Chili con carne Chili con carne Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en smagfuld og nem chili con carne. Den er med grøntsager og chokolade, præcis som en rigtig chili con carne skal være. Det er mexicansk mad, når det er bedst og så er det nem og sund aftensmad. Ingrediensliste 500 g. hakket oksekød 2 stk. løg 3 fed hvidløg 3 stilke bladselleri 1 stk. rød peberfrugt 3 stk. gulerod 1 stk. frisk chili 2 tsk. paprika 1 knivspids stødt kanel 1 tsk. stødt koriander 2 tsk. stødt spidskommen 400 g. hakkede tomater på dåse 70 g. tomatpure 1 stk. oksebouillonterning 2 dl. vand 400 g. kidneybønner på dåse 20 g. mørk chokolade Tilbehør 320 g. ris 200 g. creme fraiche 1 pose tortillachips Læg alle varer i kurv på Nemlig Fremgangsmåde Skræl gulerødder. Rens bladselleri. Skær løg, bladselleri, gulerødder, peberfrugt og chili ud i små tern. Pres hvidløg i en hvidløgshakker eller hak det fint. I en gryde varmes olie eller smør op. Herefter tilsætter du alle dine grøntsager, som du har hakket. Lad det hele svitse i 5 minutters tid, så grøntsagerne bliver bløde. Tilsæt hakket oksekød og vend det godt sammen med grøntsagerne. Lad det stege til det er brunet. Tilsæt nu alle dine krydderier. Lad krydderierne blive svitset godt af. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, vand og smuldret bouillonterning. Nu lader du det hele simre ved lav varme i minimum 30-60 min. Jo længere tid det simrer, jo bedre bliver retten. Det bedste resultat opnås ved at lade din chili con carne simre i 3-4 timer ved lav varme. Rør i den en gang i mellem, så den ikke brænder fast på bunden. Hvis den begynder at se tør ud, så tilsætter du blot lidt ekstra vand. Dræn bønner fra dåse i en si og skyl dem i koldt vand. Tilsæt til sidt de drænede bønner og mørk chokolade. Rør det hele godt sammen, så chokoladen får lov til at smelte. Smag til sidst til med salt og peber. Server din chili con carne med kogte ris, en klat cremefraiche og evt. nachos. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på chili con carne Den absolut bedste opskrift på chili con carne lavet med chokolade. Vi elsker en stor portion varm chili med tilbehør af ris, nachos og en kold klat creme faiche på toppen. Det må faktisk være en af vores yndlings simreretter. Vores udgave er med grøntsager og chokolade, men chokoladen kan sagtens udelades. På grund af alle grøntsagerne, så er det også ganske sund aftensmad. Vi plejer at lave tredobbelt portion, fordi vi ikke har noget imod at spise det flere dage i træk. Ellers plejer vi også at fryse det ned i portioner, så det er nemt at tage op til madpakken eller som nem aftensmad. LÆS OGSÅ: Chili sin carne Mexicansk gryderet Den her mexicanske gryderet er én af de bedste simreretter, som samtidig kan laves rigtig billigt og som også kan laves sund. Vi propper nemlig vores udgave med en masse grøntsager, som giver god fylde og mæthed til retten. Vi bruger løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og peberfrugt. Alle disse grøntsager bidrager med masser af smag til retten. Især når den får lov til at stå og simre. Chili con carne med chokolade En rigtig chili con carne smages også til med lidt mørk chokolade til sidst. Måske det lyder mærkeligt, men det er altså med til lige at give det sidste til retten. Du kan dog også sagtens udelade det, hvis du ikke har chokolade eller du ikke bryder dig om det. Du skal dog bruge mørk chokolade og kan ikke erstatte med lys. Så hellere udelade det helt. Hvad skal man servere som tilbehør? Ja, hvad serverer man egentlig som tilbehør til sådan en lækker omgang? Vi plejer altid at servere kogte ris. Her kan du servere brune ris, hvide ris eller blomkålsris, hvis det skal være sundere eller mere kaloriefattigt. Derudover er det super lækkert med creme fraiche, nachos og evt. frisk koriander til. Er det ikke stærkt nok, så kan du også toppe med lidt frisk chili eller jalapeños. Sådan en kombination er helt overdådig, hvis du spørger os! Kan I anbefale en salat til retten? Det er sjældent, at vi får salat til, når vi får chili con carne. Men hvis vi skulle anbefale en, så skulle det være en simpel bønnesalat eller tomatsalat. Du finder opskriften på en lækker bønnesalat lige her. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Super lækker der både til hverdag og gæster, hvor jeg servede tomater, majs, feta, agurkstave , gulerodsstave, chips, creme fraiche, ris, flutes, advokadomos og hvidløgssmør dertil. Svar
Hejsa 🙂 Kan man godt undlade bladselleri og noget af det krydderi som der også står o opskriften? /M Svar
Hej Michella, Du kan godt udelade bladselleri, kanel og laurbærblade. Men vi synes helt klart den bliver bedst med det hele i 🙂 Kh Svar
Denne ret må vi prøve! Den lyder til at være oplagt i en slowcooker – har I en ide om, hvor længe den skal have deri, og om det er bedst på høj eller lav varme? Skal jeg mon bare følge opskriften indtil punkt 7, hvor jeg så smider det hele i SC, så det kan simre deri, fremfor i gryden? 🙂 Svar
Hejsa Jeg vil gerne lave det dagen før det skal serveres, så vil høre om chokoladen og bønner så først skal i på dagen det serveres? Eller om jeg bare skal lave det helt færdig og så bare opvarme på dagen? Jeg har lavet den flere gange og vi er vilde med opskriften herhjemme 🙂 Svar
Hej, Du kan sagtens lave det hele færdigt og så blot opvarme på dagen 🙂 Dejligt I er vilde med den! Kh Svar