Fried chicken burger Fried chicken burger Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Den lækreste opskrift på fried chicken burger med sprød paneret kylling, ranch dressing og syltede agurker. En snasket og lækker burger. Ingrediensliste Kylling 600 g. kyllingebryst 0,5 liter kærnemælk 2 spsk. løgpulver 1 spsk. hvidløgspulver 1 spsk. chilisauce Våd panering 3 stk. æg 2 dl. hvedemel 3 dl. danskvand Tør panering 5 dl. hvedemel 1 spsk. løgpulver 1 spsk. hvidløgspulver 1,5 spsk. paprika 1 tsk. cayennepeber 1 spsk. tørret basilikum 1 spsk. tørret oregano 1 tsk. stødt ingefær salt/peber Marinade 2 dl. raps eller solsikkeolie 1 spsk. brun farin 1 spsk. paprika 1 tsk. cayennepeber 1 tsk. løgpulver 1 tsk. hvidløgspulver salt/peber Ranch dressing 2 spsk. creme fraiche 2 spsk. mayonnaise 2 spsk. kærnemælk 0,5 bundt purløg 0,5 bundt frisk dild 1 tsk. citronsaft salt/peber Syltede agurker 1 stk. agurk 1 dl. eddike 0,5 dl. vand 1,5 dl. sukker 1 spsk. peberkorn 1 stk. laurbærblade Andet 1 stk. hjertesalat 4 stk. burgerboller 1 liter raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Rengør og halver kyllingebryst. Kom kyllingen i en skål med kærnemælk, løgpulver, hvidløgspulver og chilisauce (tabasco, cholula, franks el. lign.) og stil på køl (gerne natten over eller et par timer i forvejen). Nu til de syltede agurker. Skyl og snit agurk i den tykkelse, som du gerne vil have. Vi kan godt lide dem ret tykke. Find en skål og vend agurkerne med eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbærblade og stil på køl. Nu til dressingen. Hak dild og purløg fint. Bland i en skål sammen med creme fraiche, mayonnaise og kærnemælk. Smag til med citronsaft, salt og peber. Opvarm olie til 175 grader i en gryde. Find 2 skåle. I den ene skål blandes den tørre panering (hvedemel, løgpulver, hvidløgspulver, paprika, cayennepeber, tørret basilikum, tørret oregano, stødt ingefær, salt og peber. I den anden piskes den våde panering sammen til alle klumper er væk (hvedemel, æg og danskvand). Kom kyllingen direkte fra kærnemælk i den tørre panering, dernæst den våde panering og til sidst tilbage i den tørre panering. Steg kylling i cirka 8-10 minutter alt afhængig af tykkelse på filleterne. De skal være gyldne. I mens laves marinaden. Opvarm olie i en lille gryde og hæld krydderier (paprika, cayennepeber, brun farin, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber) op i en skål. Hæld den varme olie over krydderierne og rør rundt. Pensl den færdigstegte kylling med marinaden. Lun burgerboller. Skyl og snit salat – vend eventuelt salaten med lidt af dressingen. Saml burger med salat, dernæst kylling, de lynsyltede agurker og ranchdressing. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fried chicken burger Sådan en fried chicken burger er den ultimative kyllingeburger! Sådan en rigtig snasket fætter med sprød kylling, som er marineret med en hjemmelavet marinade. Det er ikke sådan en burger her, som du skal lave, hvis du tæller kalorier. Det er en rigtig bombe, men på den gode måde. For hold op, hvor smager sådan en kyllingeburger altså bare godt. Den kræver lidt mange ingredienser, men den er altså det hele værd. Det er en god opskrift til weekenden, hvis du vil forkæle familien eller vennerne med den ultimative kyllingeburger. Skal du køre det amerikanske tema helt ud, så serverer du med løgringe eller pommes frites til. Det er en anden slags panering end den vi plejer at lave med mel, æg og panko. I denne udgave laves der en tør og våd panering. Desuden skal kyllingen også trække i en kærnemælksblanding. Det giver mør og saftig kylling. Inden det steges i friture, så vendes kyllingen med tør panering, så våd panering og så tør igen. Det giver sådan en tyk og sprød panering, som er anderledes end den man får, når man bare panerer i panko. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på koteletter i fad her Crispy kyllingeburger opskrift Vi har allerede en opskrift på sådan en crispy kyllingeburger, men den her er altså lige niveauet over, da kyllingen marinerer i sådan en kærnemælksblanding og herefter vendes i både en tør og våd panering. Sådan får man den der helt rigtige fried chicken panering, hvor man så efterfølgende pensler med en hjemmelavet marinade. For at fuldende burgeren, så serveres den selvfølgelig med hjemmelavet ranchdressing. Intet mindre. Og syltede agurker – altid syltede agurker! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej Kent, Det er blot lidt af dressingen som lige er vendt med salaten. Det er skrevet til nu 🙂 Kh Svar