Vanilje panna cotta

Opskrift på panna cotta
Opskrift til glas Opskrift til 8 glas

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på panna cotta med hindbær. En nem og lækker italiensk dessert i glas, som sagtens kan laves dagen før. Panna cotta er en slags budding/fløderand, som kræver få ingredienser. Den er toppet med hindbærgele og friske bær.

Ingrediensliste

 • Panna cotta

 • 3 stk. husblas
 • 1 stk. vaniljestang
 • 6 dl. piskefløde
 • 75 g. sukker
 • Hindbærgele

 • 250 g. frosne hindbær
 • 2 stk. husblas
 • 30 g. sukker
 • 3 spsk. citronsaft
 • Andet

 • 100 g. hindbær

Fremgangsmåde

 1. Først laves panna cotta.
 2. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
 3. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen.
 4. Når sukkeret er opløst vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden.
 5. Lad fløden køle lidt af og hæld det derefter på små glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer.
 6. Nu skal hindbærgeléen laves klar.
 7. Læg husblas i en skål med koldt vand.
 8. Kog hindbær med sukker og citronsaft. Blend det med en stavblender eller si kornene fra. Opløs husblassen deri og rør godt rundt.
 9. Hæld hindbærgeléen ovenpå panna cottaen og stil dem tilbage på køl i mindst 1 time.
 10. Pyntes inden servering med friske hindbær og evt. citronmelisse.
Bedøm denne ret

Opskrift på vanilje panna cotta

Vanilje panna cotta i glas er en skøn italiensk dessert, som er en slags budding. Den er primært lavet på fløde og sukker og så har vi toppet den med en hindbærgele og friske bær. Det er en nem dessert i glas, som sagtens kan laves dagen før. Den er perfekt som gæstemad, til nytår, til buffet og kagebord.

LÆS OGSÅ: Cheesecake i glas

Opskrift på panna cotta

Hvad er panna cotta?

Måske du har haft spørgsmålet: Hvad er panna cotta? Fordi selve navnet afslører jo egentlig ikke så meget. Panna cotta er en italiensk dessert, som minder meget om budding/fløderand, som vi kender det. Man laver det ved at koge fløde op med sukker og så tilsætter man husblas, så det stivner, når det kommer på køl. Det er en super nem og simpel italiensk dessert, som kræver få ingredienser.

Dessert i glas

Vi elsker den her dessert, da den bliver lavet i glas. Det vil sige, at den egentlig er portionsanrettet, så det bliver ikke nemmere, hvis du skal have gæster eller skal lave dessert til nytår eller andre højtider. De kan laves til op til 2 dage før de skal bruges, så det kan spare én for en masse tid, da de egentlig blot kan stå på køl indtil de skal bruges.

Opskrift på panna cotta

Kan jeg bruge andre bær end hindbær?
Du kan sagtens lave desserten med andre bær end hindbær. Du kan også helt udelade det sidste lag. I stedet for hindbær kan du bruge blåbær, jordbær, rabarber eller en blanding af forskellige bær. Vi har en opskrift på panna cotta med rabarber lige her. 

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Skal selve panna kotten have stået på køl i de 2 timer før man hælder gelén over? Og kan de godt bare laves og så stå indtil glassende har stået på køl?

 2. Jeg mangler at vide størrelsen på glassene, det gælder alle opskrifter, hvor desserten, forretten mv., serveres i glas – mon det kan klares let og elegant ??

  Med venlig hilsen

 3. Jeg lavede denne dessert til nytår. Det var virkelig nemt og utroligt lækkert. Tak for en god opskrift.

Skriv en kommentar