Pistaciekage Pistaciekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 15 minutterTilberedningstid 30 minutterSamlet tid 45 minutter Del Pin Print BeskrivelseNem og lækker opskrift på pistaciekage med glasur på toppen. En nem dessertkage med pistacie, som smager helt fantastisk.IngredienslistePistaciekage 140 g. smør 150 g. sukker 30 g. pistacienødder 75 g. marcipan 1 tsk. vaniljesukker 1 stk. æg 1 tsk. bagepulver 1 dl. mælk 0,5 tsk. grøn frugtfarve 100 g. hvedemelTopping 200 g. flormelis 2 spsk. vand 30 g. pistacienødderLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeOpvarm ovnen til 180 grader varmluft.Pisk smør med sukker, vaniljesukker og marcipan.Blend pistacienødder til mel og vend det i blandingen.Tilsæt æg og pisk til en luftig masse.Tilsæt mælk og derefter frugtfarve, hvedemel og bagepulver.Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag den i cirka 30-40 minutter.Mens kagen afkøles blandes glasuren og pistacienødderne hakkes groft.Kom glasuren på kagen og top med nødderne.Lås skærmOpskrift på pistaciekageDen lækreste pistaciekage med et tykt lag glasur på toppen. Bag den fineste grønne kage med pistacienødder! Det er den perfekte forårskage eller dessertkage, som minder om en mazarinkage. Ligesom mazarinkagen, så er pistaciekagen kompakt og lækker, hvilket også gør, at et lille stykke ofte er nok.Du kan servere kagen til kaffen eller lave den som en del af at større dessertbort eller tapasbord. Det er i hvert fald en kage, som altid er meget iøjenfaldende pga. den grønne, flotte farve. Kagen er toppet med glasur, men du kan også sagtens blot toppe den med smeltet chokolade. Pynt den evt. også med finthakkede nødder på toppen. Det synes vi lige giver det sidste til kagen.LÆS OGSÅ: Den bedste banankage Kage med pistaciePistacienødder er ret dyre at købe, så derfor har vi også begrænset mængden af dem i opskriften så meget som muligt uden at gå på kompromis med smagen. Men nødder er generelt ret dyrt i Danmark, så man kan ikke undgå at skulle betale lidt for dem. Ellers kan vi også anbefale at handle nødder ved grænsen, hvis man alligvel er et smut forbi.Uanset hvad, så får du altså den lækreste kage med pistacie. Du kan dog sagtens skifte nødderne ud med en anden slags nød som hasselnødder, mandler eller valnødder. For at få den grønne farve, så skal der dog bruges pistacienødder. Men det smager også rigtig godt med de andre slags nødder – selvom den ikke bliver grøn!Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej,Hvor stor en brødform brugte du? Som du kan se på billedet, så bliver vores ikke så høj. Måske din har været højere? Så giver det mening med længere bagetid 🙂KhSvar
Jeg oplever at den skiller hver gang jeg putter mælk i. Hvad gør jeg galt? Har lavet den et par gange nu. Men den smager stadig hamrende godt.Svar
Hej Camilla,Det kan den godt gøre pga. temperaturforskel mellem mælk og smørret. Det gør intet for smagen og den skulle gerne “samle” sig, når mel osv. kommer i 🙂KhSvar
Hej Kan man godt lave den dagenfør, opbevare i køleskabet også tage den ud en halvtime før den skal spises? Eller er det bare ikke det samme som hvis den laves på dagen?Svar
HejsaJeg vil gerne bage denne kage men skære den ud i små hapsere lidt ligesom kage tapas. Hvor stor en firkantet form skal jeg så bruge og hvor meget ændre bagetiden sig.Kan den evt bages dagen før man skal bruge den ?Svar
Hej,Konsistensen bliver lidt anderledes. Krummen bliver lidt mere løs, men det kan du godt. Du skal dog udelade lidt af melet så 🙂KhSvar
Er det pistacienødder som man køber i supermarked? Altså dem der er ristet og saltet? Eller må de ikke være saltet? 😊Svar