Peinirli med chorizo og syltede rødløg

peinirli med syltede rødløg

Peinirli med chorizo, syltede rødløg og feta

Opskrift til personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 5 minutter

Beskrivelse

En lækker peinirli med chorizo, syltede rødløg, feta og salat. En super god kombination af sødt og salt ovenpå en sprød pizzabund.

Ingrediensliste

  • Koldhævet pizzadej

  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 215 g. vand
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 60 g. chorizo
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g. frisk mozzarella
  • 30 g. blandet salat
  • 30 g. feta
  • Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. sukker
  • Peber
  • 2 stk. laurbærblade

Fremgangsmåde

Peinirli

  1. Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt salt og mel og rør hurtigt dejen sammen med en spiseske. Sæt påkøl i cirka 15 timer. Har du ikke tiden, såkan du lave denne pizzadej istedet for.
  2. Tænd ovnen på 240 grader varmluft. Opvarm en bageplade.
  3. Når dejen har hævet drysses der med masser af hvedemel eller durummel på bordet. Herefter deles dejen i 2 ligestore boller. Form dem som en ubåd og sno enderne. Læg dem over op et stykke bagepapir.
  4. Knus hvidløg og tilsæt det på bunden sammen med smulret mozzarella. Tilsæt herefter chorizo. Vi skar chorizo i strimler og smuldrede det på i stedet for skiver, da vi syntes at det blev mere crunchy.
  5. Placer bagepapiret med dine peinirli på den brandvarme bageplade. Bag pizzaerne I 8-9 minutter.
  6. Top med salat, knust feta og syltede rødløg.

Syltede rødløg

  1. Skær rødløg i skiver eller både og læg dem i et rent/skoldet glas som kan lukkes tæt.
  2. Bland eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde og bring det i kog.
  3. Når det koger hældes det over i glasset og det lukkes og stilles på køl. Lad dem stå natten over.

Bedøm denne ret

Opskrift på peinirli med chorizo og syltede rødløg

Her får du opskriften på endnu en peinirli med chorizo, syltede rødløg, feta og salat. En rigtig god kombination af sødt og salt. Grunden til, at vi har fået øjnene op for de her sjove peinirli, var fordi vi stødte på dem på vores ferie i Grækenland i sommer. Det er sådan set bare bådformede normale pizza, men de ser så fine ud.

En ret der skal forberedes 10 minutter dagen før

Denne ret skal forberedes dagen før – men det gør tilgengæld også, at den er lynhurtig at bikse sammen på dagen. Selve pizzadejen skal røres sammen dagen før, det tager cirka 5 minutter, da der hverken skal bruges maskine eller at dejen skal æltes. Derudover skal de syltede rødløg laves og stå på køl natten over.

Der er mange muligheder. Du kan komme lige præcis det fyld på, som du foretrækker. Vi prøver løbende en masse forskellige peinirli med forskelligt fyld, du kan også prøve at lave peinirli med kartoffel og pesto.

penirli

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag