Chicken Korma

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En lækker indisk ret med kokossauce og kylling. Vil du prøve anderledes mad, så kan vi i den grad anbefale denne chicken korma opskrift. Retten vil med garanti falde i god jord hos familien med en dejlig smag der også egner sig til børn.

Ingrediensliste

  • Marineret kylling

  • 400 g. kyllingebryst
  • 2 tsk. garam masala
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 0,5 stk. lime
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Korma sauce

  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. løg
  • 1 cm. frisk ingefær
  • 40 g. tomatpure
  • 1 tsk. garam masala
  • 400 ml. kokosmælk
  • salt/peber
  • Andet

  • 200 g. ris
  • 20 g. mandler
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Marineret kylling

  1. Skær kylling i strimler.
  2. Pres hvidløg og riv ingefær.
  3. Bland kylling, hvidløg, ingefær, lidt limesaft og olie sammen med alle krydderierne.
  4. Opvarm en pande med lidt olie. Steg kyllingen og stil det til side.

Korma sauce

  1. Blend løg og ingefær til en pure med en stavblender.
  2. Opvarm en gryde med lidt olie. Svits løg pureen ved middel varme.
  3. Tilsæt tomatpure og garam masala.
  4. Tilsæt kokosmælk og lad saucen koge op.
  5. Smag til med salt og peber.

Servering

  1. Hæld nu kyllingen over i saucen.
  2. Kog ris efter anvisningen på pakken.
  3. Anret retten med hakkede mandler og persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på Chicken Korma

Opskrift på en nem og sund aftensmad på være denne indiske ret Chicken Korma eller Kylling Korma. Retten er til dig der elsker de indiske smage og dufte. Det er en indisk ret med kylling i en mild kokos sauce med et tvist af tomat. Vi vil garantere, at hele familien vil elske den.

Retten kan måske lyde stærk og koncentreret i og med at det er en indisk ret. Men tværtimod vil vi sige, at det er en meget børnevenlig ret. Både fordi den er nem og hurtig at lave og fordi den er mild i smagen. Endnu bedre er, at retten er med en cremet sauce helt uden løgtern. Det er også noget børnene sætter pris på.

LÆS OGSÅ: Thaisuppe med rejer

Chicken Korma

Er du vild med indiske retter, så bør du prøve vores opskrift på Indisk Butter Chicken eller   Chicken Tikka Masala!

Man kan stille spørgsmålstegn til rettens sjove navn? Chicken siger sig selv og betyder kylling, hvor korma betyder grydestege. Retten Korma stammer fra den indiske halvø. Første gang vi hørte om retten og smagte den, der blev vi særdeles positivt overraskede. Vi elsker indisk mad. Der er noget helt specielt over duften og ikke mindst smagen af indiske krydderier. Vi vil helt sikkert anbefale dig at prøve denne ret.

Skulle der være rester tilbage, så smager Chicken Korma bestemt ikke dårligere dagen efter – hvert imod, så smager den bedre. Hvem vil ikke have en lækker madpakke med på arbejde?

Kan jeg servere andet end ris til retten?
Retten kan serveres med ris, brune ris, kartofler eller hvad der ellers foretrækkes. Du kan også lave squashgetti, blomkålsris eller andre sundere alternativer hertil, hvis du ønsker en sundere version af retten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Mums det er ved at være vores livret, den er lavet et par gangen. Nu.
    Mange af jeres lækker retter er også prøvet

  2. Endnu en hitter herhjemme, jeres oprskrifter er bare så gode, ungerne elsker maden og det gør vi voksne også

  3. Hvis man ikke kan lide kokos kan man så bare bruge almindelig mælk eller hvad kan man erstatte kokosmælk med

    1. Hej Tommy,
      Vi har lige tjekket opskriften igennem. Kan du uddybe hvilken fejl og mangler, du ser? 🙂
      Dejligt retten faldt i god jord.
      Kh

  4. Hejsa.
    Kan se man kan bruge stødt ingefær i stedet for frisk.
    Hvor meget stødt ingefær skal der så i marinaden og i sovsen i stedet for frisk ingefær?

Skriv en kommentar