Den bedste chokoladekage Opskrift på den bedste chokoladekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 9 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste chokoladekage, som er saftig, svampet og på ingen måde tør. Den har en fantastisk glasur på toppen og må bare prøves! Ingrediensliste 135 g. hvedemel 200 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 60 g. kærnemælk 1 stk. æg 30 g. bagekakao 115 g. vand 120 g. smør Glasur 45 g. smør 225 g. flormelis 2 spsk. bagekakao 3 spsk. vand Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Kagen Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. I en anden skål blandes mælk og æg sammen. I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog. Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen. Rør til sidst æggeblandingen i. Smør en form på (20 x 20 cm.). Du kan også beklæde den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Hvis der er lidt ubagt dej på, så giv den lidt længere. Tag kagen ud og lad den køle af. Glasur I en lille gryde smeltes smør. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Juster til med kaffe eller vand til du har en flydende, ensartet glasur. Fordel glasuren på kagen. Lad den sætte sig. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på den bedste chokoladekage Her får du opskriften på alletiders mumse chokoladekage – det vil sige den bedste chokoladekage efter vores mening! Den er svampet, den er saftig og den er på ingen måde tør. En kage fyldt med smag og så har den en lækker og smørblød glasur på toppen. Der findes ingen bedre kage. Vi putter altid en eller anden form for glasur på. Enten glasur lavet af flormelis og vand, smeltet pålægschokolade eller som denne i den her opskrift. Så kan man putte det krymmel på, som man har lyst til, enten i form af tivolikrymmel eller kokos. Chokoladekage med kærnemælk Den her chokoladekage er lavet med kærnemælk. Det gør den super saftig og lækker! Vi har ofte en liter kærnemælk stående i køleskabet – også selvom den render over dato. Det er nemlig så godt til bagning og kager, der skal være saftige. Kan jeg bruge andet end kærnemælk? Hvis du ikke har kærnemælk, så kan du også bruge alm. mælk. Du tilsætter blot 1 tsk. citronsaft til de 60 ml. mælk, så fungerer det på samme måde som kærnemælk. Du kan ogs åbruge fløde. Men hvis du nu køber kærnemælk og ikke ved hvad du skal bruge resterne på, så kan vi anbefale de her lækre kærnemælksboller. LÆS OGSÅ: Giftkage – Opskrift på grøn bladankage Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hvis jeg skulle bage denne lækre kage i en stor bradepande, hvor meget skal jeg så gange den op med? Svar
Elsker jeres opskrifter. Og synes denne chokolade kage smager fantastisk. Den bedste lade kage jeg har fået. Men kagen smuldre lidt og glasuren falder af som en stor klump. Hvad kan disse 2 ting skyldes? Svar
Hej Sussi, Har du mon bagt kagen for meget? Der kan være stor forskel på ovne, så måske din kage lige skal have 5 min. mindre i ovnen. Har du tilføjet mere til glasuren? Mere flormelis eller? Kh
Tænker ikke den har fået for meget i og med den stadig er lækker saftig og bestemt ikke tør ?. Har lavet en dobbelt portion måske det er fået galt der. Men har fulgt opskriften. Den smager stadig fantastisk ? Svar
Hejsa kunne jeg være så heldig at i havde et tal på kulhydrater pr 100g? Der er diabetes i min familie :-/ Knuz Michella Svar
Hej Michella, Desværre ikke 🙁 Men du kan indtaste alle ingredienserne i Myfitnesspal, så får du udregningen. Kh Svar
Hej, Ja det kan du godt. Bare tilføj 1 tsk. citronsaft til mælken, så får du samme effekt som med kærnemælk 😀 Kh Svar
Hej Fie, Ja, men så skal du blande det med lidt vand eller mælk, så det bliver lidt tyndere 😀 Kh Svar
Hej, jeg har nu bagt denne kage flere gange og den er SÅ lækker! Den er blevet min absolut yndlings chokoladekage. Da jeg altid har A38 i køleskabet har jeg brugt det i stedet for kærnemælk. Tak for en skøn opskrift! ? Svar
Det er virkelig en god kage! Det er en ny favorit i familien ? Hvis jeg vil bage muffins i stedet, hvor lang tid skal de så ca have? Svar
Hej, hvor meget skal man gange op, for at den passer til en form på ca 26×36 cm? 🙂 Hilsen Annesofie Svar
Tak for hurtig svar. Skal den have samme tid i ovnen også så, når den bages i en større form? Hilsen Annesofie Svar
Hejsa, Så ville jeg fryse den ned, hvis den først skal bruges 2 dage efter, så den er så god som mulig 🙂 Kh Svar
Hej Hvis jeg først skal bruge kagen i morgen eftermiddag, kan jeg så stadig bage den i dag? ? Tak for jeres evige gode opskrifter!! Svar
Hej, Lige præcis i denne opskrift, så ved vi det desværre ikke. Vi har dog flere banankager, som er sødet med bananer i stedet for sukker. Prøv at tjekke dem ud 🙂 Kh Svar
Hej Jeg får gæster til fødselsdag og ville rigtig gerne bage denne chokoladekage da det er en favorit her hjemme men der kommer en som er glutenallergiker. Ville man kunne bage denne kage med glutenfri mel? Mvh Natasja Svar
Hej, Sagtens. Omkring 15-20 minutter, men hold øje med dem undervejs, da det også afhænger af størrelsen på dine muffinsforme 🙂 Kh Svar
Hej, Skal denne kage opbevares på køl? Og kan man komme frosting på den mon? I så fald skal den så på køl? Mvh. Isabella Svar
Hej Isabella, Vi opbevarer den bare ved stuetemperatur i en pose. Du kan godt lave en frosting og komme på og så skal den på køl ja 🙂 Kh Svar
Fantastisk kage. Perfekt til en god børnefødselsdag. Her var det to 6 årige piger der skulle holde fødselsdag for deres veninder fra børnehaven. Det var nemt og lige til at stå med de to, veje det hele af (vi lavede dobbelt portion til en lidt større form). Tørre ingredienser her, våde her, vende vende. Helt perfekt. Svar
Hej med Jer Ville blot informere om at denne opskrift ikke kommer frem hvis man går ind på jeres hjemmeside og søger på chokoladekage. Her skal man vide at denne hedder alletiders chokoladekage. Mvh Tina Svar
Hej Tina, Den kommer godt nok frem, når vi søger på chokoladekage. Vil du sende et billede til mummum@email.com af hvordan det ser ud hos dig, når du søger på chokoladekage. 🙂 Kh Svar
Du skriver at man skal gange med tre ved en bradepande størrelse. Gælder det også når man har valgt til 20 personer? Svar
Hej Dorthe, Nej, det er de 9 personer vi ganger med 3. Du skal vælge 27-30 personer, hvis du vil lave til en bradepande 🙂 Kh Svar
Hej, Den er stadig fin, men den er selvfølgelig ikke som nybagt 🙂 Vi ville tage den op 1-2 timer før. Kh Svar
Hejsa, jeg skal holde min 40 års fødselsdag og vil mægtig gerne prøve t bage din opskrift. Jeg vil lave den i en bradepande der måler 32×42 (den helt store) så kan jeg læse at jeg skal vælge til 27-30 personer. Mange skriver at kagen er rigtig god og at den hitter til børnefødselsdage…er den lige så godt når vi snakker en voksen fødselsdagsfest. Jeg fylder som sagt 40 og der kommer en masse jævnaldrende som jeg gerne vil imponere med en rigtig godt kage. Så derfor…er det en god voksen kage eller kan du anbefale en af dine andre, hvis du synes det er mere passende? Svar
Hej Natasja, Det er en god klassisk chokoladekage. Hvis det er til dessert, så ville jeg dog vælge noget andet som en brownie og servere med vaniljeis til. Hvis det er til kaffen, så er den mægtig god 🙂 Kh Svar
Hej, hvor meget skal man gange op, for at den passer til en form på 31×23 cm? Og når i siger mælk og æg skal blandes sammen, skal de piskes sammen eller blot blandes? Svar
Hej, Mælk og æg skal bare lige piskes sammen kort, så ægget røres ud. Vi ville bare gange med 1,5 🙂 Kh Svar
Hej, Du kan gøre begge dele. Piske med en gaffel eller bare kort med en elpisker, så ægget er rørt ud. Kh Svar
Vil lave denne til fødselsdag, og hvis jeg skal lave lagkage (2 lag) med denne opskrift i en 26 cm springform, hvor mange pr. skal jeg lave opskriften til og hvor længe skal kagen have i ovnen? 🙂 Svar
Hej, Så ville jeg gange med 1,5 🙂 Og bagetiden, der ville jeg bare holde øje med den løbende. Det er svært præcist at sige. Kh Svar
Spørgsmål: Jeg har kun 96 gram smør lige nu og det er ret sent, så jeg kan ikke nå at købe mere smør. Hvad kan jeg bruge som erstatning? Svar
Hej MumMum Tror i kagen kan bages i en springform på 20 cm og skæres ud i 3 bunde til en lagkage? Og i så fald, hvor meget skal den ganges op med så? – (Mega lækker opskrift!) 🙂 Mvh Signe Svar
Hej, Ja det kan du godt. Ved dog ikke hvor godt den egner sig til at blive skåret ud i 3 bunde, men giv det da et forsøg 😀 Kh Svar
Hej Hvis man vælger at lave muffins/cupcakes ud fra denne opskrift, svarer 9 personer ift. ingredienslisten så til 9 muffins/cupcakes eller hvad vil i vurdere ? 😀🧁 Svar
Hej, Det kommer an på hvor store dine muffinsforme er. Umiddelbart vil jeg sige, at du får lidt flere 🙂 Kh Svar
Hej, Kagen blev virkelig god. Desværre så blev glasuren ikke ligeså god, den er blevet stift og meget hård. Ved du hvad det kan skyldes, så jeg kan være ops på det næste gang. Svar
Hej, Lyder som om, at du skulle have haft lidt mere vand i. Men det bliver jo også som en ‘rigtig’ glasur, når den sætter sig 🙂 Den er ikke blød. Kh Svar
Hej, Glæder mig til at lave denne til børnefødselsdag. Jeg bliver nødt til at bage den dagen inden, kan se du siger i kommentarerne, at den ikke opbevares på køl? Er det bedst at vente med din glasur til på dagen eller skal det på samme dag for at holde fugten? Og kan sådan en smørglasur godt være ude af køleskabet uden at blive dårlig? Tak for hjælpen! Svar
Hej Louise, Nej du kan godt lægge glasuren på dagen før. Det kan man sagtens, når smørret bliver smeltet og blandet med de andre ting. 🙂 Kh Svar
Hej Nadia, Jo, men vi synes det bliver mere præcist, når man vejer af 🙂 Det svarer til 1,3 dl. kærnemælk. Kh Svar
Hejsa Ville kaffesmagen blive for dominerende, hvis man erstattede både vandet i dejen og i glasuren med kaffe? Svar
Hej, Den her kage er den eneste der bliver bagt herhjemme❤️ Vi elsker den. Jeg syntes bare jeg har problemer når jeg bager i min springform. Den bliver ikke bagt i midten. Hvad kan det skyldes? På forhånd tak🤗 Svar
Hej Christel, Det er vi bare glade for, at I gør <3 En god favorit. Det kan være, at den bliver lidt højere, når du laver den i springform. Du skal blot give den lidt ekstra tid, så den bliver færdig. Det bliver den ikke tør af 🙂 Kh Svar
Hej Ria, Du kan skifte vandet ud med kaffe i stedet for 🙂 Så bliver det en brun glasur men med kaffesmag. Kh Svar