Shepherds pie Shepherds pie Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på shepherds pie lavet med hakket oksekød og kartoffelmos. En skøn hverdagsret, som hele familien elsker. Ingrediensliste Kødsauce 2 fed hvidløg 1 stk. løg 500 g. hakket oksekød 3 stk. gulerod 1 stk. rød peberfrugt 0,5 stk. squash salt/peber 70 g. tomatpure 400 g. hakkede tomater på dåse 1 tsk. tørret timian 2 tsk. paprika 1 tsk. tørret basilikum 1 stk. oksebouillonterning 1 dl. vand Kartoffelmos 1000 g. kartoffel 1,5 dl. mælk 2 tsk. salt 20 g. smør Andet 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Skræl kartofler og bring dem i kog i en gryde med vand. Kog dem indtil de er møre. Imens laves kødsaucen. Hak løg, hvidløg, rød peberfrugt, squash og gulerødder helt fint. Opvarm en gryde med lidt olie. Steg løg og hvidløg kort af. Tilsæt hakket oksekød og lad det stege. Tilsæt rød peberfrugt, squash og gulerødder. Tilsæt nu alle krydderierne, hakkede tomater på dåse, tomatpure, vand og oksebouillonterning. Lad kødsaucen simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Når kartoflerne er kogte drænes de for vand. Herefter piskes de i en skål med smør, salt og mælk til en cremet mos. Et stort ildfast fad gøres klar. I bunden hældes kødsaucen, hvorefter kartoffelmosen smøres ovenpå. Bag fadet i den forvarmede ovn i 30 minutter. Tag herefter fadet ud og lad det trække 5-10 minutter. Drys med persille på toppen og server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars gryde Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på shepherds pie Comfort food, når det er bedst! En klassisk shepherds pie med oksekød og kartoffelmos, som er en storfavorit hos hele familien. Traditionelt laves retten med lammekød, men det er sjældent vi får lammekød herhjemme, så vi laver den med oksekød. Når den laves med oksekød, så kaldes retten faktisk for “cottage pie”. Uanset hvad du kalder den eller om du laver den med oksekød eller lammekød, så er det en skøn hverdagsret, som passer godt til efteråret eller vinteren. Selve bunden af retten består af oksekødsfyld. Her steger man hakket oksekød med forskellige grøntsager, tomat og lækre krydderier. Fyldet placerer man i bunden af fadet. På toppen kommes der en kartoffelmos ovenpå. Det hele bliver bagt i ovnen, så kødfyldet og kartoffelmosen nærmest smelter sammen. Det smager så godt! LÆS OGSÅ: Moussaka Kødsauce med bagt kartoffelmos Som sagt, så er det jo nærmest blot en kødsauce, som laves med bagt kartoffelmos. Selve kødfyldet er lavet på hakket oksekød og grøntsager. Hvis du snitter grøntsagerne meget fint, så er det samtidig en super måde at skjule grøntsagerne for børn, hvis nu de er lidt kræsne. Grøntsagerne kan nemlig som sådan ikke smages i retten. Du kan også tilføje lidt gulerødder, broccoli eller blomkål til selve kartoffelmosen inden den kommes på. Det er nemlig også en super måde at tilføje lidt ekstra grønt. Hvad kan I anbefale af salater dertil? Hvis vi skulle servere en salat til den her lækre shepherds pie, så ville vi gå efter noget, som var simpelt i både smag og tilberedelse. Derfor ville den her bønnesalat med feta og cherrytomater være super god dertil! Hurtig at lave og så smager den bare godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.