Vaniljeis Vaniljeis Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den bedste hjemmelavet vaniljeis lavet med ismaskine. Server den lækreste dessert med vaniljeis. Ingrediensliste 6 stk. pasteuriseret æggeblomme 100 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 3 dl. sødmælk 3 dl. piskefløde Fremgangsmåde Kom mælk og fløde op i en gryde. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hæld forsigtigt mælke-fløde blandingen over i æggeblandingen, imens der fortsat piskes. Når det hele er tilsat, så hældes det hele tilbage i gryden. Varm massen op langsomt ved lav/middel varme til den når en temperatur på 82 grader. Rør jævnligt og brug gerne et termometer. Massen skal tykne og når du kommer en ske i den, så skal bagsiden af skeen gerne dækkes af ismassen. Når ismassen har nået temperaturen, så hældes den over i en beholder. Tag et stykke husholdningsfilm og læg det helt ned ovenpå ismassen (så undgår du kondensvand) og sæt så massen på køl og lad den køle helt af. Kom den afkølede ismasse i ismaskinen (fjern den hele vaniljestang) og lad den køre til konsistensen minder om en fast softice. Kom herefter ismassen over i en bøtte. Sæt den i fryseren i 2-3 timer, så den sætter sig helt. Tag den gerne ud 10 minutter før servering. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på vaniljeis Lav din helt egen vaniljeis på ismaskine, som er cremet og med masser af fyldig smag fra skøn vanilje. Is med vaniljesmag er nok den mest klassiske isvariant og så smager den skønt alene, men også som tilbehør til andre desserter. Vi elsker blandt andet at servere en brownie, rabarbercrumble eller æblekage med en kugle god is til. Den er lavet på både sødmælk og fløde, hvilket gør, at den får en knap så fed smag, som hvis man kun bruger piskefløde. Man laver herefter en blanding, som man koger op til 90 grader. Herefter køles blandingen ned og man kører den på sin ismaskine. Det er samtidig super nemt at lave sin helt egen lækre vaniljeis. Det kræver få ingredienser, men det kræver til gengæld, at du har en ismaskine til denne opskrift. Hvis du gerne vil lave is uden ismaskine, så kan vi anbefale vores Daim is på 3 ingredienser eller vores hjemmelavet islagkage med Oreo. LÆS OGSÅ: Hjemmelavet tiramisu Hjemmelavet is med vanilje Det her er som sagt en ægte, hjemmelavet bourbon vaniljeis, såfremt du selvfølgelig bruger bourbon vanilje. Bourbonvanilje er dyrere end andet vanilje og det kan også være sværere at få fat på. Du kan dog sagtens bruge helt almindelig vanilje, som du kan købe i de fleste supermarkeder. Med den her opskrift har du en rigtig god baseopskrift på vaniljeis. Til den baseopskrift kan du så tilsætte chokoladestykker, knust Daim, bærkompotter og meget mere. Det er i hvert fald den absolut bedste opskrift på nem vaniljeis. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Jette, Det har vi desværre ikke erfaring med. Er lidt i tvivl om hvordan konsistensen vil være efter nedfrysning 🙂 Kh Svar