Smørrebrød med kartoffel og sprød serranoskinke Smørrebrød med kartoffel, jordskokkepuré og sprød serranoskinke Opskrift til 12345678910 stk. Opskrift til 4 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på smørrebrød med kartoffel, jordskokkepure og sprød serranoskinke. En luksus kartoffelmad, som kan spises til frokost eller aften. Ingrediensliste Jordskokkepure 200 g. jordskokker 2 spsk. smør 0,25 dl. piskefløde salt/peber Syltede rødløg 2 dl. eddike 2 dl. sukker 2 stk. rødløg Ristede løg 1 stk. løg 3 dl. raps- eller solsikkeolie 30 g. hvedemel Andet 4 skiver rugbrød 60 g. serranoskinke 4 stk. kartoffel 0,25 bundt purløg Fremgangsmåde Jordskokkepure Skræl jordskokker og skær dem i tern. Kog dem indtil de er møre. Hæld vandet fra. Tilsæt smør, fløde, salt og friskkværnet peber. Blend det hele sammen til du har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. Syltede rødløg Kom eddike og sukker i en gryde. Lad det koge op, så sukkeret smelter. Skræl rødløg og skær enten i både eller skiver. Tag eddikelagen af varmen og tilsæt dine løg. Lad det køle af, inden de bliver hældt på glas eller i en lufttæt beholder. Kan sagtens holde sig et par uger i køleskabet. Ristet løg Skræl løg og halver det. Skær herefter i tynde skiver. Varm olie op i en gryde ved meget lav varme. Det er vigtigt, at olien ikke bliver for varm, da løgene ikke bliver sprøde så. Vend dine løg i hvedemel, så de er godt dækket. Ryst hvedemel af løgene og put dem ned i den varme olie. Lad løgene fritere, indtil de bliver gyldenbrune. Det kan godt tage 10 minutters tid. Når løgene er færdige, dryp dem af på en tallerken hvor der er lagt noget køkkenrulle eller andet fedtsugende papir. Servering Kog kartofler til de er møre. Lad dem afkøle. Steg serranoskinke på en pande i lidt olie. Lad det afkøle. Halver nu rugbrød og læg herefter kartoffelskiver ovenpå. Derefter tilsættes jordskokkepure, ristet løg, syltede rødløg, sprødstegt serranoskinke og til sidst toppes med friskhakket purløg. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Smørrebrød med kartoffel og sprød serranoskinke Opskrift på luksus smørrebrød med kartoffel, jordskokkepuré og sprød serranoskinke. Vil du invitere gæster eller familie på en lækker frokost eller aftensmad. Så skal du prøve at lave dit eget smørrebrød, som slår dem man kan købe ved slagteren. Man kan nemlig gøre smørrebrød så lækkert og lidt anderledes end hvad man normalvis vil lave. Det er kunsten at gøre en rugbrødsmad super spændende. LÆS OGSÅ: Smørrebrød med æg og rejer Luksus kartoffelmad Det her smørrebrød med kartoffel er med kogt kartoffel, en cremet og nem jordskokkepuré samt serranoskinke, som er stegt sprødt i ovnen. Det hele spiller bare så godt sammen og får man én bid af det hele, så komplimenterer de forskellige smage hinanden så godt. Vi serverede dem her i forbindelse med en fødselsdag, hvor vi gerne ville servere en anderledes frokost. Hvis du mangler mere inspiration til lækre udgaver af forskelligt smørrebrød, så kan vi anbefale dig at tage et kig her. Her finder du masser af forskellige klassiske udgaver af smørrebrød, men også nogle nye. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.