Tilmeld nyhedsbrev

Tunmousse – den bedste opskrift på tunmousse

Tunmousse – den bedste opskrift på tunmousse

Tunmousse – den bedste opskrift på tunmousse

Opskrift til 4 personer (Ø16 cm springform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer og 10 minutter

Samlet tid

4 timer og 40 minutter

Vores super nemme opskrift på den klassiske tunmousse eller tunmousse lagkage, som nogle vil kalde den. Server den med hjemmelavet skaldyrsdressing og hjemmebagt flutes, hvis det skal være ekstra godt, så har du helt sikkert en lækker forret med fisk og rejer, som vil falde i god jord ved de fleste.

Ingrediensliste

Tunmousse

  • 200 g. smør
  • 1/2 løg
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 370 g. tun

Pynt

  • Frisk citron
  • Cherrytomater
  • Frisk dild
  • 270 g. rejer

Fremgangsmåde

1. Hak løg fint. Dræn tunen så godt du kan. Bland alle ingredienserne til tunmoussen (smørret skal blot være blødt). Rør godt rundt så du ikke har smørklatter i moussen. Hæld moussen i en lille springform på Ø16 cm eller hæld det i et stykke husholdningsfilm og luk filmen sammen rundt om tunmoussen. Herefter kan du forme det til en trekant eller andet. Sæt den på køl i mindst 4 timer.
2. Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag den til.
3. Anret tunmoussen med enten at skære skiver eller pynt den som den er.
4. Server med frisk grønt, dild og rejer.

Bedøm denne ret

Nem og hurtig opskrift på klassisk tunmousse, lavet uden husblas. Tunmousse lagkage er perfekt til forret eller på buffet og er en nem forret, da den skal laves dagen før, så den kan få lov til at sætte sig. Vi plejer at pynte den med rejer, citroner, frisk dild og nogle gange kaviar og så serverer vi den altid med en lækker og smagfuld skaldyrsdressing, som du finder opskriften på lige her.

Tunfiskemousse er en rigtig 80’er ret, som stadig er ret populær i dag og som vi ofte får serveret til fødselsdage og konfirmationer. At den stadig er populær, det kan vi egentlig godt forstå, for det er altså bare en god forret med fisk og rejer.

Skriv en kommentar