Pizza med grøntsager

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste vegetar pizza med masser af grøntsager. Den er med tomat, ost, peberfrugt, champignon og artiskok.

Ingrediensliste

 • Pizzadej

 • 215 g. vand
 • 5 g. gær
 • 8 g. salt
 • 315 g. hvedemel
 • Fyld

 • 300 g. pizzasauce
 • 2 pk. frisk mozzarella
 • 40 g. artiskokker på dåse
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 30 g. soltørrede tomater
 • 20 g. champignon

Fremgangsmåde

Dagen inden

 1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
 2. Start med at røre gæren ud i vandet.
 3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
 4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.

Næste dag

 1. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
 2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
 3. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
 4. Fordel herefter tomatsauce og ost på pizzaerne.
 5. Skær grøntsagerne i skriver og læg dem ovenpå.
 6. Skru ovnen ned på 230 grader.
 7. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
 8. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
 9. Bag kun én pizza af gangen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pizza med grøntsager

Pizza med grøntsager er den lækreste og bedste vegetarpizza. Den indeholder først et lag tomatsauce og herefter ost, champignon, peberfrugt, soltørrede tomater samt artiskok. Vi har desuden toppet med lidt frisk basilikum efter den er kommet ud af ovnen. Selve bunden er lavet ud fra vores opskrift på koldhævet pizzadej, som giver den absolut bedste og sprødeste bund. Præcis som man får dem i Italien eller ved pizzamanden.

Nyd din vegetarpizza som både hverdagsmad og weekendmad. Selve dejen kan holde sig 2-3 dage på køl, så man kan roligt lave den i god tid og så blot bruge den, når tiden er til det. Du kan selvfølgelig også toppe den med andre grøntsager. Det ville eksempelvis være super lækkert med løg, rødløg, lidt hvidløg eller squash også.

LÆS OGSÅ: Vegetarpizza med søde kartofler

Opskrift på pizza med grøntsager

Den bedste vegetarpizza

Når man skal lave en vegetarpizza, så er det vigtigt, at der kommer noget fyld på med masser af smag. Vi har her kombineret både friske grøntsager men også tilsat soltørrede tomater. Det giver en skøn smag til pizzaen. Du kan også tilføje lidt pesto – enten grøn eller rød pesto, som uden tvivl også vil give en god smag.

Så hvis du mangler ideer til fyld på din vegetar pizza, så skal du helt klart prøve denne kombination. Vi er i hvert fald kæmpe fans af denne pizza! Hvis den derimod skal være vegansk, så skal du finde alternativer for osten. Vi ved, at man i mange større supermarkeder kan få nogle forskellige erstatninger for ost, så du kan få en vegansk pizza.

Opskrift på pizza med grøntsager

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar