Bagels

Bagels opskrift
Opskrift til stk. Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

1 time og 45 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på traditionelle bagels. Det er en super nem opskrift på hjemmelavede bagels, som du kan toppe med præcis de frø og kerner du vil.

Ingrediensliste

  • Bagels

  • 25 g. gær
  • 3,5 dl. vand
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 500 g. hvedemel
  • Andet

  • 1 stk. æg
  • 100 g. kerner

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lunkent vand.
  2. Tilsæt sukker, salt og olie.
  3. Rør mel i lidt efter lidt og ælt til en smidig dej. Den må gerne være lidt klistret, så det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele.
  4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  5. Form 9 boller og lad dem hæve i 30 minutter tildækket med et viskestykke over sig på et stykke bagepapir.
  6. Lav et hul med fingeren i midten af hver bolle ved at putte lidt mel på din tommelfinger og stikke den igennem. Herefter kan du udvide hullet ved at køre rundt i din bagel.
  7. Tænd nu ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Bring en gryde med vand i kog (gerne en stor gryde, da du så kan koge flere ad gangen).
  9. Put nu 2-3 bagels i gryden af gangen og kog dem 1 minut på hver side. Jo længere tid du koger dem, jo sejere bliver de. Det er en smagssag hvor seje man vil have sine bagels.
  10. Tag dem op og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med et sammenpisket æg og drys med de frø og kerner du har lyst til.
  11. Bag dem i den forvarmede ovn i cirka 17-20 minutter eller indtil de har fået en flot let gylden farve.
  12. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Den bedste bagels opskrift

Her får du den bedste bagels opskrift. Der er intet som nybagte hvede bagels på morgenbordet med smeltet smør. Endnu bedre er at de kan pakkes godt ned i en pose og derefter deles og varmes på brødristeren dagen efter.

Bagels opskrift

Bagels opskrift

De klassiske bagels kan også bruges til sandwich fremfor kun som brød på morgenbordet. De er også gode at smøre med pesto og fylde med rucola, nystegt kylling og kalkunbacon og tomat. Du kan fylde dem med dit favoritfyld. Du kan også prøve at lave vores Chili Cheese Bagels som også egner sig godt til en god sandwich. Vi lavede denne sandwich med dem med fyld af Carrot Cream Cheese.

Bagels opskrift

Hvor langtid kan bagels holde sig gode?

Det er sådan med bagels, at de jo skal koges inden bagning. Kogningen gør, at de får en lidt sej hinde som hjælper med at holde formen på dem. Det gør også, at holdbarheden mindskes på dem. De kan derfor synes lidt hårde allerede dagen efter, men efter en tur på brødristeren, så er de super fine. De kan holde sig ved stuetemperatur i en lukket pose i 2-3 dage.

bagels

Kan de fryses ned?

Ja, de kan sagtens fryses ned. Vi anbefaler at fryse dem ned efter de er bagt og nedkølet. Så er de fine at tage op og lune i ovnen. Så er de friske og stadig svampede.

hjemmelavede bagels   bagels

Lav sandwich ud af en bagel

Du kan bruge dine bagels til både morgenmad og frokost. Vi elsker at riste en bagel og så putte lidt smør, marmelade eller ost på. Det er nem og lækker morgenmad. Hvis du vil spise dem til frokost, så kan vi anbefale at lave en bagels sandwich. Fyld dem med lidt smørelse, pålæg og salat. Så har du en nem, lækker og sund frokost.

bagels
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan man supplere med noget grahamsmel eller korn i selve dejen? Så de bliver sundere? Er der et godt forslag til dette?

Skriv en kommentar