Broccoli- og kartoffelmos med kødsauce

kartoffelmos med kødsovs
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på den klassiske kartoffelmos med kødsauce med et twist af broccoli, som bare gør retten endnu bedre.

Ingrediensliste

  • Kartoffelmos

  • 1200 g. kartoffel
  • 1 stk. broccoli
  • 2 dl. mælk
  • 20 g. smør
  • salt
  • Kødsauce

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. gulerod
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 tsk. paprika
  • 140 g. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 1 dl. vand
  • salt/peber
  • Andet

  • 0,5 bundt frisk persille
  • 50 g. parmesan

Fremgangsmåde

Kartoffelmos

  1. Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde med vand, som dækker kartoflerne.
  2. Bring gryden i kog. Skru en smule ned og lad kartoflerne koge til de er møre.
  3. Skær broccoli i mindre stykker og kog dem sammen med kartoflerne de sidste 5-10 minutter.
  4. Tag gryden af varmen.
  5. Dræn for vand og pisk de kogte kartofler og broccoli med smør. Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil du får den ønskede konsistens. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele.
  6. Smag til sidst til med salt.

Kødsauce

  1. Hak løg, hvidløg og gulerødder fint.
  2. Opvarm en gryde med olie eller smør.
  3. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og lad det sautere 5 minutters tid.
  4. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt af, så det får farve over det hele.
  5. Tilsæt paprika og tomatpure.
  6. Smuldr bouillonterningen i og tilsæt vand. Rør godt rundt.
  7. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre i minimum 20-30 minutter (men gerne længere tid).
  8. Smag til med salt/peber.
  9. Server med den varme kartoffelmos og top med revet parmesan og persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på broccoli- og kartoffelmos med kødsauce

Her får du opskrift på broccoli- og kartoffelmos med kødsauce. En virkelig god og mættende ret der er super nem at lave. Kødsaucen bliver endnu bedre af at stå til dagen efter, hvilket også betyder, at det er en ret der ikke bliver dårligere af at blive lavet dagen før.

Denne ret er en ret, som vi aldrig bliver trætte af. Vi ville denne gang prøve at snige flere grøntsager ind i retten, så vi tilsatte broccoli til mosen. Det fungerede super godt og giver jo bare endnu flere vitaminer i retten.

LÆS OGSÅ: Vegetarisk shepherds pie

kartoffelmos med kødsovs

En sund omgang millionbøf

Man kan også kalde den her ret for en sund omgang millionbøf. Den klassiske millionbøf bliver blot lavet på en opbagt sauce, hvorimod denne er lavet på tomat. Den er lavet lidt mere som en bolognese. Derudover har vi tilføjet broccoli til mosen. Det er en super måde at få lidt ekstra grønt indenbords, hvor man samtidig ikke kan smage det. Det er derfor en helt genial ret til børn, der måske er lidt kræsne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej med jer..
    Ville bare fortælle jer i gør det SUPER godt, mega god hjemmeside med masser af lækkert mad.. Jeg er mega kræsen og har opgivet at finde ny inspiration, men i har virkelig ramt plet.. ?? Så jeg takker mange gange og så vil jeg tage ud og handle ind og prøve nogle af jeres lækre opskrifter ♥️

    1. Hej Eva,

      Sikke en skøn besked! Det er vi bare så glade for. Dejligt, at du har fundet noget du kan lide! God dag til dig 😛

      Kh

Skriv en kommentar