Rejebisque

Rejebisque
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en cremet rejebisque, som er kogt på skallerne fra rejer. En smagfuld og lækker bisque lavet med rejer.

Ingrediensliste

  • 500 g. rejer med skal
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. fennikel
  • 0,5 bundt bladselleri
  • 3 stk. gulerod
  • 0,25 dl. cognac
  • 1 spsk. tomatpure
  • 5 dl. vand
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 0,2 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Pil rejerne og kom skaller i én skål og rejer i en anden.
  2. Snit løg, hvidløg, gulerod, fennikel og bladselleri groft.
  3. Opvarm olie i en gryde ved høj varme og svits grøntsagerne hårdt i 5 minutter.
  4. Tilsæt rejeskallerne og svits videre i 3 minutter.
  5. Tilsæt cognac og lad alkoholen fordampe.
  6. Dernæst kommes tomatpure i og svitses i kort inden der tilsættes vand til det dækker.
  7. Lad det simre i 30 minutter ved middel varme.
  8. Kom væde, grøntsager og skaller i en blender og blend massen.
  9. Hæld det derefter i gennem et klæde eller en fin si og pres al væden ud af den blendede masse.
  10. Væden kommes i en gryde og varmes op igen.
  11. Tilsæt fløde og citronsaft.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Varm en pande op og kom smør på. Steg de pillede rejer kort på panden. Krydr med lidt salt, peber og evt. citronsaft.
  14. Anret med rejer i bunden af en dyb tallerken og hæld bisque på og drys med persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på rejebisque

En simpel og lækker rejebisque, som er virkelig god som gæstemad. Det er en god reje forret, som samtidig er nem at lave. Det er en kraftfuld suppe, som koges på rejeskaller. Så dem må man aldrig smide ud, da de kan trylles om til den her smagfulde rejebisque. Man kan i princippet lave en bisque på alle slags skaldyr eller skallerne derfra. Vi er selv vilde med en hummerbisque også, men så stod vi pludselig med en portion rejer med skal fra den lokale fiskemand, som vi skulle trylle om til noget. Så det kaldte jo nærmest på, at vi bare måtte lave en bisque. Det er sådan en god forret eller weekendret, som altid imponerer os.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med rejer her

Rejebisque

Reje forret

Det her er sådan en lækker reje forret. Den kan serveres som forret for gæster eller som forret til nytår eller andre specielle anledninger. Er du ikke til rejer, så kan vi også anbefale en hummerbisque. Bisque er en af de bedste forretter man kan få med skaldyr efter vores mening. Server med noget godt brød til og evt. pisket smør, så har du virkelig den bedste nytårsforret med rejer.

Den her opskrift giver dig kraftfuld og smagfuld bisque, som er lavet med cognac, tomatpure og piskefløde. En cremet og lækker suppe med rejer, hvor der ikke er gået på kompromis med noget.

Rejebisque

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar