Balsamico glace

Balsamico glace
Opskrift til dl. Opskrift til 1 dl.

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på balsamico glace, som er lavet på kun én ingrediens. Man koger balsamicoeddike ind til en smagfuld dressing.

Ingrediensliste

 • 2 dl. balsamico

Fremgangsmåde

 1. Kom balsamico eddike op i en gryde.
 2. Tænd blusset for middel varme.
 3. Lad det simre til det er reduceret til den halve mængde (det tager ca. 10 minutter – pas på, at det ikke brænder på, så hold øje). Når den køler af, så tykner den også en smule, så pas på ikke at koge den for meget ind.
 4. Tag gryden af varmen og hæld din glace over i en beholder.
 5. Når den er kølet af, så skal det gerne være sådan en lidt tyk, karamelagtig glace, som du kan bruge som tilbehør på salater og meget mere.
Bedøm denne ret

Opskrift på balsamico glace

Balsamico glace er en italiensk dressing, som smager helt formidabelt og som faktisk er virkelig nemt at lave selv. Du kan bruge dressingen udover simple, grønne salater, på tomatsalat og meget mere. Man kan købe en færdiglavet glace i butikkerne, men når det er så nemt at lave det selv, så kan det næsten ikke betale sig at købe den færdiglavet.

Det er som sagt super nemt at lave selv, da det kun består af én ingrediens, nemlig balsamicoeddike. Det koger man ind til en glace ved lav varme, indtil det har konsistens som en tyk sirup.

LÆS OGSÅ: Mormordressing

Balsamico glace

Balsamico dressing

Den her glace eller dressing kan som sagt bruges som tilbehør til salater. Det smager skønt ovenpå en simpel grøn salat eller en lækker tomatsalat. Den har en ret kraftig smag og det er også derfor, at den passer så godt til de simple salater, der lige mangler det sidste pift.

Eftersom det er balsamicoeddike, der koges ind, så skal der bruges ret meget eddike for at lave en god portion. Så hav det i mente, når du laver din glace, så du får kogt nok ind til dine salater.

Salater med balsamico glace

Hvis du mangler lidt inspiration til salater, hvor glacen ville være god til, så kan vi anbefale disse. Det er alle sammen nemme salater, hvor glacen lige giver det sidste løft til salaten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej Anette,

   I et skoldet syltetøjsglas på køl. Det burde kunne holde sig et par måneder, men så langt har en portion aldrig fået lov til at stå hos os 🙂

   Kh

Skriv en kommentar