Vinaigrette

Vinaigrette
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på vinaigrette dressing lavet på olie, eddike og honning. En nem og hurtig dressing, som du kan bruge til salat.

Ingrediensliste

  • 6 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. sød sennep
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kom olivenolie, akaciehonning, hvidvinseddike, sennep og lidt salt op i en skål eller et gammelt syltetøjsglas.
  2. Pisk eller ryst den godt sammen. Smag evt. til med mere akaciehonning eller salt alt efter hvordan du vil have den. Sæt til side.
Bedøm denne ret

Opskrift på vinaigrette

Vinaigrette er én af vores absolut yndlings dressinger til salat, da det simpelthen er så nemt, hurtigt og lækkert. Den laves på base af en olie og blandes med eddike som æblecidereddike eller hvidvinseddike. Du kan dog også sagtens bruge citron for at få syrligheden. Udover de to ingredienser, så sødes den ofte med honning. Vi kan godt lide at bruge akaciehonning, da den er lidt mere smagsneutral end almindelig honning. Du kan dog også godt bruge sirup til at søde den.

Hjemmelavet vinaigrette dressing smager som sagt skønt til salater. Det er en dressing, som hurtigt kan pifte en ellers kedelig og simpel salat op. Prøv blandt andet vores spidskålssalat med æbler og saltmandler, som netop er vendt i vinaigrette. Det er så god og smagfuld en salat, selvom den består af få ingredienser.

LÆS OGSÅ: Mormordressing

Vinaigrette

Vinaigrette dressing

Det her er en god basisopskrift på vinaigrette. Du kan dog sagtens pifte den yderligere op. Prøv at tilsætte knust hvidløg eller finthakkede krydderurter. Så kan man altid tilpasse den efter hvilken salat man skal bruge den til og årstiden.

Vi elsker simple dressinger, som kræver få ingredienser og som samtidig er hurtige at lave. Det er så nemt at lave selv og så behøves man altså ikke købe dem færdiglavede i butikkerne, når det er så nemt selv.

Hvilken olie skal jeg bruge?
Du kan bruge alle slags olier. Du kan bruge en smagsneutral olie som raps- eller solsikkeolie, vindruekerneolie osv. Men du kan også sagtens bruge olivenolie. Olivenolie er dog ikke helt smagsneutral.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar