Tilmeld nyhedsbrev

Pizza med barbequesauce og pulled pork

Pizza med barbequesauce og pulled pork

Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en anderledes pizza med pulled pork og barbequesauce. Perfekt til aftensmad eller som søndagsmad (tømmermændsmad). Top med syltede rødløg og evt. fetaost eller ricotta, så har du en skøn og smagfuld pizza.

Ingrediensliste

Pizzadej

BBQ sauce

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 70 g. tomatpure
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. sennep
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. brun farin
  • 2 spsk. engelsk sauce
  • 2 tsk. citronsaft
  • Salt

Syltede rødløg

  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. sukker
  • 1 rødløg

Andet

  • 300 g. pulled pork
  • 1 pk. frisk mozzarella ost
  • 120 g. fetaost

Fremgangsmåde

  1. Følg fremgangsmåden på pizzadej.
  2. Lav din BBQ sauce. Hak løg, hvidløg og chili fint. I en lille gryde varmes lidt olie op. Tilsæt herefter løg, chili og hvidløg. Sauter et par min. Tilsæt nu tomatpure, sennep, æblecidereddike, brun farin, engelsk sauce, citronsaft og røget paprika. Rør det hele godt sammen og lad det simre 5-10 min. Smag til med salt og evt. lidt mere brun farin, hvis den skal være sødere.
  3. Tag din BBQ sauce af varmen. Blend den, hvis du vil have en mere lind sauce.
  4. Lav dine syltede rødløg. Eddike og sukker koges op i en lille gryde. Løg skæres enten i både eller skiver. Når eddike-sukker lagen koger, tag den da af varmen. Tilsæt dine rødløg og lad dem stå og trække. Opbevares i en glasbeholder med låg i køleskabet og kan sagtens holde et par uger.
  5. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Lad bagepladen varme op i ovnen, så den fungerer som et bagestål.
  6. Rul din pizzadej ud. Placer dejen på et stykke bagepapir, så den er nem at flytte over på bagepladen, når den er toppet med fyld.
  7. Start med at smøre BBQ sauce på pizzadejen. Fordel frisk mozzarella ved at brække stykker af og fordele det rundt på pizzaen. Fordel pulled pork. Fordel syltede rødløg.
  8. Bag din pizza i 10-13 min.
  9. Tag din pizza ud af ovnen og top til sidst med smuldret fetaost og server med det samme.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på en lækker og anderledes pizza med pulled pork og barbequesauce. Vi havde bare brug for at prøve noget nyt, da vi ofte får den samme pizza igen og igen. Vi plejer at køre den klassiske med tomatsauce, mozzarellaost, serranoskinke, parmesanost og ruccola. Den er også super lækker, men det skader ikke at prøve noget nyt.

Så derfor fik vi ved en tilfældighed udviklet opskriften på denne pizza med pulled pork. Vi havde aftenen inden fået pulled pork burger og der var en masse pulled pork i overskud.

Samtidig havde vi dagen inden sat en portion af verdens bedste pizzadej  til koldhævning, så der kunne laves lækker pizza en af dagene. Så vi fik lige kombineret pizza og resterne af pulled pork.

Så det blev til denne nemme og lækre opskrift på pizza, som smager så lækker.

Elsker du at lave hjemmelavet pizza? Så bør du også prøve vores opskrift på Pizza Blanco.

Følger du med vores Instagram eller Facebook? Her får du daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar