Pastasalat med rød pesto og bacon

Pastasalat med rød pesto og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den lækreste pastasalat med rød pesto, bacon og fetaost. Server denne salat med pasta og pesto som tilbehør til aftensmad eller til frokost.

Ingrediensliste

 • 1 pk. bacon i skiver
 • 200 g. fuldkornspastaskruer
 • 90 g. rød pesto
 • 100 g. cherrytomater
 • 1 stk. rødløg
 • 100 g. fetaost
 • 0,5 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
 3. Fordel bacon på bagepapiret med et par centimeters mellemrum.
 4. Bag din bacon i den varme ovn i ca. 6-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med det efter 6 minutter. Det skal være gyldent.
 5. Tag bacon ud og lad det køle af.
 6. Kog pasta efter pakkens anvisning. Dræn pasta og sæt til afkøling.
 7. Når pastaen er kølet af, så blandes den med pesto. Du kan altid tilsætte lidt ekstra pesto, hvis du gerne vil have den mere snasket.
 8. Halver cherrytomater. Skær rødløg i tynde skiver eller tynde både. Hak forårsløg fint.
 9. Vend pasta med cherrytomater, rødløg, forårsløg, halvdelen af fetaosten og halvdelen af den stegte bacon (bræk evt. bacon i mindre stykker).
 10. Anret pastasalaten på et fad. Top med det sidste fetaost og det sidste bacon.
 11. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastasalat med rød pesto og bacon

En nem og lækker pastasalat med rød pesto, bacon og fetaost. Så lækker en salat med pasta, som bliver vendt i rød pesto og som er fyldt med en masse forskelligt grønt. Vi har blandt andet brugt rødløg, ærter, forårsløg og cherrytomater. Men du kan selvfølgelig bruge lige præcis de grøntsager, som du har lyst til.

Derudover har vi også tilføjet fetaost og sprød bacon. Det er lige prikken over i’et til denne lækre og nemme pastasalat. Du kan servere den som tilbehør til aftensmaden, grillmaden, til tapas, frokost eller bruge den i madpakken. Den er også super god til en omgang picnic udenfor.

LÆS OGSÅ: Halve bagekartofler med paprika

Pastasalat med rød pesto og bacon

Salat med pasta og pesto

Man går aldrig galt i byen med en salat med pasta og pesto. At bruge pesto er nemlig en rigtig god måde at tilføje masser af smag til en salat uden, at det er alt for besværligt. Brug en god rød pesto eller byt den ud med lige præcis den pesto, som du foretrækker. Du kan nemlig også sagtens bruge grøn pesto, peberfrugtspesto eller måske en hjemmelavet pesto. En rød pesto er typisk baseret på tomat eller soltørrede tomater, hvilket smager skønt sammen med fetaosten og baconen. Vi er derfor kæmpe fans af den kombination.

Kan jeg udelade bacon?
Du kan også sagtens udelade bacon, hvis du gerne vil have en sundere eller knap så fed version. Vi kan dog også anbefale at bytte bacon ud med lidt sprød serranoskinke i stedet. Serranoskinke er knap så fed som bacon og samtidig kan man stadig få det godt sprødt. Og så giver det en god saltet smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar