Chokoladekage med bærskum Chokoladekage med bærskum Opskrift til 12345678910 personer (Springform Ø22) Opskrift til 8 personer (Springform Ø22) Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time og 15 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste og nemmeste opskrift på en lækker chokoladekage med lyserødt bærskum. Top med sommerens bær og frugter og du har den perfekte sommerkage. Selve kagen kan godt bages dagen før og pakkes godt ind, men vi anbefaler at samle hele kagen indtil på selve dagen, hvor den skal bruges. Ingrediensliste Chokoladekage 2 stk. æg 270 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 2 tsk. bagepulver 30 g. bagekakao 200 g. hvedemel 2,5 dl. mælk 100 g. smør Bærskum 50 g. frosne jordbær 50 g. frosne hindbær 4 spsk. sukker 1 spsk. citronsaft 2,5 dl. piskefløde Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Chokoladekagen Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Smelt smør. Tilsæt kakaopulver til smørret. Sæt det til side. I en skål vejes sukker, vaniljesukker, bagepulver og hvedemel af. Tilsæt æg, mælk og det smeltede smør med kakaopulver. Pisk det hele godt sammen, så du får en ensartet dej. Dejen er tynd, men det skal den være. Dejen hældes over i en springform (Ø22), som er foret med bagepapir eller smurt med smør. Kagen bages i midten af ovnen i ca. 35-40 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt i den. Kommer pinden ud ren, så er kagen gennembagt. Tag kagen ud og lad den køle af. Når den er afkølet, så tages den ud af formen og skæres evt. til, så den bliver lige høj over det hele. OBS: Hvis du bager mere end én kage, så er det vigtigt kun at bage én af gangen. Så får du det bedste resultat. Bærskum Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Du skal have en fast bærkompot. Bærkompotten sættes på køl. Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd bærskum. Pynt kagen med din bærskum, friske bær, slik eller hvad du ellers har lyst til. Sæt den på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på chokoladekage med bærskum Det her er opskriften på en rigtig Instagram kage, nemlig chokoladekage med bærskum. Pyntet med alverdens bær, chokolade, slik eller hvad man ellers lige kan finde på. Den er super populær på vores hjemmeside og det kan vi sagtens forstå, for det er en super svampet og nem chokoladekage. Det er en lækker chokoladekage, hvor sødmen fra chokoladen spiller rigtig godt sammen med den syrlige bærskum. Og det mest fantastiske ved bærskummen er, at den er uden husblas. Så hvis man ikke er en haj til det, så er den her kage perfekt til dig. Kager med bær og frugt plejer som regel også at falde i god jord ved de fleste. Det er i hvert fald en af de kageopskrifter, som vi flittigt bruger til fødselsdag eller tapas. LÆS OGSÅ: Nem valnøddetærte Kan den laves i bradepande? Kagen kan sagtens laves i en stor bradepande. Hvis du laver den i en stor bradepande, som normalt følger med til ovnen, så gang opskriften med 2,5. Det er en super idé, hvis man skal lave kage til mange. Og det er også en super fin sommerkage, som kan serveres til dessert eller kaffebord til konfirmation, studenterfest eller sommerfest. Pynt med sommerens friske bær og så har du en sikker vinder. Vi har i denne opskrift valgt at bage den i en springform på 20 cm. Kagen får nemlig sådan et fint indtryk, når den er rund og det har bare en vis elegance over sig. Men når man skal bage til mange, så er det nemmest i en bradepande. Og det ser stadig super flot og indbydende ud. Hvordan laver jeg bærskum Når vi i opskriften skriver bærskum, så giver det egentlig frit spil med hvilke bær man bruger. Det er også forskelligt hvad vi selv bruger. Nogle gange bruger vi hindbær. Andre gange en kombination af jordbær og hindbær. Og nogle gange køber vi blot sådan en skovbærsblanding. Vi bruger som regel frosne bær, da det er billigt og nemt. Husk altid at få kogt din bærkompot godt op, så du ikke har for meget væske i den. Det gør nemlig, at når den blandes med flødeskum, så forbliver den fast. Det er også vigtigt når du pisker flødeskum, at den gerne skal være rimelig fast. Så kan man nemlig altid justere hvor tynd/tyk bærskummen skal være, når man blander bærkompot i. En god idé er at blande bærkompot i lidt efter lidt. Så har man hele tiden kontrol over hvordan konsistensen er. Den må nemlig ikke blive for tynd, så den render ud over chokoladekagen. Chokoladekage uden chokolade? Den her chokoladekage er lavet med kakaopulver. Men hvis man gerne vil have en mere intens chokoadesmag, så kan man komme hakket chokolade i. Vi har blot valgt at bruge kakaopulver, da det er let og hurtigt. Hvis du derimod gerne vil have opskriften på en intens chokoladekage, så kan vi anbefale den her brownie med masser af chokolade. En idé er også at pynte med hakket chokolade på toppen. Her kan man bruge enten lys, mørk eller hvid chokolade. Hvid chokolade er rigtig pænt sammen med den lyserøde bærskum og de friske bær. Prøv at bruge en blanding af mindst to forskellige slags frugt og bær på toppen. Det giver nemlig så fint et udtryk. Vi har også pyntet med ferrero rocher, men du kan bruge lige nøjagtig det slik du har lyst til. LÆS OGSÅ: Gateau Marcel – Fransk chokoladekage Hvor meget kan jeg forberede på forhånd? Et af de spørgsmål vi rigtig ofte før er, hvor meget man kan forberede på forhånd med den her kage. Selve chokoladekagen og bærkompotten kan laves dagen før. Chokoladekagen kan også laves i god tid og fryses ned. Så skal den blot tages op 6 timer inden den skal bruges. Bærkompotten kan også koges et par dage før og så blot opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Men vi anbefaler at vente med at blande flødeskum og bærkompot, indtil på selve dagen. Det bliver den absolut bedst af. Men det tager max 5-6 minutter lige at piske fløden og blande bærkompotten i. Skal den serveres på dagen, så kan den færdige kage også sagtens stå i køleskabet et par timer, inden den skal serveres. Vi håber, at denne chokoladekage med bærskum falder i god jord. Det er i hvert fald en rigtig populær opskrift blandt jer. Det er en lækker sommerkage eller sommerdessert, som vil klæde enhver lun sommeraften. Lav kagen som bogstavskage eller talkage Hvis du ønsker at gøre kagen lidt kreativ til en fødselsdag, barnedåb eller en anden festlig begivenhed – så kan du lave den som et tal eller bogstav. Bag en dobbeltportion af kagedejen i en form på ca. 37×27 cm. Lav derefter skummet og gang denne portion med 1,5. Når kagen er færdig skærer du dit tal eller bogstav. En god ide er måske at klippe det ud i bagepapir, og så ligge på kagen og skære efter det. Pynt så med skummet og slik og/eller bær. Inspiration til andre chokoladekager Hvis du har lyst til at prøve kræfter med andre chokoladekager, så kan vi varmt anbefale den her Gateau Marcel fra Metteskuttercakes. En intens og lækker fransk chokoladekage, som smager helt forrygende med vaniljeis til. Du finder opskriften lige her.
Hej med jer. Jeg har forsøgt at lave kagen i bradepande for at få lavet en talkage med chokoladekage. Jeg vil rigtigt gerne lave kagen dagen før, men synes den blev hurtigt tør. Har i nogen gode tips til hvordan jeg undgår at den bliver tør? Mvh Kamilla Svar
Hej Kamilla Vær meget opmærksom på, at den ikke bliver bagt for meget. Det er nemlig det første der kan gå galt og give en tør kage. Alle ovne er ikke ens, så derfor er det ikke sikkert, at den skal bages lige så lang tid, som vi gør. Tjek den undervejs ved at stikke et grillspyd, en strikkepind eller noget i, for at tjekke om den er færdigbagt. Vi plejer bare at opbevare i en plastikpose på køkkenbordet. Vi har prøvet at bage den før uden problemer. Den er stadig super svampet og lækker 🙂 Knus Svar
Hej Julie Vi regner altid med at kagen rækker til 8-10 voksne. Det ville måske være en ide at gange opskriften med 1,5 og lave den i en større springform 🙂 Svar
Jeg bagte kagen da vi fik gæster. Jeg synes ideen med skum og pynt på toppen, var rigtig god. Dog var jeg ret skuffet over chokoladekagen. Jeg syntes den manglede smag og lidt sødme. Jeg går efter en anden chokoladekage næste gang, men vil helt sikkert benytte mig af fyldet og pynten igen. Svar
Hej Sanna Det er selvfølgelig smag og behag! Evt. kan du putte hakket chokolade i. Men ja, ellers kan du selvfølgelig bruge en anden opskrift. God sommer! Knus Svar
Jeg fulgte opskriften, men min bærskum skilte fuldstændig. Ved ikke hvad der er gået galt. Min bærkompot var kølet nok ned og min flødeskum var også rimelig fast inden jeg miksede de to. Har du et bud på hvad der kunne være gået galt? 🙁 Svar
Hej Først og fremmest tak for nogle gode opskrifter. Da min mand og jeg holder 30 års fødselsdag, vil jeg bage denne kage i en laktose fri og gluten fri udgave. Vil bruge laktose fri mælk,- og fløde, og erstatte hvedemel med sigtet spelt mel. Ville derfor høre om jeg ikke kunne erstatte smør med en smags neutral olie, og i så fald hvor meget der så skal bruges. Mvh Svar
Der er også gluten i spelt. Bare en venlig bemærkning, hvis du fx har cøliaki, og derfor ikke kan tåle gluten ☺️ Svar
Hejsa, Jeg kunne rigtig godt tænke mig og vide om ovnen skulle være forvarm elle ikke. Min kage har nu været i ovnen i over 35 min. og den er stadig rå i midten (der sidder noget på nålen) og jeg satte den i en kold ovn, på 185 grader. Da der ikke står et punkt om ovnen skal tændes og forvarmes går jeg ud fra den skal sættes i en kold ovn med det punkt der står. Men håber ikke min kage bliver tør nu ?? Svar
Hej Nicoline, Det er i en forvarmet ovn. Det er det altid i vores opskrifter, medmindre vi skriver andet. Kh Svar
Hej kan man bruge smoothiesblandning til skum. Der står dog på den frosende pose at der også er tilsat banan. Svar
Hejsa☺️ Jeg lavede jeres kage tilbage i august i en bradepande hvor jeg ganget opskriften med 2,5 og det var et kæmpe hit! Nu overvejer jeg at lav den igen men som en tal kage. Skal jeg så gange kagedejen med 2,5 og bærskummet med 1,5 eller hvordan? Svar
Hej, vil du anbefale at komme husblas i bærskummen for, at gøre den fast til at sprøjte på kagen, eller bare en meget tyk pisket flødeskum? Svar
Er det nødvendigt at bruge sukker til bærskummet? Vil gerne lave en sund kage til min søn men det blir det ikke lige med det sukker der står der skal i… :/ Svar
Hej. Jeg vil lave denne kage til fødselsdag, men min datter er ikke så vild med flødeskum. Kan jeg tage halvt flødeskum og halvt skyr? Kh Svar
Hej Gitte, Ved ikke om du præcis kan bruge halv/halv, men du kan sagtens tilføje noget skyr til det. Prøv og smag dig frem 🙂 Kh Svar
Jeg har lige bagt selve kagen og efter 40 min i almindelig ovn var den stadigvæk rå 🤷🏼♀️ Gav den 20 min længere på varmluft – skulle det have været varmluft fra start ? Svar
Datteren bestilte chokoladekage med jordbær til overnatning i SFO’en, og så fandt jeg denne opskrift, hun var vild med ideen om lyserød skum. Brugte dog min mors chokoladekage opskrift, men den her bærskum på toppen, og jordbær til at pynte med, mums siger jeg bare, det giver bare chokoladekagen en dejligsommersmag. Virkelig lækker og ikke sidste gang jeg laver den Svar
Hvor lang tid før kan man samle kagen? Kan den stå 5-6 timer i køleskabet eller bliver bærskummet “flydende” / løber ud? Svar
Hej Annemarie, Det flyder ikke ud, men derimod sætter fløden sig mere. Den er klart bedst, hvis man kommer fløden på lige inden servering, men vi vil tro, at du også kan gøre det 3-4 timer før, uden at der sker noget ved det 🙂 Kh Svar
Hejsa, Hvis man gerne vil lave den i 26 cm springform, skal man så lave en dobbelt portion eller? 😊 Mvh. Dalila Svar
Tænker de 35-40 min i en springform (22 cm) er lidt undervurderet…. Den har været i ovnen i 50 min og stadig flydende 🙁 Svar
Hej Lise, Har du brugt en springform på 22 cm.? Eller har du mon brugt et porcelænsfad? 🙂 Vi har simpelthen bagt den kage så mange gange og den har aldrig skulle have mere end de 35-40 minutter, så det undrer os, at din stadig er flydende efter 50 min. Kh Svar
Hej, Hvis man bager kagen dagen før, skal den så opbevares i køleskab eller på køkkenbordet? 🙂 Mvh Sofie Svar
Hej Sofie, Så ville vi opbevare chokoladekagen på køkkenbordet og skummet i køleskabet og så blot samle den på selve dagen, hvor den skal serveres 🙂 Kh Svar
Kan man bruge flydende margarine istedet for smør? Hvis ja, er det så 100 g ligesom ved smør? Hvis man bager dem som muffins, hvor mange bliver der så ca ud af denne opskrift? Og hvor længe vil i bage dem? Svar
Hej, Ja det kan du godt og ja samme mængde 🙂 Det kommer an på hvor store formene er, men sådan umiddelbart omkring 12-16 stk. Kh Svar