Pizza med chorizo

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sprød og hjemmelavet pizza med chorizo, tomatsauce og ost. Den bedste luftige pizza med koldhævet pizzadej, som er hurtig at lave.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 300 g. pizzasauce
  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 60 g. chorizo

Fremgangsmåde

Dagen inden

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.

Næste dag: 

  1. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  4. Fordel herefter tomatsauce, ost og chorizo på pizzaerne.
  5. Skru ovnen ned på 230 grader.
  6. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  7. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  8. Bag kun én pizza af gangen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pizza med chorizo

Sprød, hjemmelavet pizza med chorizo, tomatsauce og ost. En simpel men virkelig lækker kombination! Der er ikke noget som en hjemmelavet pizza, som er lige så sprød, som dem man får i Italien. Og det er lige præcis, hvad du får her! Selve pizzabunden er lavet på vores populære koldhævede dej, som blot skal røres sammen og hæve i køleskabet natten over. Dagen efter tages den ud og formes inden den skal bruges til pizza.

Det er desuden meget vigtigt, når du laver pizza, at du ikke ruller dejen ud med en kagerulle. Vi bruger altid håndfladerne til at rulle vores pizza ud. Det giver den sprødeste og lækreste bund, som samtidig er super luftig og med masser af lufthuller i kanten.

LÆS OGSÅ: Pizza med rejer og hvidløg

Opskrift på pizza med chorizo

Hjemmelavet pizza med chorizo

Chorizo er en spansk pølse, som er sådan lidt krydret. Den kan godt minde om pepperoni, men i en mindre fed udgave. Den er derfor helt genial til pizza. Udover chorizo, så ville det også være lækkert med løg eller peberfrugt på pizzaen. Men du kan tilføje lige præcis det du har lyst til.

Opskrift på pizza med chorizo

Pizza til gæster

Du kan sagtens servere pizza for dine gæster. Det er dog ikke helt ideelt, hvis I er et større selskab. Men hvis man er omkring 4-6, så er det faktisk super lækker gæstemad. Så plejer vi at gøre alle pizzaerne klar på bagepapir, så man blot kan rykke hver pizza hen på den varme bageplade i takt med, at de andre bliver færdige. Hvis man så laver nogle med noget forskelligt fyld, så kan bordet dele hver enkel pizza, som den bliver færdig til. Det er super hyggeligt og giver også muligheden for at smage nogle forskellige pizzaer.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar