Chokoladekage – Opskrift på talkage eller bogstavkage Chokoladekage – Opskrift på talkage eller bogstavkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 12 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den berømte talkage, lavet af chokoladekage og chokoladecreme på toppen. Du kan også lave det til en bogstavkage ved blot at skære det ud til et bogstav i stedet. Pynt med frisk frugt, bær, slik og chokolade. Så har du hurtigt en kage, som ligner en million! Ingrediensliste Chokoladekage 60 g. bagekakao 540 g. sukker 4 tsk. vaniljesukker 4 stk. æg 3 tsk. bagepulver 5 dl. mælk 450 g. hvedemel 200 g. smør Chokoladeskum 5 dl. piskefløde 3 spsk. flormelis 6 tsk. bagekakao Fremgangsmåde Du kan lave kagen dagen før. Kagen laves ved at piske sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver sammen med en elpisker. Herefter tilsættes mælk, mel, kakaopulver og smeltet smør skiftevis lidt ad gangen. Dejen hældes over i en form smurt med smør eller beklædt med bagepair. Vi brugte en form på 37×27 cm. Kagen bages ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 30-35 min. Kagen sættes til afkøling. Lav det bogstav eller tal du skal bruge i en papir skabelon. Hav det klar til når du skal skære kagen ud. Pisk nu fløde i en skål, ikke helt stift. Vend det sammen med kakaopulver og flormelis. Skær nu kagen ud i det ønskede bogstav eller tal. Læg kagen over på et bræt eller et fad og klargør en sprøjtepose. Vi brugte en rund tyl til at sprøjte chokoladeskummet ud med. Pynt kagen med lige det du vil. Vi brugte blåbær, brombær, skovsyre, chokoladekugler, marengs, slik og blå macarons. Bedøm denne ret Lås skærm Chokoladekage – Opskrift på talkage eller bogstavkage Du kan ikke undgå at have hørt om den berømte talkage eller bogstavkage, som virkelig har haft sit indtog det sidste år i Danmark. Man kan jo næsten kalde den for årets mest instagrammede kage. Da det virkelig er blevet populært at bruge talkagen til fødselsdage og andre specielle anledninger. Derfor var vi selvfølgelig nødt til at hoppe med på bølgen og lave en af de famøse kager og vores dom er, at vi da egentlig godt kan forstå alt den snak der er om kagen. For den er da skide flot at se på! Selve kagen er jo meget simpel, for det er bare en nem og simpel chokoladekage. Ovenpå er der en lækker chokoladecreme, som er lavet på fløde. Den bliver så sprøjtet på med en sprøjtepose og en tyl, hvorefter kagen pyntes i vildskab med frugter, bær, slik og chokolade. Og voila! Så har man en fin talkage. LÆS OGSÅ: Pavlova med flødeskum og bær Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Står og skal bage denne kage, hvor vi skal lave to tal. Planen er så, at der af den overskydende kage, skal udstikkes små hapsere, og der skal naturligvis også choko-skum på. Var der skum til overs fra ovenstående opskrift, eller skal jeg lave ekstra? På forhånd tak for svar 🙂 Svar
Hej, Jeg har tænkt mig at lave det til min mors fødselsdag! Hvor svær er kagen? Og kan man godt lave et andet slags skum i stedet for Chokoladeskum? Svar
Hej Nafisa, Det er en meget simpel og nem kage! Og ja, du kan sagtens lave andet skum en chokoladeskum. Den kan ogås laves med hindbærskum eksempelvis 🙂 Knus Svar
Hej igen, Hvis jeg nu vil lave hindbærskum, bruger jeg så saften af hindbærrene eller moser hindbærrene og bagefter sier saften for sig? Svar
Hej Louise, Vi har ikke prøvet at lave den uden æg. Vi vil anbefale, at du istedet laver dejen til den opskrift til chokoladekage, som vi har på siden uden æg 🙂 Kh Svar
Hej Mummum Spørgsmål til fløde-cremen: hvilken slags kakao er brugt? Er det den almindelige mørke kakaopulver, der også skal i chokomadekagen? Svar
Tak for svar ? er det rigtig at bagepulver skal piskes med æg og sukker? Mister bagepulveret ikke sin effekt ved at blive pisket? Svar
Er igang med chokoladekagen men kan jeg godt putte chokoladeskummet på idag? så den er klar til imorgen Svar
Hej Pernille, Ja, men det er også til en hel bradepande. Du bruger heller ikke alt kagen, når den skæres ud 🙂 Kh Svar
Hvis man gerne vil lave kagen så den er glutenfri, kan man så nøjes med at skifte hvedemel ud med glutenfrit mel? Vh Elizabeth Svar
Hej! Skal bruge en bogstavskage til en barnedåb. Kan man lave skummet aften før og stille det på køl i en skål til morgen efter og så pynte dagen der? Tiden er knap om morgen da vi skal være i kirken kl 10.30 ☺️ Mvh Josephine Svar
Hej Jeg skal lave kagen til 26 personer, men vil gerne servere den som den er, altså uden at skære den ud som et bogstav/tal. Skal jeg eller hvor meget skal jeg gange opskriften op med. Vh. Marwan😊 Svar
Hej mummum Kan man halvere opskriften hvis det kun er til 6 personer og ikke til 12 personer som er det mindste antal? Vh Elizabeth Svar
Kan jeg ikke godt lave selve kagen også fryse den ned, så jeg kan tage den op dagen før hvor jeg så kan pynte den? Svar
Kære Mummum. Jeg nåede ikke at kunne få en bogstavskage til min datters fødselsdag. Så fandt jeres opskrift her og sprang ud i det. Den blev så fin og smagte så lækkert. Tog 150 gram sukker fra og alligevel blev den mums. Det bliver helt sikkert en fast chokoladekage hos os fremover også bare til alm fødselsdage . Tak 🥰 Svar
Hej Heidi, Hvor dejligt at høre! Tak for din feedback og tillykke med din datter. Ha’ en dejlig dag <3 Kh Svar
Hej, Den er bedst på dagen, men kan med nød godt bages dagen før. Vi ville vælge at fryse ned og så pynte på dagen 🙂 Kh Svar