter hvedemel, bagepulver, bagekakao, smeltet smør og mælk i. Pisk til der ingen klumper er. Hæld dejen i en smurt Ø22 cm springform med bagepapir i bunden. Bag i midten af ovnen i ca. 10-15 minutter. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt. Lad kagen afkøle helt. Nu til isen. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter. Pisk piskefløde til en blød flødeskum. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber. Knus Oreos eller hak dem meget fint. Vend halvdelen af de knuste Oreos i flødeblandingen og vend det hele godt rundt, indtil du har en ensartet masse. Hæld isen ovenpå din chokoladekagebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt. Drys med den anden halvdel af de knuste Oreos på toppen. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over). Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Oreo Islagkage med chokoladebund Oreo islagkage med chokoladebund er endnu en til samlingen af islagkager, som vi har på siden. Vi har en ting for hjemmelavet is og især hjemmelavet islagkage uden ismaskine. Det er nemlig en nem sommerdessert, som hurtigt kan bikses sammen. Her får du en nem og fuldstændig fantastisk opskrift på en hjemmelavet islagkage med Oreo småkager og en tynd bund af chokoladekage. Vi har allerede lavet den mange gange og den er lige nem og lige lækker hver gang – en absolut sikker vinder! LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på islagkager Hjemmelavet islagkage med oreo Hjemmelavet islagkage er bare en nem og lækker dessert, som uden tvivl vil imponere enhver. Det er en nem dessert, som kan laves dagen før eller en uge i forvejen. Vi har næsten altid en eller anden form for islagkage liggende i fryseren. Det er så nemt at tage op, hvis man lige får lyst til noget sødt eller får uventede gæster på besøg. Men hvis du ikke er så meget til Oreos, så kan vi også anbefale denne Daim Islagkage eller denne Islagkage med bær. Er du derimod til Oreo, så er denne islagkage lige noget for dig. Den kombinerer det bedste, nemlig kage og is. Eftersom bunden er lavet af chokoladekage, så er det også vigtigt, at kagen lige får lov til at stå lidt inden den serveres. Så er bunden nemlig ikke stivfrossen, når dine gæster får den. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan man lave den med en anden kage, og stadig sætte den i fryseren i 8 timer, uden kagen bliver frossen? 🙂 Svar
Hej Nanna, Ja sagtens. Men kagen fryser dog alligevel. Det gør den også i denne opskrift. Vi plejer bare at tage den op lidt før den skal spises, så kagen ikke er helt så frossen 🙂 Kh Svar
Hej 🙂 Kan man lave isen som den med nøddebunden, altså med kondenseret mælk, til denne med chokoladebund? Svar