Panna cotta med appelsin Panna cotta med appelsin Opskrift til 246810121416182022242628303234363840 glas Opskrift til 6 glas Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet Panna Cotta med appelsin og hvid chokolade. Så god en dessert med appelsin, som kan laves dagen før. Ingrediensliste Panna cotta 3 stk. husblas 1 stk. vaniljestang 6 dl. piskefløde 75 g. sukker Appelsingele 2,5 dl. appelsinjuice 2 stk. husblas Pynt 1 stk. appelsin 50 g. hvid chokolade 50 g. sukker 50 g. vand Fremgangsmåde Først laves panna cotta. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen. Når sukkeret er opløst vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden. Lad fløden køle lidt af og hæld det derefter på små glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer. Nu skal appelsingeléen laves klar. Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Opvarm appelsinjuice (du kan også bruge saft fra friske appelsiner). Vrid husblas fri for vand og tilsæt til saften. Rør det godt rundt. Tag gryden af varmen og lad den køle af 10-15 minutter. Hæld forsigtigt appelsingeléen ovenpå panna cottaen og stil dem tilbage på køl i mindst 1 time. Nu til den hvide chokolade. Hak hvid chokolade fint og hæld det i en skål, der kan tåle høj varme. Vi brugte vores kitchenaid med stålskål og piskeris i stål. Opvarm en gryde med vand og sukker. Det skal blive 135 grader. Det tager lidt tid at nå 100 grader, men derefter går det stærkt i takt med, at det bliver mere og mere en sirup. Så hold godt øje med det. Når siruppen har nået en temperatur på 135 grader hældes den over i skålen i en tynd stråle, imens der piskes. I takt med det piskes, så dannes der små chokoladestykker, som ligner krystaller. Hæld den krystalliserede chokolade over på et stykke bagepapir og lad den køle af. Pynt med chokoladen og evt. en skive appelsin på din panna cotta inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på panna cotta med appelsin Her får du opskriften på en lækker panna cotta med appelsin og krystalliseret hvid chokolade. En virkelig nem appelsinpannacotta, som er én af de desserter, som skal laves i god tid. Det gør også, at du har masser af tid til dine gæster og ikke skal stresse over desserten. Derfor er Panna cotta også én af vores absolut yndlings desserter! Det er nemt at lave og så smager det bare hamrende godt hver eneste gang. Den her udgave er lavet med appelsingele på toppen. Den er derfor perfekt at lave her i juletiden, især hvis man gerne vil have en anderledes dessert eller ikke er så vild med den klassiske risalamande. Vi har lavet en gele ud af saft, men du kan også blot skære appelsin ud i små stykker (fjern det hvide) og så komme det ovenpå. Det er bare super lækkert med noget frisk til den søde Panna cotta. Derudover har vi også toppet med krystalliseret hvid chokolade. Her kan du dog også sagtens bare bruge helt almindelig hvid chokolade, som hakkes fint og kommes på. LÆS OGSÅ: Chokoladetærte Appelsin Panna Cotta Man kan lave panna cotta i alle afskygninger. Du kan stort set lave gele af alle frugter. Samtidig får du en virkelig smuk dessert, da den laves i små portionsglas, hvor man virkelig kan se de fine lag. Den gule gele står virkelig fint til den hvide mousse og toppes den med hvid chokolade og appelsin, så er det lige prikken over i’et. Hvor mange dage før kan jeg lave den? Du kan lave den 2-3 dage før. Vi anbefaler 1-2 dage før, da vi synes det giver det bedste resultat. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.