Bulgursalat med pesto og bønner

Nem opskrift på bulgursalat med pesto
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem, spændende og lækker opskrift på bulgursalat med pesto og bønner. Salat med bulgur smager skønt og så mætter det rigtig godt.

Ingrediensliste

 • 130 g. bulgur
 • 60 g. grøn pesto
 • 150 g. frosne edamamebønner uden bælg
 • 150 g. grønne bønner
 • 50 g. syltede rødløg
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kog bulgur efter pakkens anvisning. Den vægt vi har angivet er i tør vægt.
 2. Når det er kogt, så drænes bulgur og skylles i koldt vand. Sæt det til side.
 3. Hvis du bruger friske grønne bønner, så skæres enderne af. Placer dem i en gryde med vand. Bring vandet i kog. Når vandet koger, så tager du gryden af, så passer det nemlig med, at bønnerne stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
 4. Skyl edamamebønner i lunkent vand, så de tør op.
 5. Vend bulgur med pesto. Smag til med salt og peber.
 6. Vend bulgur med bønner og edamamebønner. Anret på en tallerken eller i et fad.
 7. Fordel syltede rødløg på toppen.
 8. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på bulgursalat med pesto

En lækker, spændende og nem opskrift på den bedste bulgursalat med pesto, bønner og edamamebønner. Derudover er den toppet med syltede rødløg, som lige er prikken over i’et i denne salat. Salater med bulgur er så lækre, da de også får noget fylde sammenlignet med en almindelig grøn salat. Kogt bulgur mætter godt og holder dig mæt længe. Derfor er bulgursalat helt ideelt til madpakken, til frokost eller til aftensmad.

LÆS OGSÅ: Rucolasalat med bagte tomater

Nem opskrift på bulgursalat med pesto

Salat med bulgur og pesto

Den her salat med bulgur og grøn pesto er sund, nem og en virkelig god salat. Du kan også sagtens bruge en hjemmelavet pesto eller bruge en rød pesto, hvis du er mere til det. Vi kan blandt andet anbefale en hjemmelavet basilikumspesto eller persillepesto.

I stedet for bulgur, så kan du også bruge kogte brune ris, couscous, quinoa, pasta eller helt almindelig ris. Så bliver det bare en rissalat i stedet, hvilket også er super lækkert!

Hvad kan I anbefale af tilbehør til bulgursalat?

Man kan spise bulgursalaten som den er. Den mætter nemlig godt og derfor er der slet ikke behov for noget tilbehør. Hvis du dog gerne vil have noget til, så kan vi blandt andet anbefale kylling. Vores hasselback kylling med feta og spinat ville være helt fantastisk dertil. Ellers kunne det også være lækkert med en sund tunsalat til. Det vil nemlig smage rigtig godt til de syltede rødløg også.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar